85 درصد دانشجویان شهریه‌پرداز هستند

۱۳۹۷/۱۰/۲۷ - ۰۰:۰۹:۴۸
کد خبر: ۱۳۷۸۴۶

رییس صندوق رفاه دانشجویان با بیان اینکه ما مسوولان و مدیران نباید صرفا مدیر هزینه‌ها باشیم، گفت: اگر صرفا توزیع‌کننده بودجه دولت باشیم، کار هوشمندانه و مدیریت کارآمدی انجام نداده‎ایم. با این حال 85 درصد دانشجویان شهریه‌پرداز هستند در حالی که در این زمینه تحصیص مناسبی داده نشده است. ذوالفقار یزدان مهر با اشاره به بودجه صندوق رفاه دانشجویان در سال ۹۸ به ایلنا گفت: در جلساتی که با سازمان برنامه و بودجه داشتیم و همچنین حساسیتی که سازمان برنامه و بودجه در رابطه با بحث خدمات رسانی به دانشجویان داشت ۲۲.۵ درصد در سناریو اول بودجه صندوق رفاه را افزایش دادند، علاوه بر آن وام شهریه نیز از ۳۰ به ۵۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده بود، اما سناریو دومی که به مجلس اعلام کردند این ۲۲.۵ را به ۱۰ درصد کاهش دادند و در واقع فقط شاهد ۱۰ درصد افزایش بودجه هستیم. رییس صندوق رفاه دانشجویان گفت: حدود ۸۵ درصد دانشجویان ما شهریه‌پرداز هستند، ضمن اینکه بحث ردیف بودجه ما در ردیف تملک قرار دارد. متاسفانه در این مورد تخصیص مناسبی داده نمی‌شود، از این رو سعی کردیم از طریق درآمدهای اختصاصی و هم‌افزایی با بانک‎ها یک پوشش حداکثری را انجام دهیم، اما امیدوارم در رابطه با بحث ارایه خدمات رفاهی به دانشجویان با عنایت تکمیلی که در مجلس می‌شود، بتوانیم پاسخگوی نیازهای واقعی دانشجویان باشیم. وی اضافه کرد: ما محدودیت‌های منابع مالی دولت را درک می‌کنیم و بالاخره باید با یک نگاه واقع‌گرایانه در رابطه با بحث بودجه برخورد کنیم. امیدوارم نظام بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد بتواند تا حدودی محدودیت منابع مالی دولت را کمک کند تا یک توزیع عادلانه و متناسب با نیاز واقعی دانشجویان انجام شود. مشاور وزیر علوم با بیان اینکه ما مسوولان و مدیران نباید صرفا مدیر هزینه‌ها باشیم، گفت: اگر ما صرفا توزیع‌کننده بودجه دولت باشیم کار هوشمندانه و مدیریت کارآمدی انجام نداده‎ایم. مدیران باید به بحث درآمدی توجه داشته باشند. ما باید اقتصاد آموزش عالی را مدنظر داشته باشیم. همچنین با کمک گرفتن از ظرفیت‎ها به ارتقا درآمدزایی‌مان توجه کنیم. یزدان مهر ادامه داد: محدودیت‌های منابع دولتی مشخص است، از این رو باید ظرفیت نهادهای عمومی و مردمی را در بحث خدمات رسانی فعال کنیم تا بتوانیم با کمک منابع اعتبارعمومی دولت، جلب حمایت عمومی، مردمی و خیرین و رویکردهای درآمد اختصاصی و افزایش آن بتوانیم پاسخگوی نیاز دانشجویان باشیم.

او درباره ارایه تسهیلات هدفمند به دانشجویان گفت: در سند راهبردیمان به یک اصل رسیدم که آن هم ارایه تسهیلات راهبردی و موثر است به تعبیر دیگر دنبال ارایه تسهیلات هدفمند هستیم، از طرفی اعتقاد داریم که تسهیلات ما باید متناسب با نیاز واقعی دانشجویان باشد. خوشبختانه سعی کردیم در این چند سال گذشته بر اساس این رویکرد یک پوشش حداکثری در مورد وام‌های دانشجویی داشته باشیم و بتوانیم به نیاز دانشجویان واجد شرایط و کم بضاعت پاسخ بدهیم و همچنین به لحاظ کمی، میزان وام‌‎هایمان را افزایش دهیم.

 یزدان‌مهر اضافه کرد: در سه سال گذشته بین ۲۵ تا ۵۰۰ درصد میزان وام‌هایمان را رشد داده‌ایم، بطور مثال وام ضروری دکتری یک میلیون تومان بود و به سه میلیون رسید. همچنین وام ودیعه مسکن دانشجویان ۱۰۰ رشد داشته است. سعی کردیم متناسب با نیازها این وام‌ها را رشد بدهیم و در ۲۷ بهمن که نشست هیات امنای صندوق رفاه است، دنبال این هستیم که بر اساس شرایط و نیاز دانشجویان برخی از وام‌ها مثل وام غیرضروری دانشجویان دکتری، وام ازدواج و برخی دیگر از وام‌ها را بتوانیم افزایش دهیم. مشاور وزیر علوم و رییس صندوق رفاه دانشجویی در پاسخ به این سوال که بطور مشخص وام شهریه دانشجویان در مقاطع تحصیلی مختلف برای سال آینده چه اندازه افزایش خواهد داشت؟ گفت: در ابتدا باید بودجه تصویب شود تا بعد بتوانیم اعلام نهایی کنیم.

 

 

ارسال نظر