تکذیب کمبود داروی بیهوشی

۱۳۹۷/۰۶/۲۷ - ۰۰:۰۳:۳۵
کد خبر: ۱۲۹۹۱۵
تکذیب کمبود داروی بیهوشی

سخنگوی وزارت بهداشت درباره بحث زباله‌های بیمارستانی، نذر خون، کمبود داروهای بیهوشی، وضعیت بدهی سازمان‌های بیمه‌گر به وزارت بهداشت و... توضیحاتی ارایه کرد.

ایرج حریرچی در نشست خبری‌اش در پاسخ به سوالی درباره پرونده الکترونیک سلامت و نقش آن در کاهش هزینه‌های سلامت گفت: پرونده الکترونیک سلامت مطمئنا در کاهش هزینه‌ها تاثیر قابل توجهی دارد و این کار را در قسمت‌های مختلف به صورت مجزا انجام می‌دهد. به عنوان مثال یکی از این بخش‌ها رفع هم‌پوشانی بیمه‌ای است که در حال حاضر بخش عمده‌ای از این همپوشانی‌ها از طریق سامانه استحقاق سنجی رفع شده است. در عین حال در یک استان هم نظام ارجاع و پرونده الکترونیک به صورت کامل اجرا شده و فکر می‌کنم با اجرای پرونده الکترونیک سلامت که به تدریج از جبهه‌های گوناگون اعم از بیمارستان و شبکه‌های بهداشت توسعه می‌یابد، صرفه‌جویی قابل ملاحظه‌ای در حوزه سلامت انجام خواهد شد.وی افزود: تاکنون جمعیت ثبت نام شده در پرونده الکترونیک سلامت ۷۴ میلیون و ۷۶۰ هزار و ۸۶۳ نفر هستند که اطلاعات اولیه آنها در این سامانه ثبت شده است. همچنین تعداد ۵۱ میلیون و ۶۵۸ هزار و ۶۹۱ نفر حداقل یک خدمت در قالب پرونده الکترونیک سلامت دریافت کرده‌اند و تعداد خدمات ارایه شده از طریق سامانه‌ها اعم از سامانه سیب، سامانه ناب و سامانه سینا، ۷۷۵ میلیون و ۷۴ هزار و ۸۱۵ مورد بوده است.

  نذر خون در محرم

حریرچی در پاسخ به سوال دیگری درباره نذر خون در ایام محرم گفت: ایران یکی از کشورهای سرآمد در حوزه تامین خون مورد نیاز بیماران با استفاده از توان بالقوه و بالفعل نیک‌اندیشی و خیرخواهی مردم است که خون‌شان را به صورت رایگان به بیماران اهدا می‌کنند. البته باید توجه کرد که معمولا در ماه محرم تراکم اهدای خون زیاد است، اما مصرف خون جامعه تغییری نمی‌کند. بنابراین توصیه می‌کنیم مردم ضمن تاکید بر نذر خون، مراجعات‌شان را طی ماه محرم و صفر توزیع کنند تا بتوانیم از خون اهدایی آنها برای بیماران استفاده کنیم. باید توجه کرد که برخی از فرآورده‌ها و مشتقات خونی را نمی‌توان بیش از چند روز نگهداری کرد.

  نارضایتی از تامین اجتماعی

سخنگوی وزارت بهداشت همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره وضعیت بدهی‌های تامین اجتماعی و بیمه سلامت به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دولتی گفت: با وجود تلاش‌هایی که دوستان برای پرداخت بدهی‌ها انجام داده‌اند، اما از وضعیت پرداخت بدهی‌ها رضایت نداریم آن هم در شرایط حساس فعلی که احتیاج داریم بیمارستان‌ها و ارایه کنندگان خدمات تدابیری اندیشیده و انبارهایشان را پر کنند. ما در سال ۹۶ هفت هزار و ۶۴ میلیون تومان سند ارسالی برای سازمان تامین اجتماعی داشتیم که از این میزان ۳ هزار و ۴۰ میلیارد تومان پرداخت شده و ۴ هزار و ۲۳ میلیارد تومان فقط مراکز دولتی از تامین اجتماعی طلبکارند. حریرچی ادامه داد: در سال ۹۷ نیز ۲ هزار و ۳۰۱ میلیارد تومان سند برای سازمان تامین اجتماعی ارسال کردیم که فقط ۹۵۶ میلیارد تومانش را پرداخت کردند و ۱۳۴۵ میلیارد تومان طلب برای سال ۹۷ داریم. بنابراین مراکز دولتی ۵ هزار و ۳۶۵ میلیارد تومان از سازمان تامین اجتماعی برای سال‌های ۹۶ و ۹۷ طلب دارند. حال باید این عدد را با کل بودجه طرح تحول نظام سلامت که ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است مقایسه کرد.او ادامه داد: میزان اسناد ارسالی ما در سال ۹۶ و ۹۷ برای سازمان بیمه سلامت هم ۱۱ هزار و ۶۸۱ میلیارد تومان بوده است که از این میزان ۷ هزار و ۲۳۹ میلیارد را پرداخت کردند و ۴ هزار و ۴۴۲ میلیارد تومان باقی مانده است.

  فعالیت سایت‌های بیگانه برای اعلام کمبودهای دارویی ایران!

