ابتلای ۱۸۶ هزار نفر در کشور به هپاتیت

۱۳۹۶/۰۹/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۲۷۸۱

رییس مرکز هپاتیت ایران با تاکید بر اینکه بیماری هپاتیتC را می‌توانیم با کمتر از ۱۵۰ میلیارد تومان در طی ۱۰ سال آینده ریشه‌کن کنیم، گفت: پیش‌بینی می‌شود؛ ۱۸۶ هزار نفر مبتلا به هپاتیتC در ایران وجود دارند که ۷۰‌درصد آنها شناسایی نشدند. سید موئید علویان، رییس مرکز هپاتیت کشور درباره شیوع هپاتیتB و C در ایران گفت: ما در ایران با دو نوع هپاتیتB و C درگیر هستیم و این دو نوع اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا عوارض شدید کبدی ایجاد می‌کنند. خوشبختانه در رابطه با هپاتیتB وضعیت خوبی داریم و در 22 سال گذشته روند این بیماری در کشور کاهش پیدا کرده است.

او ادامه داد: دلیل کاهش هپاتیتB واکسیناسیون نوزادان و افرادی است که در معرض رفتارهای پرخطر هستند. واکسن این بیماری در پاستور و داخل کشور تولید می‌شود و بیش از 35 میلیون ایرانی تا به حال این واکسن را دریافت کردند. عملا هپاتیتB در دهه 50 در ایران شایع بود که آمار آن بالای 5‌درصد و در برخی مناطق تا 7‌درصد گزارش شده بود که با توجه به تولید واکسن، پیشگیری و آگاهی بخشی خوشبختانه این آمار تا امروز کنترل شد. علویان افزود: امروز در اقصی نقاط کشور به جز استان گلستان و سیستان‌وبلوچستان شیوع هپاتیتB زیر 2‌درصد و در برخی استان‌ها زیر 1‌درصد است که این موضوع نشان می‌دهد، ما این بیماری در کشور را کنترل کردیم.

 جوانان و نوجوانان در معرض ابتلا به هپاتیتB هستند

رییس مرکز هپاتیت ایران با اشاره به اینکه در حال حاضر ایران با در معرض تهدید بودن قشر جوان روبرو است، گفت: این قشر جوان در معرض رفتار پرخطر است و امکان دارد به بیماری هپاتیت از راه رفتار پرخطر جنسی مبتلا شود. متاسفانه این مساله جزو برنامه‌های وزارت بهداشت نیست که نوجوانان و جوانان برای این بیماری واکسینه شوند. در سال‌های گذشته وزارت بهداشت چهار گروه سنی 17 ساله‌ها را واکسینه کرد.

علویان با تاکید براینکه واکسینه کردن جوانان و نوجوانان امروز یک ضرورت است، افزود: برای پیشگیری و تکمیل حلقه پیشگیری از هپاتیت نیاز به پوشش واکسیناسیون به افراد جوان جامعه داریم. البته وزارت بهداشت در زمینه گروه‌های پرخطر و نوزادان فعالیت قابل تقدیری داشته و توانسته آن را کنترل کند. او درباره درمان هپاتیتB در ایران گفت: خوشبختانه داروهای این بیماری در کشور موجود است و بیمه نیز این بیماری را تحت پوشش مناسبی قرار داده و عملا جزو کشورهایی هستیم که درمان هپاتیت بی‌ در آن بسیار ارزان است فقط باید برای واکسینه شدن جوانان و افراد در معرض خطر برنامه‌ریزی کنیم. علویان اظهار کرد: در سیستان‌وبلوچستان در گذشته نیز شیوع هپاتیتB زیاد بود که امروز تقریبا کنترل شده و به نصف رسیده، اما به هرحال درمان آن زمان می‌برد. در این استان کلینک رایگان وجود دارد و بیماری رو به کاهش است.

