دولت به دنبال ساماندهی کولبری

۱۳۹۷/۰۲/۰۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۰۵۴۹
دولت به دنبال ساماندهی کولبری

از بهمن سال 95 که مرگ چند کولبر در برف و بوران مرزهای غربی کشور خبرساز شد، تا شهریور سال 96 که کشته شدن 2 کولبر دیگر اعتراض‌هایی در بانه و برخی شهرهای آذربایجان غربی به دنبال داشت، تا چند وقت پیش که دولت برخی معابر مرزی شمال غرب کشور را مسدود کرد، موضوع کولبران و فقر و بیکاری ساکنان این مناطق، به یکی از سوژه‌های مهم خبری رسانه‌ها تبدیل شده است.

شاید مرگ کولبران در برف و کولاک و انتشار تصاویر آنها در شبکه‌های مجازی، نقطه آغاز دیده شدن کولبرانی بود که برای 30 تا 50 هزار تومان، بارهای سنگین بالای صد کیلوگرم را چندصد متر روی کولشان جابه‌جا می‌کنند. اما این دیده شدن، هنوز باعث حل مشکلات ساکنان این منطقه نشده است.

حالا وزیر کشور با اشاره به مشکلات پیش آمده برای فعالیت کولبران در برخی استان‌های مرزی گفت: دولت با طرح جدیدی که اخیرا به تصویب رسانده به‌دنبال ساماندهی فعالیت کولبری در استان‌های مرزی است. جلسه بررسی آخرین وضعیت بازارچه‌های مرزی کشور به ریاست عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در این وزارتخانه برگزار شد. در این جلسه برخی از مواد آیین‌نامه ساماندهی مبادله کالا در بازارچه‌های غیر رسمی موقت مرزی مورد بازنگری قرار گرفت.

رحمانی فضلی نیز در این جلسه با اشاره به مشکلات پیش آمده برای فعالیت کولبران تصریح کرد: دولت با طرح جدیدی که اخیرا به تصویب رسانده به دنبال ساماندهی فعالیت کولبری در استان‌های مرزی است. او در ادامه افزود: باید براساس برنامه‌ریزی دقیق تعداد کولبران واقعی که در استان‌های مورد نظر فعالیت دارند شناسایی شوند تا بر این اساس بتوان نسبت به حل مشکلات آنها اقدام کرد. وزیر کشور از معاون امنیتی انتظامی این وزارت خانه خواست در جلسه مشترک با استانداران مرزی و دستگاه‌های مسوول ظرف یک هفته آینده موانع پیش روی فعالیت کولبران در استان‌های مورد نظر را بررسی و راهکارهای پیشنهادی را ارائه کنند. در ادامه این جلسه موافقت شد تا به ملوانانی که اقدام به ثبت سفارش کالا؛ پر کردن اظهارنامه و حقوق گمرکی و عوارض پرداخت می‌کنند از تخفیف سود بازرگانی ۲۰ درصد برخوردار شوند و همچنین سوخت لنج‌ها در آب‌های مرز جمهوری اسلامی ایران به قیمت داخل کشور فروخته شود که این مصوبه برای طی مراحل قانونی به هیات وزیران ارائه خواهد شد تا به مرحله اجرا برسد.

در این جلسه استانداران هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، کرمانشاه، آذربایجان غربی، خوزستان، کردستان، رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، رییس سازمان توسعه تجارت، جانشین فرماندهی ناجا، فرمانده مرزبانی ناجا و فرمانده نیرو زمینی سپاه و نمایندگانی از گمرک و وزارت اطلاعات حضور داشتند.

پیش از این، رسول خضری نماینده پیرانشهر و سردشت در اخطاری با انتقاد از بسته شدن معابر کولبری و بیکاری کولبران گفته بود: لازم است عوارض خروج از مرزهای زمینی، اصلاح شود چون مرزنشینان قادر به پرداخت این میزان عوارض نیستند. او در اخطاری با استناد به اصول ۲۹ و ۴۳ قانون اساسی توضیح داده بود: بسته شدن معابر کولبری باعث بیکاری کولبران شده است. از طرف دیگر شاهد بیکار شدن شش تا هفت میلیون کسبه، اصناف و بازاریان هستیم.

او با اشاره به وعده رییس‌جمهور برای ایجاد اشتغال برای ۹۵۰ هزار نفر گفت: بعید می‌رسد با این وضعیت مشکلات معیشتی در مرزهای کشور این شعار محقق شود. بدانید امنیت مرزی کشور در گرو معیشت کولبران است. دولت نمی‌تواند نسبت به این وضعیت بی‌تفاوت باشد. نباید با بی‌تدبیری ناامیدی را در مرزنشینان ایجاد کنیم.

 

ارسال نظر