صدور مجوز شکار در قرق‌های اختصاصی؛ به زودی

۱۳۹۷/۰۶/۰۶ - ۰۰:۲۲:۱۸
کد خبر: ۱۲۸۴۵۰
صدور مجوز شکار در قرق‌های اختصاصی؛ به زودی

مدیرکل حفاظت و مدیریت صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست از صدور ۱۱۲ مجوز شکار کل، قوچ و آهو در قرق‌های اختصاصی کرمان و یزد خبر داد.

علی تیموری درباره قرق‌های اختصاصی در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار ش با اشاره به اینکه موضوع واگذاری قرق‌های اختصاصی از سال ۹۴ در سازمان حفاظت محیط زیست پیگیری می‌شود، گفت: این سازمان بر اساس قانون، پنج منطقه را در استان‌های کرمان، سمنان و یزد به شورای عالی محیط زیست به منظور تعیین قرق‌های اختصاصی پیشنهاد کرد. این پنج منطقه در شورا مورد تصویب قرار گرفت.

او ادامه داد: در استان یزد و کرمان از سال ۹۴ واگذاری قرق‌های اختصاصی صورت گرفت. در استان سمنان نیز یک منطقه در پایان سال ۹۶ واگذار شد. مدیرکل حفاظت و مدیریت صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در سال‌های ۹۵ و ۹۶ مجوز شکار در قرق‌های اختصاصی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست صادر شد، گفت: در سال ۹۶ برای ۹۵ راس کل، بز، قوچ و میش مجوز شکار صادر شد. همچنین در این سال قرق‌داران را موظف کردیم که ۲۰ درصد از مجوزهای شکار را به جوامع محلی همان منطقه واگذار کنند.

به گفته تیموری برخی از قرق داران از افراد بومی و محلی مبالغ ناچیزی برای ارایه مجوز شکار می‌گیرند یا حتی برخی هیچ مبلغی را از شکارچیان قانونی منطقه دریافت نمی‌کنند.

او با اشاره به اینکه در سال ۹۶ دو بار سرشماری حیات وحش در قرق‌های اختصاصی صورت گرفت، گفت: در قرق علی آباد در استان یزد بیش از ۱۴۰۰ راس کل و بز و ۱۴۲ راس آهو سرشماری شد این در حالی است که در این منطقه تعداد کل و بز هنگام واگذاری حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ راس و تعداد آهو نیز بسیار محدود بود. تیموری ادامه داد: در قرق دیگری در استان یزد ۶۴۵ راس کل و بز در دو مرحله سرشماری شد. قبل از واگذاری این منطقه تعداد کل و بز در حد ۱۸۰ راس بود. همچنین در قرق منصورآباد یزد ۵۰۳ راس قوچ و میش و ۲۲۸ راس کل و بز در سال ۹۶ سرشماری شد.

مدیرکل حفاظت و مدیریت صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در منصورآباد کرمان ۷۵۰ راس قوچ و میش سرشماری شده است. نتایج سرشماری در قرق‌های اختصاصی نشان می‌دهد که تعداد حیات وحش از زمان تحویل به قرق‌داران تا سال ۹۶ سه برابر تا چهار برابر رشد داشته است. تیموری با بیان اینکه در پایان سال ۹۶ قرق جاشلوار استان سمنان واگذار شد، گفت: بر اساس سرشماری در این منطقه، تعداد قوچ و میش این قرق ۲۵۰ راس برآورد می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه صدور مجوز شکار در قرق‌های اختصاصی در سال ۹۷ بر مبنای سرشماری‌های صورت گرفته و پیشنهادات مدیران کل استان‌های یزد و کرمان همچنین بررسی‌های کمیته فنی، معاونت طبیعی سازمان محیط زیست بوده است، گفت: امسال مجوز شکار ۱۱۲ راس کل، قوچ و آهو در چهار قرق در استان‌های کرمان و یزد صادر می‌شود اما برای قرق جاشلوار استان سمنان هیچ مجوزی پیش‌بینی نکرده‌ایم. تیموری در ادامه اظهار کرد: دستورالعمل شکار کل، قوچ و آهو در استان‌های کرمان و یزد از ابتدای شهریور ابلاغ شده است و از ۱۰ شهریور صدور مجوز توسط استان‌ها به شکارچیان صورت می‌گیرد. مدیرکل حفاظت و مدیریت صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: در سال ۹۶ حدود ۲۰ درصد از مجوزهای شکار در اختیار جوامع محلی قرار گرفت. قرق‌داران را موظف کردیم که امسال ۳۰ درصد از مجوزهای شکار را به شکارچیان همان استان واگذار کنند همچنین امسال قرق‌داران مکلف شده‌اند که سه راس از هر منطقه قرق را به شکارچیان اطراف قرق به قیمت دولتی بدهند.

 

ارسال نظر