سال 2016؛ ‌سال پرمخاطره برای کودکان

۱۳۹۶/۰۸/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۰۳۳۵
سال 2016؛ ‌سال پرمخاطره برای کودکان

  در روزگاری که آتش جنگ و خشونت، خاورمیانه را هر روز تنگ‌تر درآغوش می‌گیرد، ‌کودکان بی‌دفاع‌ترین موجودات هستند. کودکانی که گاه قربانی جنگ‌ها و منازعات داخلی و دشمنان خارجی شده و گاه آسیب‌های اجتماعی از پا درشان می‌آورد. به همین دلیل است که سفیر و نماینده دایم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل سال ۲۰۱۶را سال پرمخاطره برای کودکان می‌داند.

غلامعلی خوشرو، ‌در نشست عمومی شورای امنیت در مورد کودکان و منازعات مسلحانه با استناد به آخرین گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد کودکان و منازعات مسلحانه گفت: سال ۲۰۱۶، سال پرمخاطره برای کودکان بود که در آن ۴۰۰۰ مورد تخلف توسط دولت‌ها و ۱۱۵۰۰ مورد توسط گروه‌های غیردولتی صورت گرفته است. خشونت علیه کودکان در سال ۲۰۱۶ به سطح هشدار‌دهنده‌یی رسید که این موارد شامل جلوگیری از رسیدن کمک‌های انسان‌دوستانه به کودکان نیز می‌شود.

 وی گفت: با شکست داعش در عراق و سوریه جهان جنایات آنها علیه غیر نظامیان و به ویژه کودکان را به دست فراموشی نخواهد سپرد.

خوشرو ادامه داد: تعداد کودکان زندانی توسط ارتش رژیم صهیونیستی به ۴۴۴ نفر یعنی بالاترین حد خود رسید. جهان روز ۲۰ سپتامبر شاهد آن بود که چگونه ارتش صهیونیستی کودک ۱۶ ساله فلسطینی زخمی را که به زمین افتاده بود هدف قرار داد. این تنها نمونه‌یی از جنایاتی است که این رژیم هر روزه علیه غیرنظامیان فلسطینی و در قالب سیاست‌های تبعیض نژادی اعمال می‌کند و به کسانی که در مقابل اشغالگری مقاومت می‌کنند برچسب تروریست می‌زند.

وی گفت: بر اساس گزارش دبیرکل کشتار و آزار کودکان در یمن نیز ادامه دارد بیش از ۵۰۰ کودک جان خود را از دست دادند که مسوولیت بیش از نیمی از آن بر عهده ائتلاف به رهبری سعودی است و مسوولیت دیگر طرف‌ها از جمله داعش و القاعده در شبه جزیره عربستان است.

نماینده دایم ایران در سازمان ملل اظهار کرد: یمن در آستانه سومین سال جنگ سعودی علیه این کشور در وضعیت مصیبت بار قرار دارد قحطی و عدم دسترسی به خدمات پزشکی میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند و بیش از ۸۰۰ هزار مورد ابتلا به وبا گزارش شده درحالی که حدود نیمی از تسهیلات درمانی به خاطر محاصره قادر به ادامه خدمات نیستند. مسوولیت این وضعیت مصیبت بار بر عهده ائتلاف به رهبری سعودی است که به جای مصالحه سیاسی تنها در پی پیروزی نظامی بر یمن است.

خوشرو تصریح کرد: با وجود اینکه کودکان کشته می‌شوند و خانه‌ها، مدارس و بیمارستان‌ها بمباران می‌شوند متاسفانه فشار سیاسی به سازمان ملل متحد مانع از اقدام لازم برای جلوگیری از کشتار و خشونت علیه کودکان شده است. نام رژیم صهیونیستی با وجود هدف قرار دادن کودکان فلسطین هرگز در لیست سیاه ناقض حقوق کودکان قرار نگرفته است. نام ائتلاف به رهبری سعودی نیز به خاطر جنایات آن علیه کودکان یمنی سال گذشته ابتدا در فهرست سیاه ناقض حقوق کودکان قرار گرفته اما تحت فشار و تهدید سعودی از آن خارج شد. جالب توجه است که در گزارش امسال دبیرکل هر چند نام ائتلاف، رهبری سعودی را در این لیست سیاه ناقضان حقوق کودک قرار داده است، اما تحت عنوان جدیدی از آن می‌توان به عنوان «کودک‌کشان در حال پیشرفت» یاد کرد!

 

 

ارسال نظر