اخبار

۱۳۹۸/۰۹/۰۶ - ۰۰:۰۲:۵۹
کد خبر: ۱۵۷۹۷۲

افزایش نگران‌کننده   مرگ و میر   با  مصرف قرص برنج

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: واردات و فروش قرص برنج ممنوع است اما متاسفانه فرصت‌طلبان و سودجویان زیر سایه ضعف نظارت‌ها آن را به راحتی در اختیار مشتریان قرار می‌دهند.

احمد بیگدلی افزایش مسمومیت و مرگ و میرهای ناشی از مصرف قرص برنج را نگران‌کننده خواند و گفت: خودکشی با قرص برنج به دلیل سهولت دسترسی و حمل در حال افزایش است. عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه هیچ نظارتی بر توزیع قرص برنج وجود ندارد، افزود: واردات، تولید و فروش این قرص ممنوع است اما متاسفانه فرصت‌طلبان و سودجویان زیر سایه ضعف نظارت‌ها آن را به راحتی در اختیار مشتریان قرار می‌دهند. وی با تاکید بر اینکه عرضه قرص برنج باید محدود و ساماندهی شود، ادامه داد: باید با تشدید نظارت‌ها مسیرهای توزیع قرص برنج کنترل شود به گونه‌ای که به سهولت در اختیار متقاضیان قرار نگیرد. نماینده مردم خدابنده در مجلس دهم، با تاکید بر ضرورت برخورد قاطعانه با عاملان توزیع و فروش قرص برنج توسط قوه قضاییه تاکید کرد و گفت: عوارض خطرناک استفاده از قرص برنج باید توسط رسانه‌ها اطلاع‌رسانی شود همچنین می‌طلبد دستگاه قضا به این موضوع ورود کند و با سودجویان به‌شدت برخورد کند. بیگدلی با انتقاد از اینکه عطاری‌ها به محلی برای فروش کالاهای غیرمجاز و قاچاق تبدیل شده‌اند، تصریح کرد: شاهد بروز تخلفات زیادی از سوی عطاری‌ها هستیم و عطاری‌ها یکی از مراکزی است که برای سود بیشتر این قرص را به راحتی به مشتریان خود عرضه می‌کنند که نیاز است نظارت‌ها بر فعالیت آنها از سوی وزارت بهداشت تشدید شود. وی با بیان اینکه وزارت بهداشت باید به نحوه توزیع و عرضه قرص برنج ورود کند، تصریح کرد: وزارت بهداشت باید با اتخاذ تدابیر مناسب از افزایش مرگ و میرهای ناشی از مصرف قرص برنج جلوگیری و با تعامل با وزارت جهاد کشاورزی جایگزینی برای این قرص در نظر بگیرد.

بهره‌برداری از ۸۱۰۰ تخت بیمارستانی با اولویت نقاط محروم

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: در آینده‌ای نزدیک هشت هزار و ۱۰۰ تخت بیمارستانی با اولویت نقاط محروم برای اولین‌بار در تاریخ کشور بهره‌برداری می‌شود، پیش‌ازاین بالاترین تعداد تخت‌های بهره‌برداری شده در طول یک سال چهار و هزار و ۵۰۰ تخت بوده است. سعید نمکی در حاشیه افتتاح طرح ملی «هر خانه یک پایگاه سلامت» گفت: برای پزشک خانواده نیز سیستم ارجاع و اعمال راهنماهای بالینی، نیازمند شکل‌گیری پرونده الکترونیک سلامت بودیم که در اواخر بهار توسط رییس‌جمهور رونمایی و ریل‌گذاری شد و در ادامه ایجاد ابزار دیگر به‌خوبی پیش می‌رود. نمکی با اشاره به افتتاح طرح‌های وزارت بهداشت، بیان کرد: در حال حاضر هزار طرح بهداشتی و درمانی، آموزشی و خوابگاهی با رقمی بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال در سطح کشور آماده افتتاح داریم که بخشی از آن توسط خیران و بخشی نیز از طریق اعتبارات دولتی اجراشده است. وی افزود: این طرح‌ها از این هفته تا پایان سال افتتاح و راه‌اندازی می‌شوند، در این راستا هر هفته ۵۰ طرح با اولویت مناطق محروم و کم برخوردار بهره‌برداری خواهد شد.خوشبختانه تاکنون در حوزه تأمین دارو، خدمت‌رسانی، کاهش پرداخت از جیب بیمار، هزینه‌های جاری مشکل عمده‌ای در دانشگاه‌های علوم پزشکی نداشته‌ایم. نمکی بیان کرد: سهمی که باید از سازمان برنامه‌وبودجه بگیریم را دنبال می‌کنیم، مشکلاتی وجود دارد که ناشی از مشکلات خزانه است و در پی حل و فصل آن هستیم؛ مطالبه ۱۰ هزارمیلیاردی سازمان تأمین اجتماعی نیز در هفته‌های گذشته به‌طور مرتب با نشست‌های مشترک با مسوولان این سازمان پیگیری شده است و در آینده نزدیک حداقل بخشی از آن تأمین شود.

روند بیماری‌های عفونی رو به افزایش است

معاون درمان وزارت بهداشت و درمان گفت: اگرچه کشور ما سابقه درخشانی در ریشه‌کنی بیماری‌های عفونی از طریق واکسیناسیون دارد، اما سیل بیماری‌های عفونی به سمت بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است. قاسم جان‌بابایی در اولین کنگره ملی بیماری‌های حفاظت و بیماری‌های حیات وحش گفت: درصد بیماری‌های عفونی که در طب با آن سر و کار داریم، بیماری‌های مشترک انسان و دام است. معاون درمان وزارت بهداشت و درمان خاطرنشان کرد: بیماری‌های جدید بین انسان و دام ۷۵ درصد شده و روند رو به رشدی را دارد و این موضوع نوع نگرش ما را نسبت به این بیماری‌ها باید تغییر دهد چراکه عوامل بین بخشی در حوزه پیشگیری و درمان را می‌طلبد. جان‌بابایی با بیان اینکه در حوزه دام مشکلاتی که برای بیماری‌های عفونی مشکلاتی را برای دامپزشکی ایجاد می‌کند، گفت: این مشکلات باعث از بین رفتن دام و خسارت به دامدار می‌شود. این بیماری‌ها در منطقه مدیترانه شرقی وجود دارد و عملا در کشور ما به دلیل مسافرت‌هایی که به راحتی اتفاق می‌افتد این مشکلات تشدید می‌شوند. وی تاکید کرد: ما سالانه ۲۰۰ هزار گردش حیوان دام داریم که هزینه‌های زیادی را برای ما ایجاد می‌کند و چنانچه به این موارد بی‌توجه باشیم هزینه سلامت افزایش پیدا خواهد کرد.

 

ارسال نظر