توقف طرح انتقال آب از دریاچه وان ترکیه به دریاچه ارومیه

۱۳۹۷/۰۴/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۴۶۴۹
توقف طرح انتقال آب از دریاچه وان ترکیه به دریاچه ارومیه

در حالی که حدود یک ماه پیش رییس سازمان حفاظت محیط زیست از توافق با ترکیه برای انتقال آب دریاچه وان از ترکیه به دریاچه ارومیه خبر داده بود، رییس مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی، خبر از توقف این طرح داده است.

او به تشریح دلایل توقف روند پیگیری احیای دریاچه ارومیه و مشکلات موجود در این مسیر از طریق دولت و مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی پرداخت.

همایون هاشمی در واکنش به انتشار خبری از سوی مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی مبنی بر اینکه برنامه‌یی برای انتقال آب از خارج از کشور به دریاچه ارومیه نداریم گفت: انتقال آب از خارج از کشور از جمله دریاچه وان به دریاچه ارومیه در عمل غیرممکن بود و این طرح به هیچ‌وجه عملیاتی نبوده و با مشکلاتی همراه بود. نماینده مردم میاندوآب، شاهین‌دژ و تکاب درمجلس شورای اسلامی در بیان مشکلات ناشی از انتقال آب از خارج از کشور به دریاچه ارومیه ادامه داد: بحث‌های امنیتی و سیاسی که در این خصوص وجود داشته و به وجهه اجتماعی-سیاسی کشور لطمه وارد می‌سازد مانع از اجرای این طرح شد، ضمن اینکه این موضوع تنها در حد یک تئوری مطرح شده بود، اما گام اساسی برای آن برداشته نشد. او با اشاره به وضعیت کنونی دریاچه ارومیه به خانه ملت گفت: دریاچه ارومیه هنوز احیا نشده و تنها شرایط آن نسبت به سال گذشته رو به بهبود است وبا وجود بارندگی‌هایی که صورت گرفته اما خطر منتفی نشده و همچنان شرایط آن بحرانی است، بنابراین نباید مدیریت بحران را رها کنیم و لازم است دولت و مردم به صورت متحد اقدام جدی در زمینه احیای این دریاچه انجام دهند.

هاشمی در ارائه راهکار برای احیای دریاچه ارومیه تصریح کرد: هم‌اکنون باغاتی در اطراف دریاچه وجود دارد که در آنها محصولاتی که به آب زیادی نیاز دارد، کشت می‌شود، از سوی دیگر ویلاها، استخرها و چاه‌های غیرمجاز در اطراف آن ایجاد شده است که باید با در دستورکار قرار دادن اصلاح الگوی آبیاری مزارع و باغات این موضوع به خوبی مدیریت شده و مانع از هدررفت آب شوند. او افزود: هم‌اکنون بیشترین فشار برای مدیریت آب بر میاندوآب، شاهین‌دژ و تکاب وارد می‌شود که نه تنها در ایجاد این وضعیت اسفبار هیچ نقشی نداشته‌اند، بلکه در فاصله‌یی با شعاع کمتر از 60 کیلومتر پیوسته نقش اساسی در ورود آب به این دریاچه داشته‌اند، تاجایی که مسوولان به بهانه رفع مشکل کم آبی دریاچه ارومیه چاه‌های غیرمجاز حفر شده در اطراف آن را نادیده گرفته و تنها چاه‌هایی که به فاصله 800 کیلومتر از این دریاچه حفر شده را پُر می‌کنند که این امر قطعا ظلم مضاعف به کشاورزان میاندوآب، شاهین‌دژ، تکاب و بوکان است و مردم هم نسبت به این مساله معترض هستند، چرا که به یک آسیب جدی برای کشاورزان این مناطق تبدیل شده و حوزه کشاورزی را با خطر جدی مواجه ساخته است. عضو کمیسیون بهداشت مجلس، یادآورشد: مسوولان این استان باید در اجرای برنامه‌هایی برای احیای دریاچه ارومیه از اطراف آن شروع کنند که در زمانی که این دریاچه دارای حیات بود نیز بیشترین بهره‌برداری را از آن کردند، ضمن اینکه ما در جهت احیای این دریاچه به اندازه‌یی سهم می‌گذاریم که مردم میاندوآب، شاهین‌دژ، تکاب و بوکان آسیب نبینند. این نماینده مردم در مجلس دهم، در مورد مشکلات ناشی از ایجاد توفان نمک در این منطقه بیان کرد: البته تاکنون آسیبی مشاهده نشده است، اما در میان مدت می‌تواند آسیب‌هایی را به دستگاه تنفسی افراد وارد کرده و باعث بروز انواع آلرژی شود. رییس مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی، در مورد نتیجه درخواستی که اعضای مجمع نمایندگان آذربایجان غربی برای رفع مشکلات دریاچه ارومیه داشتند اظهار کرد: این موضوع در مشکلات کنونی دولت گم شد، چرا که دولت در زمینه اقتصادی در شرایط بدی قرار دارد که مهم‌ترین دغدغه ملی است، ضمن اینکه همه باید در جهت رفع این مشکلات به دولت کمک کنیم، بنابراین بعد از اینکه این دغدغه مهم ملی رفع شد، مجدد موضوع دریاچه ارومیه را از طریق دولت پیگیری خواهیم کرد.

 

 

ارسال نظر