 افرادی که سالانه تزریق خون دارند؛ باید آزمایش دهند

رییس مرکز هپاتیت ایران درباره هپاتیتC گفت: دو گروه بسیار مهم در رابطه با این موضوع وجود دارند؛ اول آنهایی که قبل از سال 1375 خون گرفتند، زیرا در این سال غربالگری برای خون‌ها انجام شد و تا آن زمان ویروس شناسایی نشده بود. بنابراین افرادی که سالانه تزریق خون دارند باید آزمایش دهند و گروه دومی که در معرض این بیماری قرار دارند، معتادان هستند و کسانی که سابقه تزریق، زندان رفتن و رفتار پرخطر دارند. او بیان اینکه شیوع هپاتیتC در ایران کم است، تصریح کرد: آمار در ایران زیر نیم‌درصد است درحالی که در کشورهای همسایه آمار هپاتیتC بالاست. کشور آذربایجان 7درصد، عربستان سعودی 4 درصد، پاکستان 5‌درصد و عراق بین 2 تا 4‌درصد دارای افراد مبتلا به این بیماری هستند. علویان تاکید کرد: پیش‌بینی شده در ایران 186 هزار نفر مبتلا به هپاتیت سی هستند، اما 70درصد این بیماران شناسایی نشدند. در حالی که داروی ایرانی موثر و بسیار ارزان با یک دهم قیمت و تحت پوشش بیمه وجود دارد. رییس مرکز هپاتیت ایران با اشاره به اینکه در کشوری مانند مصر بیش از یک میلیون و نیم مبتلا به هپاتیتC درمان شدند؛ گفت: بالاترین شیوع هپاتیتC در مصر است، اما ظرف دو سال یک میلیون و 500هزار نفر را درمان کردند. او با بیان اینکه امروز درمان هپاتیتC کار تخصصی نیست، افزود: این بیماری را پزشکان عمومی نیز می‌توانند درمان کنند. مبتلایان در ایران بسیار کمتر از مصر هستند، اما شناسایی نشدند.

 دولت درمان رایگان هپاتیتC را بپذیرد

علویان درباره علت شناسایی نشدن بیماران مبتلا به هپاتیتC گفت: اکثر مبتلایان دفترچه بیمه ندارند و از میان معتادان تزریقی یا زندانیان هستند. دولت باید بپذیرد که این افراد را به صورت رایگان درمان کند. دولت مسوول این موضوع است همانطور که در برابر آسیب‌های اجتماعی و زندانیان مسوول است.

او ادامه داد: در نامه‌های جداگانه به رییس‌جمهوری و وزیر بهداشت این مساله اطلاع داده شده که 186هزار مبتلا در ایران وجود دارد که 70درصد آنها شناسایی نشدند. در یک سال گذشته فقط 10هزار نفر از مبتلایان به هپاتیتC درمان شدند در صورتی که همه امکانات درمان این بیماری مثل پزشک و دارو مهیاست. دولت باید به این موضوع کمک کند تا بتوانیم ظرف 5 تا 10 سال این بیماری ریشه‌کن شود، اما متاسفانه دولت هیچ پاسخ و واکنشی به نامه‌ها نداشته است. رییس مرکز هپاتیت ایران مشکل اصلی هپاتیت در ایران میان معتادان، زندانیان و کودکان کار خواند و گفت: استان‌هایی که آسیب‌های اجتماعی بیشتری دارند، مانند تهران و البرز بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند. درمان رایگان هپاتیتC توسط دولت‌ها به فراموشی سپرده شده است. او با اشاره به هزینه درمان و ریشه‌کنی هپاتیتC در ایران گفت: کل هزینه درمان و ریشه‌کنی این بیماری درمدت 10 سال آینده کمتر از 150 میلیارد تومان است. یعنی یک نفر اختلاس نکند، در طول 10 سال می‌توان هپاتیتC را در ایران ریشه کن کرد.

 

ارسال نظر