اخبار

۱۳۹۸/۰۸/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۷۲۰۹

ایران و گرجستان نیازمند رفع محدودیت‌های بانکی

شالوا کینکاولیزه رییس گروه دوستی پارلمانی گرجستان-  ایران که همراه با هیاتی به ایران سفرکرده است، با غلامحسین شافعی رییس اتاق ایران و سفیر ایران در گرجستان دیدار و گفت‌وگو کرد. حاضران بر توسعه همکاری‌های ایران و گرجستان با وجود اعمال تحریم‌ها و محدودیت‌های پیش رو تاکید کردند و خواستار حمایت دولت‌ها از بخش‌خصوصی دو کشور شدند. غلامحسین شافعی رییس اتاق ایران در این دیدار با اشاره به پیشینه روابط اقتصادی و سیاسی ایران و گرجستان، خاطرنشان کرد: توسعه اقتصاد آزاد در گرجستان طی سال‌های اخیر با سرعت مناسبی دنبال شده است و گرجستان ازجمله کشورهایی است که در اصلاح محیط کسب‌وکار، جزو کشورهای موفق منطقه محسوب می‌شود.

به اعتقاد رییس اتاق ایران، توسعه اقتصاد و نرخ سرمایه‌گذاری خارجی در گرجستان حائز اهمیت است و این دو مولفه در کنار قرابت فرهنگی ایران و گرجستان برای مشارکت فعالان اقتصادی دو کشور، فرصت ویژه‌ای فراهم کرده است. شافعی با تأکید بر این نکته که زمینه‌های همکاری ایران و گرجستان بسیار متنوع است، همکاری‌های ترانزیتی دو کشور در منطقه را مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: ایران از طریق ارمنستان و گرجستان می‌تواند به دریای سیاه دسترسی پیدا کند. علاوه بر این با راه‌اندازی راه‌آهن ایران به آستارا و آذربایجان، فرصت همکاری‌های پیش‌رو بیشتر خواهد شد. توسعه همکاری‌های بنگاه‌های کوچک و متوسط و گردشگری از دیگر مواردی بود که رییس اتاق ایران به عنوان محور همکاری‌های ایران و گرجستان به آنها اشاره کرد و افزود: نگاه ایران برای توسعه همکاری با این کشور صرفاً بر پایه جمعیت گرجستان نیست؛ گرجستان با چین و اتحادیه اروپا موافقت‌نامه تجارت آزاد دارد که همین برای فعالان اقتصادی ایرانی جذابیت محرکی است تا به توسعه همکاری‌ها فکر کنند. حل محدودیت‌های بانکی و تهاتر کالا از دیگر مواردی بود که رییس اتاق ایران به منظور افزایش سرمایه‌گذاری‌ها بین ایران و گرجستان مورد توجه قرار داد. در ادامه، سید جواد قوام شهیدی سفیر ایران در گرجستان به تشریح فرصت‌های همکاری ایران و گرجستان پرداخت و در همین زمینه «کشت فراسرزمینی» را به عنوان یکی از مهم‌ترین فرصت‌های همکاری بین فعالان اقتصادی ایران و گرجستان موردتوجه قرار داد. شهیدی، تحقق فرصت‌های همکاری ایران و گرجستان را در گروی ایجاد یک برنامه‌ جامع و حمایت از بخش خصوصی دو کشور دانست و افزود: در حال حاضر فعالان اقتصادی ایرانی در گرجستان به‌صورت پراکنده فعالیت می‌کنند که لازم است تحت مدیریت واحد این امر کنترل شود و هم دولت ایران و هم دولت گرجستان از فعالان اقتصادی نیز حمایت کنند. سفیر ایران در گرجستان با توجه به توانایی ایرانی‌ها درکشت فرا سرزمینی به‌ویژه در حوزه گندم، ذرت و دانه‌های روغنی خواهان تخصیص زمین بزرگ از سوی گرجستانی‌ها به فعالان اقتصادی ایرانی شد.  شالوا کینکاولیزه رییس گروه دوستی پارلمانی گرجستان-ایران زمینه‌های همکاری ایران و گرجستان را در سه محور مجلس، دولت و بخش خصوصی موردبررسی قرار داد و خبر داد که در ماه آینده مذاکرات دولت‌ها برای برنامه‌ریزی و توسعه همکاری‌ها صورت خواهد گرفت. او با تأکید بر این موضوع که تحریم‌ها در حال حاضر برای تقویت همکاری ایران با سایر کشورها مشکل‌ساز شده است، افزود: اطمینان دارم که این مشکل‌ها برطرف خواهد شد و نتیجه به نفع ایران رقم خواهد خورد. کینکاولیزه با اشاره به کاهش حجم سرمایه‌گذاری‌های ایران و گرجستان در طول سال‌های اخیر، خواستار بررسی علل این موضوع شد.

کابوس مرغداران تعبیر شد

نایب‌رییس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور گفت: با وجود توان تولیدی 800 هزار تنی مرغ برای صادرات، وزارت صمت واردات 45 هزار تن از این محصول را مصوب کرد. حبیب اسدالله‌نژاد در گفت‌وگو با ایلنا با بیان اینکه وزارت صمت اعلام کرده است که نیازمند 70 هزار تن مرغ برای تامین ذخایر استراتژیک هستیم، اظهار کرد: این وزارت‌خانه واردات 45 هزار تن مرغ را تصویب کرده است. وی ادامه داد: تصویب واردات مرغ در حالی است که با توجه به ظرفیت‌های موجود در کشور امکان تولید 800 هزار تنی مرغ برای صادرات داریم. اسدالله‌نژاد در پاسخ به این پرسش که وزارت صمت، تولید ناکافی داخلی را دلیل تصویب واردات مرغ عنوان کرده است، گفت: بی‌برنامه‌گی در تولید و عرضه موجب شده بازار مرغ همیشه دچار نوسان و ناهماهنگی باشد. وی با تاکید بر اینکه اقدام به صادرات پاک کردن صورت مساله است، افزود: وزارت صمت همیشه به جای حل مساله صورت مساله را پاک کرده‌ است و این موضوع درباره بخش کشاورزی بیشتر خود را نشان می‌دهد. اسدالله نژاد خرید مرغ با قیمت مناسب برای تامین ذخایر استراتژیک را راهکار جایگزین واردات دانست. وی اظهار کرد: اگر شرکت پشتیبانی امور دام کشور اقدام به خرید مرغ مطابق با هزینه تمام شده تولید با در نظرگرفتن درصد مناسبی از سود کند، امکان تامین ذخایر استراتژیک از منابع داخلی و حتی صادرات فراهم می‌شود. اسدالله‌نژاد دلیل خودداری مرغداران از تحویل مرغ خود به شرکت پشتیبانی را قیمت غیرواقعی خرید و قراردادهای غیرمنصفانه عنوان کرد. اسدالله‌نژاد از انباشت مرغ در واحدهای مرغداری خبر داد و اظهار کرد: انباشت مرغ در مرغداری‌ها موجب شده در برخی موارد دلالان هر کیلوگرم مرغ را 500 تومان زیر قیمت تمام شده از مرغدار خریداری کنند.

وی تاکید کرد: در صورتی که قیمت خرید مرغ از مرغداران مناسب و قراردادهای شرکت پشتیبانی منصفانه باشد بدون شک آنها تمایل به فروش تولید خود این شرکت دارند.

 

ارسال نظر