اخبار

۱۳۹۸/۱۲/۱۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۵۰۰۷

حقوق دولتی معادن به قیمت پایه سال ۹۷ مصوب شد

ایرنا|رییس خانه معدن ایران اعلام کرد: شورای عالی معادن با تایید وزیر صنعت، معدن وتجارت میزان حقوق دولتی معادن برای سال ۹۸ را براساس قیمت پایه سال ۹۷ مصوب کرد. محمد رضا بهرامن تصریح کرد: میزان حقوق دولتی معادن با توجه به شرایط کشور از دغدغه‌های فعالان بخش معدن بود که با تصویب این موضوع در نشست یکصد و هشتاد و یکمین شورای عالی معادن و تایید وزیر صنعت، معدن وتجارت، پرونده این امر برای سال ۹۸ بسته شد. هدف دولت از دریافت حقوق دولتی معادن، توسعه مناطق محروم بوده و نگاه اصلی در کنار توسعه مناطق، ایجاد اشتغال و تامین نیازهای کشور است. رییس خانه معدن خاطرنشان ساخت: شورای عالی معادن با درنظر گرفتن کلیه شرایط حاکم بر اقتصاد کشور به ویژه اقتصاد معادن کوچک و متوسط در نشست مزبور نسبت به تعیین حقوق دولتی معادن برای امسال اقدام کرد.

کمبود خوراک طیور به دلیل کندی در واردات و ترخیص

ایسنا|دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یکروزه درباره نامه‌ای که اخیرا چند تن از تشکل‌های بخش خصوصی کشاورزی به معاون اول رییس‌جمهور ارسال کردند، توضیح داد. محمدرضا صدیق‌پور به کمبود ذرت به عنوان نهاده اصلی مورد نیاز جیره دام و طیور کشور اشاره و اظهار کرد: رصد و پایش توزیع ذرت که جزو اصلی جیره غذایی دام و طیور است به درستی انجام نمی‌شود و همین امر منجر شده تولیدکنندگان به درستی به این اقلام دسترسی نداشته باشند و ما نیز به عنوان تشکل‌های صنفی تصمیم گرفتیم صدای تولیدکنندگان را تا جایی که ممکن است به گوش مسوولان برسانیم تا از ضرر و زیان تولیدکنندگان دام و طیور کشور که در شرایط فعلی نیازمند حمایت هستند، جلوگیری شود. او ادامه داد: از طرفی کشور در تحریم ظالمانه و جنگ اقتصادی قرار دارد و تخصیص و انتقال ارز از طرف بانک مرکزی برای واردات این نهاده‌های دامی با مشکل مواجه شده که در نهایت واردات و ترخیص این نهاده‌ها نیز کند شده و کمبود نهاده‌های دامی به خصوص ذرت را به دنبال داشته است. دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه با اشاره به اینکه امسال برای تامین مرغ شب عید مردم حدود ۱۵‌درصد جوجه‌ریزی نسبت به سال گذشته بیشتر شده است، گفت: سال گذشته برای تولید مرغ شب عید ۱۲۰ میلیون جوجه‌ریزی انجام شد که این رقم امسال به ۱۴۰ میلیون رسید و طبیعتا این افزایش جوجه‌ریزی نیاز به جیره غذایی بیشتر به ویژه ذرت و سویا به عنوان خوراک اصلی طیور دارد. صدیق‌پور تصریح کرد: در حقیقت از دولت درخواست کردیم که مشکلات ارزی نهاده‌های دامی را برطرف کند و به تخصیص ارز برای واردات این نهاده‌ها سرعت بخشد. همچنین باید در کنار این تخصیص‌ها، رصد و پایش توزیع این نهاده‌ها که با مشکلات فراوان با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور شده با دقت انجام شود تا این نهاده‌ها با قیمت مصوب به دست تولیدکنندگان برسد.  او در ادامه افزود: گاهی ذرت با قیمت ۶۰۰ تومان بالاتر از نرخ مصوب و تا حدود کیلویی ۲۰۰۰ تومان بفروش می‌رسد که این موضوع نیازمند توجه بیشتر است و باید تمهیدات لازم در جهت کنترل قیمت‌ها اندیشیده شود تا کلیه نهاده‌ها به قیمت مصوب به دست تولید‌کننده برسد. صدیق‌پور در پایان اظهار کرد: با تلاش تولیدکنندگان طیور، در حال حاضر گوشت مرغ و تخم مرغ فراوان‌ترین و ارزان‌ترین پروتئین حیوانی در دسترس مردم است که حفظ این روند مستلزم توجه بیشتر مسوولان به مطالبات یعنی تامین نهاده‌های مورد نیاز تولیدکنندگان به خصوص ذرت است.

انتقاد واردکنندگان از عدم تخصیص ارز برای واردات برنج

تسنیم|عباس توکلی رییس انجمن واردکنندگان برنج با ارسال نامه‌ای به اسحاق جهانگیری معاون اول ریاست‌جمهوری با موضوع «عدم تخصیص ارز به محموله‌های برنج وارد شده در نیمه دوم سال 98 و احتمال بروز بحران و تهدید امنیت غذایی کشور» نوشت: احتراماً، کارنامه درخشان واردات برنج در سنوات قبل و توزیع و عرضه آن با کمترین تنش در جامعه و رضایتمندی 5 دهک اقشار آسیب‌پذیر نمی‌تواند به راحتی در برنامه‌ریزی تأمین کالای استراتژیک به فراموشی سپرده شود. برنامه‌ریزی بخش خصوصی در شروع زمان واردات در نیمه دوم سال 98 با اعتبار واردکنندگان، منجر به ورود 500 هزار تن برنج به کشور شد، عرضه بخشی از آن به صورت ترخیص درصدی، تاکنون آرامش بازار را حفظ کرده است. با عدم تخصیص ارز به لیست‌های ارسالی به بانک مرکزی و عدم پاسخگویی شفاف از سوی وزارت صمت و بانک مرکزی، سلب شدن امکان ادامه واردات با اعتبار جهانی واردکنندگان، بازار برنج با التهاب و افزایش قیمت مواجه می‌شود؛ با توجه به نزدیک شدن به پایان سال و ماه مبارک رمضان با بحران و تهدید جدی مواجه خواهیم شد. هرگونه تصمیم با توجه به منابع ارزی کشور و رفع بلاتکلیفی می‌تواند به حفظ منافع ملی و امنیت غذایی کشور کمک کند. انجمن واردکنندگان برنج طی سالیان قبل با تعامل دو سویه و سازنده وظایف خطیر خود را به خوبی انجام داده و در ادامه این مسیر تنها با تخصیص ارز به حدود 500 هزار تن برنج که به کشور وارد شده و در حال حمل است، تعاملات و همکاری ادامه پیدا خواهد کرد. خواهشمند است ضمن تذکر جدی به مسوولان ذی ربط اجازه و فرصت ایجاد هرگونه بحران و تهدید را در نطفه خفه کرده و بار دیگر حمایت از اقشار آسیب‌پذیر، در پایان سال 98 و شروع سال 99 را به اثبات رسانید.

 

 

 

ارسال نظر