اخبار

۱۳۹۸/۱۱/۰۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۲۴۰۱

کمیسیون کشاورزی مجلس وجود سم در شیر را رد کرد

احمد مقدسی رییس انجمن صنفی گاوداران کشور از زیان چشمگیر دامداران در فروش دام خبر داد و گفت: قیمت تمام شده هر کیلو دام سنگین ۳۲ هزار تومان بوده که در حال حاضر متأسفانه به سبب انباشت دام در واحد‌های دامداری، تولیدکنندگان با زیان ۹ هزار تومانی هر کیلو گوساله زنده را با نرخ ۲۳ هزار تومان در بازار عرضه می‌کنند. او افزود: با توجه به انباشت چشمگیر دام سنگین در واحد‌های دامداری از مسوولان ذی‌ربط انتظار می‌رود که مجوز صادرات دام را هر چه سریع‌تر صادر کنند، چرا که این امر علاوه بر ورود ارز به کشور در پایداری تولید و کاهش زیان دامدار تأثیر بسزایی دارد. رییس انجمن صنفی گاوداران کشور ادامه داد: با توجه به شرایط مساعد مرتع و ازدیاد تولید دام شاهد تعداد قابل توجهی دام در واحد‌های دامداری هستیم که دولت با رفع ممنوعیت صادرات یا خرید تضمینی باید به کمک تولیدکنندگان بیاید. به گفته این مقام مسوول پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که امسال تولید گوشت قرمز به یک میلیون تن برسد. او در ادامه افزود: بدین‌ترتیب این نوید را به مردم می‌دهم که توان تولید ۱۰۰ درصد گوشت مورد نیاز در داخل وجود دارد و دیگر نیازی به واردات نداریم. مقدسی در واکنش به اظهارنظر برخی افراد مبنی بر مخالفت با صادرات دام گفت: اگر چه برخی مسوولان اذعان می‌کنند که صادرات دام به تلاطم بازار گوشت دامن می‌زند، اما بنده این موضوع را تکذیب می‌کنم و معتقدم که مسوولان وزارت صمت تنها به سبب ناتوانی در کنترل بازار مجوز صادرات را نمی‌دهند.

او با انتقاد از واردات گسترده گوشت قرمز بیان کرد: ارایه اطلاعات نادرست به منابع بالادستی مبنی بر کمبود شدید دام و گوشت قرمز در کشور منجر به واردات گسترده شده است، در حالی که به سبب انباشت دام در واحدهای دامداری، صادرات دام‌های بالای ۶۰۰ کیلو باید به بازارهای هدف صورت گیرد. به گفته این مقام مسوول در حال حاضر وضعیت ذرت و کنجاله سویا در بازار مساعد است و هیچگونه نوسانی در بازار نداریم.

رییس انجمن صنفی گاوداران کشور در واکنش به مصرف مواد سمی در شیر گفت: اگرچه طی روز‌های اخیر در رسانه‌ها موضوع استفاده سم و استفاده از آفلاتوکسین بیش از حد مطرح شده است، اما بنده این موضوع را تکذیب می‌کنم، چرا که دامدار قبل از تولید شیر به فکر دستگاه تولیدی است. این مقام مسوول در واکنش به مطرح شدن مباحثی مبنی بر آلودگی شیر تولیدی در کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: با توضیحات و مستنداتی که مسوولان ذی ربط ارایه کردند، این‌مساله تکذیب شده است، چرا که طبق اظهارات مسوولان وزارت جهاد کشاورزی مصرف آفلاتوکسین از میزان مجاز در شیر پایین‌تر است. مقدسی در پایان با بیان اینکه موضوع آلودگی شیر در کمیسیون کشاورزی مجلس بررسی و رد شده است، تصریح کرد: در حال حاضر به حدود ۲۸ کشور مختلف دنیا لبنیات صادر می‌کنیم و بدین‌ترتیب موضوع آلودگی شیر صحت ندارد.

مصرف 5‚2 میلیون تنی زغال‌سنگ کک در کشور

سعید صمدی دبیر انجمن زغال‌سنگ ایران گفت: ذخایر ایران در بحث زغال سنگ به ۱.۲ میلیارد تن می‌رسد که این منابع تنها مختص به مناطق اکتشاف شده است، در صورتی که این اکتشافات تکمیل شود میزان آن افزایش می‌یابد.  او با بیان اینکه مجموع تولید کنسانتره زغال سنگ در ایران حدود ۱.۷ میلیون تن است که با توجه به میزان ذخایر قطعی ناچیز است، گفت: با وجود پتانسیل بالای ذخایر زغال سنگ و فرصت‌های بالقوه، اما سرمایه‌گذاری مناسبی در این حوزه انجام نشده است. صمدی با اشاره به اینکه زغال سنگی که در کشور تولید می‌شود برای ذوب‌آهن و فولادسازی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: در برابر این دسته از زغال سنگ که کاربرد بالایی دارد، زغال سنگ حرارتی مصرف چندانی در کشور ندارد.  او با تأکید بر اینکه ۲.۵ میلیون تن در سال از زغال سنگ کک استفاده می‌شود، افزود: بین ۲۵ تا ۳۰ درصد این محصول از خارج کشور وارد می‌شود. تولید این دسته از زغال سنگ در کشور بسیار ضعیف است و به اندازه نیاز در کشور تولید نمی‌شود. دبیر انجمن زغال‌سنگ ایران در ادامه گفت: در نظر داریم کارخانه‌های تولید فولاد کوره بلند را راه‌اندازی کنیم که با این کار، مصرف زغال سنگ کک شو به بیش از ۳.۵ میلیون تن در سال افزایش خواهد یافت در غیر این‌صورت باید بیش از ۵۰ درصد زغال سنگ مورد نیاز را از خارج تأمین کنیم.

صمدی افزود: در سال گذشته با همت وزارت صمت و پیگیری‌های این انجمن مذاکراتی با مصرف‌کنندگان زغال سنگ از جمله ذوب‌آهن انجام شدو بر اساس این صحبت‌ها قیمت زغال سنگ افزایش یافت. در سال گذشته شرکت‌های زغال سنگ، بالاترین سود و افزایش قیمت را در بین شرکت‌های معدنی حاضر در بورس تجربه کردند که نشان می‌دهد اقبال خوبی به این حوزه شده و آینده خوبی در انتظار آن است.

 

ارسال نظر