اخبار

۱۳۹۸/۱۰/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۰۴۴۳

خدمات دندانپزشکی تعرفه‌دار می‌شود

دبیر و رییس دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت، از تصویب تعرفه خدمات دندانپزشکی و تصویب محاسبه کارکرد پزشکان تمام وقت جغرافیایی در مناطق محروم با ضریب ۲k، خبر داد.

سجاد‌ رضوی، در حاشیه جلسه شورای عالی بیمه سلامت، که با حضور وزیر بهداشت و اعضای شورای عالی بیمه سلامت برگزار شد، در خصوص مصوبات این جلسه، گفت: سال‌های سال تعرفه‌ای مصوب برای خدمات دندانپزشکی نداشتیم و تعرفه‌های مختلف توسط بخش‌های دولتی، خصوصی و عمومی غیردولتی تعیین می‌شد، لذا با کار کارشناسی طولانی مدت، تصویب تعرفه خدمات دندانپزشکی در دستور کار قرار گرفته و برای اکثر خدمات دندانپزشکی با متدولوژی علمی، تعرفه تعیین شد. وی افزود: کلیات مصوبه ارزش نسبی خدمات دندانپزشکی در جلسه امروز بررسی شده و به تصویب رسید، اما جزییات آن باید مورد بازنگری قرار گیرد و تعرفه نهایی خدمات دندانپزشکی در جلسه بعدی شورای عالی بیمه سلامت اعلام خواهد شد. رضوی، در خصوص مصوبه نحوه محاسبه کارکرد پزشکان تمام وقت جغرافیایی مناطق محروم، ادامه داد: برای اینکه از خدمات پزشکان تمام وقت جغرافیایی شاغل در مناطق محروم، بهره بیشتری ببریم، در این جلسه مقرر شد که تعرفه این پزشکان با ضریب ۲k محاسبه شود. وی افزود: همچنین مقرر شد، مراکز درمانی و بیمارستان‌های عمومی غیردولتی، توسط سازمان مدیریت مورد بازنگری قرار گرفته و شواهد و ضوابط صلاحیت این مراکز، اعلام شود.

قاچاق  دلیل قابل قبولی برای کاهش سهمیه انسولین نیست

رییس فراکسیون غذا و داروی مجلس، با بیان اینکه قاچاق داروهای حیاتی به دیگر کشورها نمی‌تواند دلیل قابل قبولی برای کاهش سهمیه داروخانه‌ها باشد تاکیدکرد که مسوولان حوزه سلامت باید برای رفع نگرانی بیماران مصرف‌کننده انسولین تلاش کنند.

همایون هاشمی، در مورد انتشار اخباری مبنی بر کمبود انسولین در بازار در پی قاچاق این دارو به کشورهای همسایه، گفت: تعدادی گزارش از سوی بیماران مبتلا به دیابت رسیده است که گلایه داشتند از اینکه دسترسی آنها به این دارو با مشکل مواجه شده است، چرا که انسولین در داروخانه‌ها به صورت محدود توزیع می‌شود.

نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب درمجلس شورای اسلامی، ادامه داد: بر اساس برخی اخبار منتشر شده به نظر می‌رسد سیاست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اینگونه است که به صورت کنترل شده و هدایت شده داروها را به دست مصرف‌کنندگان برسانند.

وی تصریح کرد: هم‌اکنون در بخش غیر دولتی ظرفیت‌ مطلوبی هم در زمینه واردات داروهای فوریتی و هم تامین سایر داروها وجود دارد، بنابراین اگر به موقع ارز مورد نیاز برای این واحدها تامین شود و فراخوان نیز به درستی صورت بگیرد و انحصاری نباشد، می‌توان نگرانی‌های موجود در حوزه تامین دارو را برطرف کرد.

هاشمی اظهار کرد: آنچه در بطن جامعه می‌بینیم نگرانی مصرف‌کنندگان داروی انسولین و خانواده‌های آنها در زمینه دسترسی به آن است، چرا که در این زمینه با مشکلات جدی مواجه شده‌اند و می‌طلبد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بازنگری جامعی در این بخش انجام دهد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، یادآور شد: البته این نگرانی در مورد تامین عمده داروهای فوریتی و خاص وجود دارد که نیاز به مداخله به موقع مسوولان حوزه سلامت دارد که هم نیاز این بیماران را رفع کنند و هم مانع از گسترش دامنه این نگرانی‌ها در سطح وسیعی از جامعه شوند.

رییس فراکسیون غذا و داروی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: هم‌اکنون نگرانی‌هایی نیز پیرامون قاچاق داروهای حیاتی برای بیماران به دیگر کشورها وجود دارد، اما نمی‌تواند دلیل قابل قبولی باشد برای اینکه سهمیه داروخانه‌ها را کاهش دهند، ضمن اینکه مسوولان مربوطه باید به مردم این اطمینان خاطر را بدهند که داروهای مورد نیاز آنها به موقع و با قیمت مناسب به دستشان خواهد رسید.

سرطان پایان زندگی نیست

سال 76، سوم دبستان بودم و در حال گذراندن امتحانات خرداد ماه که واژه عجیبی به گوشم خورد؛ «سرطان سارکوم» نامی که تا آن روز نشنیده بودم! خانواده‌ام بلافاصله درمانم را شروع کردند. بی‌قراری در چهره تمام اعضای خانواده‌ام آشکار بود. مادرم نذر می‌کرد. پدرم دعا می‌خواند. خواهرها و برادرهایم نگران بودند. من هم بهانه می‌گرفتم و دلتنگ مدرسه و دوستانم بودم. تا اینکه در دوره اول شیمی‌درمانی‌ام، با «محک» آشنا شدم و با کمک مددکاران اجتماعی و روانشناسان توانستم روزهای سخت درمان سرطان را پشت سر بگذارم. با همین کمک‌ها بود که پدرم استواتر شد و مادرم آرام‌تر. من با اینکه پایم را در روزهای سخت ابتلا به این بیماری جا گذاشتم اما ناامید نشدم. امروز 14 سال از آن روزها می‌گذرد و من بهبودیافته‌ام. امروز می‌دانم اگر محک نبود در آن روزها تحصیلاتم را رها می‌کردم و نمی‌توانستم در جایگاه امروزم بایستم. من از محک یادگاری‌های زیادی دارم اما بزرگ‌ترین یادگاری من این جمله است: «سرطان پایان زندگی نیست».

علی بربری، بهبودیافته از سرطان

 

ارسال نظر