حریرچی در پاسخ به سوالی درباره اظهارنظرهایی مبنی بر کمبود داروهای بیهوشی و کنسل شدن اعمال جراحی، گفت: یکی از تکنیک‌ها در تحریم این است که کاری کنند تا مردم اثر تحریم‌ها را حس کنند. حال قسمتی از این درد، واقعی است و قسمتی هم ناشی از ایجاد اضطراب است که بند دل مردم را پاره می‌کنند. بر همین اساس می‌بینیم که برخی از رسانه‌های بیگانه که هر روز علیه مردم و جمهوری اسلامی مطلب می‌نویسند، حالا نگران ما شدند و سایت درست کرده‌اند تا کمبودها را اعلام کنند. بنابراین توصیه می‌کنم دوستانی که در کشور مصاحبه می‌کنند به این موضوع‌ها توجه داشته باشند. در عین حال برخی خبرگزاری‌ها هم سر موضوع یا جایگاه اختلافاتی دارند و حتی گاهی می‌بینیم که مطالب‌شان در حوزه سلامت ۳ برابر رسانه‌های تخصصی این حوزه است و اخبار منفی منتشر می‌کنند. از انجمن‌های علمی خواهش می‌کنم که به این موضوع توجه کنند و فکر نکنند گفت‌وگو با وزارت بهداشت از طریق رسانه امکان‌پذیر است.

  تکذیب شایعه کمبود داروی بیهوشی

وی ادامه داد: برخی اعلام کردند که در این مدت اعمال جراحی بسیاری کنسل شده، اما این طور نبوده البته شاید عملی به تعویق افتد. طبق آمارها در تیرماه سال ۹۷، ۴۵۴ هزار و ۱۶ عمل جراحی در بیمارستان‌های کشور انجام شده که از این میزان ۲۵۰ هزار و ۸۹۹ مورد در بیمارستان‌های دولتی، ۹۸ هزار و ۷۷۷ مورد در بیمارستان‌های خصوصی، ۵۲ هزار و ۶۶۲ مورد در بیمارستان‌های تامین اجتماعی، ۱۴ هزار و ۹۵۴ مورد در بیمارستان‌های سپاهان و ۵ هزار و ۳۱۹ مورد در بیمارستان‌های ارتش بوده است. بنابراین بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار گرفتند که با جادو و جنبل و اجی مجی، بیهوش نشده‌اند، بلکه آنها را با دارو بیهوش کرده‌اند. حریرچی ادامه داد: عده‌ای هم درباره وضعیت استریل کردن در بیمارستان‌ها اظهاراتی را مطرح کرده بودند و می‌گویند اصلا امکانات وجود ندارد. باید پرسید آیا آمار عفونت‌های بیمارستانی نسبت به روال سال‌های گذشته حتی یک دهم درصد افزایش داشته است؟ افرادی که در این حوزه‌ها صحبت می‌کنند شریف و دلسوزند، اما چرا ناخودآگاه کاری می‌کنند که مردم نگران شوند؟ باید پرسید آیا کوچک‌ترین افزایش عفونت در بیمارستان‌ها را داشته‌ایم که کل استریلیزاسیون را زیر سوال می‌برید؟ در شرایطی که ما احتیاج به آرامش داریم و به دلیل شرایط محیطی مردم ممکن است بابت هر چیزی نگران شوند، باید در صحبت‌هایمان دقت داشته باشیم.

  وضعیت تفکیک زباله‌های بیمارستانی

و دفع زباله‌های مطب‌ها

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره وضعیت زباله‌های بیمارستانی و چگونگی دفع آنها گفت: از مدیران اجرایی درخواست می‌کنم که صحبت‌هایشان را با هم در رسانه‌ها منتشر نکنند و به سطوح مدیریتی هم توجه داشته باشند. باید توجه کرد که ۹۳.۸ درصد بیمارستان‌های دانشگاهی در کشور مجهز به دستگاه بی‌خطرساز هستند و ۹۸.۳ درصد بیمارستان‌ها هم وضعیت تفکیک زباله مطلوبی دارند. در این زمینه صورتجلسه‌ای هم از سوی سازمان‌های مرتبط مانند محیط زیست، وزارت بهداشت، معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری، دادستانی کل کشور و... تدوین شده و این خودش یک دستاورد محسوب می‌شود. در این زمینه توافقات خوبی انجام شده و در تاریخ ۱۶ تیر معاون محیط زیست به شهرداری نامه‌ای در این زمینه داده است. بنابراین می‌توانم بگویم که شرایط در این حوزه نسبتا خوب است. البته مقداری در زمینه زباله‌های پزشکی در مطب‌ها با مشکل مواجهیم.

او افزود: چند هفته گذشته دیدیم که خبری منتشر شد مبنی بر اینکه در شهرهای اطراف تهران زباله‌های بیمارستانی به درستی دفن نمی‌شوند و قسمتی از بدن انسان در آنجا پیدا شده، ما موضوع را بررسی کردیم و دیدیم اولا موضوع برای بهمن‌ماه است، دوم اصلا در آن شهر بیمارستان وجود ندارد و سوم فردی که فوت کرده است اصلا در بیمارستان فوت نکرده و کلا موضوع چیز دیگری بود. متاسفانه بر اساس رصدهای انجام شده در دوره اخیر، پتانسیل بسیار عجیب و غیرعادی درباره بازتاب اخبار منفی وجود دارد.

 

ارسال نظر