اخبار

۱۳۹۸/۰۷/۲۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۴۸۶۱

شکایت گندم‌کاران از دولت به سازمان بازرسی

گندمکاران از دولت به دلیل تخلفات مکرر در اجرای قانون خرید تضمینی، به سازمان بازرسی کل کشور شکایت کردند. دولت اخیرا قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی را رسما اعلام کرد و نرخ گندم بدون تغییر نسبت به نرخ اولیه‌ای که سخنگوی دولت اعلام کرده بود، ٢٢٠٠ تومان اعلام شد این درحالی است که قیمت مذکور مورد اعتراض شدید تولیدکنندگان، کارشناسان و دست اندرکاران تولید قرار گرفته بود.  دولت طی سال‌های اخیر، مرتب در اجرای قانون خرید تضمینی مرتکب تخلف شده است و نه تنها قیمت را تا پایان مهلت قانونی آن اعلام نمی‌کند بلکه نرخ‌های اعلامی هم متناسب با میزان تورم و... نیست و همواره پایین‌تر بوده است. سال گذشته اعتراضات گسترده به قیمت تعیین شده برای گندم موجب تغییر قیمت آن شد اتفاقی که امسال نیز احتمال دارد رخ بدهد. در همین زمینه عطالله هاشمی، رییس بنیاد ملی گندمکاران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: این احتمال که قیمت گندم تغییر کند وجود دارد چراکه سال گذشته نیز این اتفاق افتاد.

وی اضافه کرد: ما از طریق مجلس و سایر نهادهای مربوطه پیگیر این مساله هستیم و نامه‌نگاری‌هایی انجام داده‌ایم. هاشمی گفت: اخیرا شکواییه‌ای برای سازمان بازرسی کل کشور فرستادیم و از دولت به دلیل تخلف در اجرای قانون خرید تضمینی به آنجا شکایت کردیم. وی با بیان اینکه به‌شدت پیگیر این مساله هستیم، افزود: ما روز یکشنبه گذشته این نامه را برای سازمان بازرسی کل کشور ارسال کردیم و روز سه شنبه گذشته رییس سازمان این مساله را پیگیری کرد و برای رییس‌جمهور نامه نوشت. این فعال بخش خصوصی درباره اینکه وزیر جهاد در این زمینه سکوت کرده و واکنشی به آن نداشته است، گفت: در جلسات مختلفی که داشتیم نظر جهاد کاملا به نظر ما نزدیک بود و آنها نیز هم با این بحث که کف قیمت نباید از ٢٥٠٠ تومان کمتر باشد، موافق هستند. هاشمی گفت: آن طور که ما مطلع هستیم وزیر جهاد نیز این مساله را پیگیری می‌کند اما به دلیل برخی معذورات نمی‌تواند اظهارنظر کند.

فرصت نجات صنعت دام سنگین از دست نرود

رییس شورای تامین دام کشور گفت: میزان انباشت دام سنگین در دامداری‌ها به بیش از 50 درصد رسیده است و دولت تنها تا پایان پاییز فرصت نجات این صنعتی از ورشکستگی دارد. منصور پوریان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با بیان اینکه بهترین وزن برای کشتار گوساله تا 400 کیلوگرم است، اظهار کرد: تا وزن 400 کیلوگرم گوشت در دام‌های سنگین از کیفیت مناسبی برخوردار است ضمن اینکه دام در بهترین شرایط ضریب تبدیل غذایی قرار دارد و هزینه نگهداری آن در سطح مطلوب است. وی ادامه داد: از وزن 500 کیلوگرم به بالا ضریب تبدیل نامناسب شده و دام به جای تبدیل خوراک به گوشت آن را تبدیل به چربی و استخوان می‌کند و از حجم گوشت کاسته می‌شود. به گفته پوریان؛ از این وزن به بعد زیان دامدار آغاز می‌شود چراکه علاوه بر کاهش وزن‌گیری دام، قیمت خرید آن از دامدار کاهش می‌یابد. وی با تاکید بر اینکه شرایط بحرانی برای صنعت پرواربندی دام سنگین بعد از ماه رمضان آغاز شده است، اظهار کرد: شرایط تولید هر روز برای دامداران بدتر می‌شود، دولت تنها تا پایان پاییز فرصت نجات این صنعت از ورشکستگی را دارد. پوریان تاکید کرد: تقریبا از ماه اول پاییز زایش‌های جدید و دوره تازه پرواری‌بندی شروع می‌شود، این امر می‌تواند منجر به انباشت بیشتر دام‌ها در دامداری‌های کشور شود.

ممنوعیت واردات لوازم آرایشی و افزایش قاچاق

دبیر کمیسیون فرآورده‌های زیبایی، بهداشتی و عطریات مجمع واردات با بیان اینکه تقریبا همه لوازم آرایشی که در مترو به فروش می‌رسد تقلبی هستند، تنها راه تشخیص کالای اصل از تقلبی را داشتن پروانه بهداشتی از سازمان غذا و دارو و برگ سبز از گمرک عنوان کرد. از اردیبهشت ماه سال جاری واردات تمام لوازم آرایشی و بهداشتی به غیر از عطریات، متوقف شد و در پی آن دست‌اندرکاران واردات این محصولات نسبت به افزایش قاچاق لوازم آرایشی هشدار دادند، چراکه به گفته آنها تولید لوازم آرایشی در کشور پاسخگوی نیاز نیست و ممنوعیت واردات این محصولات باعث افزایش کالای تقلبی و قاچاق در بازار شده است. در این شرایط موسی احمدزاده - دبیر و عضو هیات رییسه کمیسیون فرآورده‌های زیبایی، بهداشتی و عطریات مجمع واردات - در گفت‌وگو با ایسنا، تنها راه تشخیص کالای اصل از تقلبی را داشتن پروانه بهداشتی از سازمان غذا و دارو و برگ سبز از گمرک عنوان کرد. وی با بیان اینکه ممنوعیت واردات فرصت جدیدی برای قاچاق ایجاد کرده است، اظهار کرد: تقریبا همه لوازم آرایشی که در مترو به فروش می‌رسد، تقلبی هستند و به صورت قاچاق به کشور وارد می‌شود. احمدزاده با اشاره به وجود ۱۵ مرز در کشور، اظهار کرد: مشتری به دنبال محصولات مورد نیاز خود است، اما کالاهایی که از مجاری غیرقانونی به کشور وارد می‌شود، از سوی وزارت بهداشت کنترل و آزمایش نشده است. دبیر کمیسیون فرآورده‌های زیبایی، بهداشتی و عطریات مجمع واردات خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت اخیرا اعلام کرده که برای حفظ سلامت جامعه حاضر است به وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نامه دهد و خواستار لغو ممنوعیت واردات محصولات آرایشی و بهداشتی شود، اما وزارت صمت در این زمینه همکاری نمی‌کند.

 

ارسال نظر