رویای خانه‌ای برای جوانان

۱۳۹۷/۰۲/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۱۹۷۸
رویای خانه‌ای برای جوانان

«رییس‌جمهور طی دستوری به جمشید انصاری، رییس سازمان اداری و استخدامی کشور از وی خواست اقدامات لازم برای احیای مجدد سازمان ملی جوانان کشور صورت پذیرد.» این خبری بود که هفدهم اردیبهشت سال گذشته از سوی حسن روحانی، رییس‌جمهوری و نامزد انتخابات دوازدهم ریاست‌جمهوری منتشر شد و برخی رسانه‌های اصولگرا از آن به عنوان اقدامی تبلیغاتی برای جذب رای بخشی از جوانان یاد کردند.

فعالان سیاسی اما معتقدند بودند که حتی اگر طرح این مساله تبلیغاتی هم باشد در نهایت به نفع جوانان است و باید از این فرصت استفاده کرد.

حالا یک سال از طرح این وعده انتخابی می‌گذرد. البته پیشینه طرح جدایی جوانان از وزارت ورزش و جوانان به سال 92 برمی‌گردد؛ زمانی که مسوولان دولتی ادغام سازمان تربیت ‌بدنی و سازمان ملی جوانان را اقدامی غلط عنوان کردند که باعث شده مساله جوانان، زیر قول ورزش، در وزارتخانه ورزش و جوانان نادیده گرفته شود. از زمانی که محمود گلزاری برای جدایی بخش جوانان از این وزارتخانه تلاشش را آغاز کرد تا زمانی که یک سال قبل از انتخابات 96 ناچار به استعفا شد، نزدیک به 3سال گذشت اما تلاش‌های معاون امور جوانان وزیر هم بی‌نتیجه ماند.

اما در نامه سال پیش حسن روحانی درباره تشکیل سازمان ملی جوانان آمده بود:«برای تمرکز بیشتر بر مسائل جوانان و با توجه به بررسی‌های انجام شده و ارزیابی عملکرد در ادوار مختلف، لازم است سازمان ملی جوانان کشور با ماموریت رسیدگی به امور جوانان و کمک به شکوفایی استعداد آنان در حوزه‌های مختلف و هماهنگ‌سازی اقدامات دستگاه‌های مسوول در حوزه جوانان احیا شود. مقتضی است، اقدامات لازم در این راستا صورت پذیرد و ترتیبات قانونی لازم اتخاذ شود. احیای سازمان ملی جوانان از خواست‌های تشکل‌های دانشجویی و سازمان‌های مردم‌ نهاد بوده و در جلسات مختلف کارشناسی از سوی صاحب‌نظران امور اجتماعی مطرح شده بود».

ولی گویا زور رییس‌جمهور هم به وزرا و بدنه مدیریتی دولت نرسیده که با وجود دستور رییس‌جمهوری حالا معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان می‌گوید:«بحث‌هایی در رابطه با تفکیک حوزه «جوانان» با «ورزش» مطرح شده که در حوزه وزارت ما خود انجام خواهیم داد اما در کل تایید و تصویب این امر به مجلس شورای اسلامی بستگی دارد که گزارش خوبی در این راستا نداریم اما به واقع با حضور دکتر سلطانی‌فر جایگاه و آزادی عمل حوزه جوانان به اندازه خودمان است و تفاوتی با حوزه ورزش ندارد اما درخصوص تفکیک این دو حوزه برخی موضوعات قانونی مطرح است که باید برطرف شود».

اشتغال، نشاط، کارآفرینی و خلاقیت، کارهای گروهی، فعالیت مدنی و... موضوعاتی است که باید در سازمان ملی جوانان ساماندهی می‌شد.

محمدمهدی تندگویان به همین مسائل اشاره کرد و گفت: بحث اشتغال جوانان را نمی‌توان دولتی و حاکمیتی کرد و باید برای برون‌رفت از مشکلات از ظرفیت جوانان در عرصه‌های مختلف استفاده کرد.

معاون وزیر ورزش و جوانان در ادامه اظهار کرد: ناامیدی و یاس هیچ جایگاهی در انگیزه جوانان ما ندارد، جوانان ما با وجود محدودیت‌ها و مسائل همواره امیدوارانه کار می‌کنند. معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش با بیان اینکه جوانان ما امیدوارترین قشر جامعه هستند، افزود: منکر موانع و محدودیت‌ها نیستم زیرا خودم هم وقتی سال ۹۲ برای انتخابات شورای شهر تهران اقدام کردم، رد صلاحیت شدم بنابراین من هم درک درستی از برخورد با جوانان و صلاحیت‌ها دارم اما قبول ندارم که گفته شود، موضع دولت در قبال جوانان فقط در حد توییت و شعار است. تندگویان که در نشست هم‌اندیشی با جوانان در سالن غدیر استانداری گیلان صحبت می‌کرد، گفت: امروز در استانی هستیم که جوان‌ترین استاندار منصوب شده را دارد و خود این امر بیانگر توجه دولت به جوانان و صلاحیت‌های آنان است.

او ادامه داد: اقدامات در حوزه جوانان شاید جامع نباشد اما عملیاتی و مشهود است. انتخاب وزیر جوان، استاندار جوان و حتی بخشداران جوان نمونه همین اقدامات عملیاتی است لذا باید واقع‌بینانه با موضوعات برخورد کنیم. تندگویان با بیان اینکه ۲۵نهاد درگیر موضوع ساماندهی امور جوانان هستند، ادامه داد: بحث اشتغال جوانان را نمی‌توان دولتی و حاکمیتی کرد و باید برای برون‌رفت از مشکلات با تکیه بر توانمندی و صلاحیت جوانان از ظرفیت آنان در عرصه‌های مختلف استفاده کرد.

او افزود: با ایجاد تشکل‌ها و مشارکت مردم در امور می‌توان کیفیت و کمیت خدمات را افزایش داد، تشکل‌های حوزه جوانان از دولت معافیت‌های خوبی دریافت می‌کنند و در عین حال چتر حمایتی در وام و کمک مالی دارند. نهادها در استان می‌توانند کارها را به این تشکل‌ها برون‌سپاری کنند. تندگویان با بیان اینکه ۸۰ تشکل فعال در استان گیلان فعالیت دارد و به همین تعداد هم منتظر دریافت مجوز فعالیت هستند، گفت: یک مصوبه این جلسه برون‌سپاری کارهای دولتی به تشکل‌های جوانان است زیرا تشکل‌ها در همه حوزه‌ها آمادگی دارند و یکی از راه‌های حل مشکلات هستند و به عنوان پایگاه‌های مردمی فعالیت‌های خوبی ارائه می‌دهند. معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه هفته گذشته نخستین شبکه بوم‌گردی توسط تشکلی راه‌اندازی شد، گفت: در یکی از روستاها تشکلی توانسته مدل جدیدی از بسته‌بندی برنج ارائه دهد و حتی در حوزه صادرات هم ورود کرده است لذا باید بر ظرفیت تشکل‌ها و جوانان اعتماد کرد.

 

ارسال نظر