از ایجاد درمانگاه‌ برای «پروانه‌ای‌ها» تا جلوگیری از هدررفت دارو سرطان

۱۳۹۷/۱۲/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۰۶۱۴
از ایجاد درمانگاه‌ برای «پروانه‌ای‌ها» تا جلوگیری از هدررفت دارو سرطان

مشکلات اقتصادی بیمه‌ها شاید از اصلی‌ترین عواملی بوده که تا امروز بیمه‌ها زیر بار پوشش 100 درصدی هزینه درمان بیماری‌های خاص مانند “ای بی» و «اتیسم» نرفته‌اند حتی سرطان و «‌ام اس» هم هنوز بطور کامل تحت پوشش بیمه نیستند و همین موضوع سبب شده تا هزینه تامین دارو و درمان برای مبتلایان به این بیماری‌ها کمرشکن شود. علاوه بر هزینه گاه در پی بروز برخی بحران‌ها داروهای مورد نیاز این بیماران هم کمیاب شده که این هم مشکل دیگری را به بیماران تحمیل می‌کند.

با این حال روز گذشته فاطمه هاشمی، رییس بنیاد بیماری‌های خاص، پیشنهاداتی را برای بهبود عملکرد خدمت‌رسانی به بیماران خاص در راستای جلوگیری از هدر رفت اضافه داروهای بیماران سرطانی و همچنین کاهش هزینه بیماران مبتلا به «ای بی» به وزیر بهداشت ارایه کرد.

هاشمی با اشاره به وضعیت پوشش بیمه‌ای داروهای بیماران خاص، اظهارکرد: داروهای مبتلایان به ام‌اس و سرطان هنوز بطور ۱۰۰ درصد تحت پوشش بیمه قرار ندارد بطوری که بین ۶۰ تا ۷۰ درصد و در برخی داروها۳۰ درصد هزینه‌ها تحت پوشش بیمه قرار دارد و حتی برخی داروهای گران‌قیمت سرطان هم هنوز تحت پوشش بیمه قرار نگرفته است البته راهکارهای زیادی برای رایگان کردن درمان و کاهش هزینه‌های این بیماران وجود دارد اما متاسفانه با وجود اینکه بارها پیشنهاداتی را در این زمینه داده‌ایم، مورد توجه قرار نگرفته‌ است. وی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم با وزیر جدید بهداشت - آقای دکتر نمکی - رویدادهای خوبی را برای بیماران خاص رقم بزنیم، گفت: من هنوز با آقای دکتر نمکی جلسه‌ای نداشته‌ام اما پیشنهادهایمان را نوشته‌ایم تا طی جلسه‌ای با وزیر بهداشت مطرح و به نوعی در حوزه بیماران خاص اولویت‌ها را مشخص کنیم.

   از هدر رفت اضافه‌ داروهای بیماران سرطانی‌ جلوگیری شود

رییس بنیاد بیماری‌های خاص با اشاره به دو مورد از پیشنهاداتش گفت: باید توجه کرد که تمام داروهای تزریقی بیماران سرطانی در مراکز درمانی تزریق می‌شود و بیماران دارو را از داروخانه‌ها تهیه می‌کنند. حال ممکن است تعداد ویال‌های دارویی که برای یک بیمار استفاده می‌شود، زیاد باشد و مقداری از دارو اضافه بیاید و مورد نیاز نباشد. متاسفانه در حال حاضر این اضافه داروها به سطل زباله ریخته می‌شود بنابراین یکی از پیشنهادمان به وزارت بهداشت اتخاذ روشی است که بیمار برای دریافت این داروها به داروخانه مراجعه نکند بلکه در مراکز درمانی داروی مورد نیازش را به مقدار مناسب دریافت کند و باقی‌مانده آن هم دورریخته نشود. در این صورت هم از هدر رفت دارو جلوگیری می‌شود و هم بیمار به‌راحتی به داروهایش دسترسی دارد.

 لزوم ایجاد درمانگاه‌هایی

برای «پروانه‌ای‌»ها

هاشمی با بیان اینکه پیشنهاد دیگرمان در حوزه بیماران «ای‌بی» (پروانه‌ای» است، اظهارکرد: خوشبختانه در حال حاضر بیماران «ای‌بی» وضعیت نسبتا مطلوبی را پیدا کردند اما یکی از خواسته‌های ما این است که در استان‌هایی که تعداد مشخصی بیمار«ای‌بی» به عنوان مثال حدود۲۰ تا ۳۰ بیمار وجود دارد حتما درمانگاهی باشد که پاسخگوی سوالات و درمان‌ این بیماران باشد. وی در پایان گفت: اگر در این درمانگاه یک پرستار و پزشک در زمینه «ای‌بی» وجود داشته باشد، می‌تواند این بیماران را راهنمایی کند. در این زمینه شاید به ۱۰ نفر نیرو هم بیشتر نیاز نباشد. در این موارد می‌خواهیم با دکتر نمکی صحبت کنیم و راهکارهایی داریم البته وزارت بهداشت هم باید در این زمینه نظراتش را مطرح کند تا بتوانیم با کمک یکدیگر این مسائل را حل کنیم. سعی می‌کنیم امسال با وزیر بهداشت در این موارد صحبت کنیم.

 

 

ارسال نظر