اخبار

۱۳۹۷/۰۱/۱۴ - ۰۰:۲۷:۴۷
کد خبر: ۱۱۹۱۴۵

بررسی طرح افزایش سن ازدواج بعد از تعطیلات

عضو فراکسیون زنان مجلس گفت: انتظار می‌رود طرح افزایش سن ازدواج در سال جاری با همت نمایندگان و شورای نگهبان به سرانجام برسد.

معصومه آقاپور علیشاهی با بیان اینکه کمیسیون فرهنگی و فراکسیون زنان پیگیری‌های زیادی را برای افزایش سن دختران داشته است، گفت: امیدواریم طرح افزایش سن ازدواج در سال جاری در صحن علنی بررسی و با تلاش نمایندگان به و شورای نگهبان به تصویب و سرانجام برسد.

نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی، افزود: در قانون مدنی حداقل سن ازدواج در ایران 13سال ذکر شده و دختران پایین‌تر از این سن باید با اذن پدر ازدواج کنند بنابراین ما به دنبال این هستیم که حداقل سن ازدواج را به 15 سال افزایش دهیم تا ازدواج افراد زیرا 13 سال به‌طور کلی ممنوع شود. او با یادآوری اینکه هر قدر روستاها از نظر امکانات آموزشی، فرهنگی و رفاهی محروم‌تر باشد با افزایش ازدواج کودکان روبه‌رو هستیم، به خانه ملت گفت: متاسفانه چنین ازدواج‌هایی در استان‌های شمال غربی کشور نمود بیشتری دارد. این نماینده مردم در مجلس دهم، با انتقاد از اینکه در برخی از شهرها دختران به صورت سنتی در سن ۱۳ تا ۱۵ سال ازدواج می‌کنند، گفت: متاسفانه اغلب این ازدواج‌ها به طلاق منجر می‌شود که در اکثر موارد نیز این کودکان دارای فرزند بوده و این معضلی بزرگ است در این رابطه نیاز است در کنار افزایش سن ازدواج فرهنگ‌سازی مناسبی نیز صورت گیرد.

عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی افزود: متاسفانه دخترانی که در سن بسیار پایین ازدواج می‌کنند اعتماد به نفس کمی داشته و به‌شدت از نظر روانی با مشکل مواجه هستند اغلب آنها درگیر زندگی می‌شوند و برخی از آنها نیز طلاق می‌گیرند که بر این اساس تعداد کودک بیوه‌ها نیز در حال افزایش است.

تعرفه‌های پزشکی هیچ‌وقت عادلانه نبوده

نایب‌رییس مجلس شورای اسلامی گفت: مکانیسم پرداخت‌ها در سیستم بهداشت و درمان کشور غیرمنصفانه و غیرعادلانه بوده بنابراین افزایش تعرفه‌های مشکلی را حل نمی‌کند.

مسعود پزشکیان با انتقاد از اینکه تعرفه‌های پزشکی هیچ‌وقت عادلانه نبوده است، گفت: تعرفه‌ها تبعیض آمیز بوده و در تعیین آنها عدالت رعایت نمی‌شود. نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از اینکه مکانیسم پرداخت‌ها عادلانه نیست، تصریح کرد: متاسفانه امروزه کارانه یک پزشک 5 میلیون تومان و پزشک دیگری 100میلیون تومان است در حالی که هر دو داری مدرک فوق تخصص هستند و در هیچ کجای دنیا این موضوع مرسوم نیست البته اگر تعرفه‌ها را نیز افزایش دهیم باز هم فاصله پرداختی‌ها بسیار زیاد خواهد بود و این موضوع مشکلی را حل نمی‌کند.

او با انتقاد از اینکه مکانیسم پرداخت‌ها در سیستم بهداشت و درمان کشور غیرمنصفانه و غیرعادلانه است، ادامه داد: این موضوع سبب بروز اختلاف میان جامعه پزشکی، جامعه پزشکی و سطوح ارائه‌کننده خدمات سلامت و ارائه‌کنندگان خدمات سلامت و خدمات اجتماعی، سیاسی، علمی و دانشگاهی شده و چنین سیاستی قابل ادامه و دفاع نیست.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه مکانیسم پرداخت‌ها باید عادلانه شود، اظهار کرد: باید در این رابطه از تجارب کشورهای پیشرفته بهره برد زیرا آنها به هیچ‌وجه به شیوه دریافتی بر اساس کارانه عمل نمی‌کنند. پزشکیان راهکار پیشگیری از پرداخت‌های کلان در حوزه سلامت را اجرای قانون دانست و به خانه ملت گفت: بر اساس قانون خرید راهبردی، پرداخت عملکردی، سطح‌بندی خدمات و تجمیع صندوق‌ها برای پیشگیری از پرداخت‌های کلان باید در دستور کار قرار گیرد. نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس دهم، افزود: اگر به دنبال رفع مشکلات این حوزه هستیم باید براساس قانون برنامه و سیاست‌های کلی حرکت کرد. نایب‌رییس مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه نیازی به تغییر ترکیب شورای عالی بیمه نیست، اظهار کرد: مشکل تعداد افراد نیست بلکه افراد باید در جایگاه خودشان قرار گیرند.

افزایش ۲۵درصدی آمار فرزندخواندگی

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران از افزایش ۲۵درصدی آمار فرزندخواندگی سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ خبر داد.

احمد خاکی با اشاره به تشکیل نزدیک به ۱۱۰۰ کمیته فرزندخواندگی در کل استان تهران به ایسنا گفت: بر اساس آخرین آمار سال ۹۶، ۳۶۰۰ نفر در سامانه فرزندخواندگی ثبت نام کردند. از این تعداد ۵۰۲ فرزند به خانواده‌ها واگذار شده است که نسبت به سال قبل ۲۵ درصد افزایش داشته و نسبت به دو سال قبل افزایش ۷۰ درصدی را رقم زده است. او با بیان اینکه از این ۵۰۲ کودک، ۶۰ درصد پسر و بقیه دختر بوده‌اند، افزود: ۱۸۴ فرزندی که به فرزندخواندگی پذیرفته شده‌اند دارای پرونده پزشکی بوده‌اند و نوعی مشکل پزشکی داشته‌اند که پذیرفته شدن آنها نشان‌دهنده رواج نگاه جدید و قابل تحسینی در خانواده‌هاست.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران با اشاره به اینکه در سال گذشته نزدیک به ۳۷۸ فرزند نیز به خانواده زیستی خودشان تحویل داده شده‌اند، اظهار کرد: این آمار به آن معناست که این کودکان در شیرخوارگاه بوده‌اند و با شناسایی و توانمندی خانواده‌هایشان به خانواده خودشان بازگشته‌اند. این خانواده‌ها عمدتا مشکلاتی داشتند که با حل آنها توانسته‌اند کودک‌شان را از شیرخوارگاه ترخیص کنند. خاکی با اشاره به افزایش قابل توجه فرزندخواندگی برای زنان و دختران مجرد بالای ۳۰سال نیز تصریح کرد: ۸۸ کودک نیز که پیش از این در مراکز شبه خانواده نگهداری می‌شدند به فرزندخواندگی پذیرفته شدند. ۱۸ کودک دو قلو نیز از میان کودکان به فرزندخواندگی پذیرفته شدند که هر دوی آنها توانستند وارد یک خانواده شوند.

 

ارسال نظر