اخبار

۱۳۹۸/۰۶/۱۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۲۴۳۶

آمادگی عرضه پسته در بورس کالا

نایب‌رییس اتاق بازرگانی کرمان از آمادگی کرمانی‌ها برای عرضه پسته در بورس کالا خبر داد. کرمان از استان‌های پیشتاز در تولید پسته کشور است که به گفته استاندار آن «با وجود کاهش تولید محصول پسته در سال گذشته، پیش‌بینی می‌شود امسال 250 هزار تن پسته در سطح استان تولید شود و ازاین‌رو برنامه‌ریزی برای صادرات آن آغاز شده است». بنابراین، حضور پسته کاران این استان در راستای راه‌اندازی معاملات گواهی سپرده پسته در بورس کالا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که در همین چارچوب، نایب‌رییس اتاق بازرگانی کرمان در گفت‌وگو با  تسنیم ضمن اعلام آمادگی برای عرضه پسته در بورس کالا از تمهیداتی خبر می‌دهد که با هدف آرامش خیال فعالان بازار پسته اندیشیده شده تا خروجی مثبت معامله در بورس کالا را به حداکثر ممکن افزایش دهد.  جلیل کاربخش راوری در خصوص عرضه پسته در بورس کالا گفت: اتاق کرمان آمادگی کامل جهت عرضه پسته در بورس کالا را دارد و پیگیر هستیم که هرچه زودتر شاهد این رویداد خوشایند باشیم. وی در رابطه با دغدغه‌هایی که بابت پذیرش پسته در انبارهای مورد تایید بورس کالا وجود دارد، افزود: قرار نیست کل حجم پسته تولیدی کشور در بورس کالا معامله شود، ولی انبارهای بورس کالا در نزدیکی محل کشت پسته راه‌اندازی خواهند شد و فعلا درصدد راه‌اندازی انبار پذیرش پسته در کرمان، رفسنجان و زرند هستیم. نایب‌رییس اتاق بازرگانی کرمان ادامه داد: در سال 96 کمیته فنی، با توجه به استاندارد ملی ایران و استاندارد عرفی بازار، استانداردی تعریف کرده که با آن می‌توان پسته را در بورس کالا پذیرش کرد. به گفته وی طبق این استاندارد، پسته در دو نوع «خندان» و «بسته» و هر یک از این دو نوع، در دو سایز تعریف‌شده و قابل‌پذیرش است. به نظر می‌رسد این استاندارد برای پذیرش پسته در بورس کالا کفایت می‌کند؛ اما هر یک از فعالان بازار که نقدی به این استاندارد داشته باشند، می‌توانند در جلسه بازنگری تعریف استاندارد پسته نظرات خود را اعلام کنند. کاربخش راوری همچنین گفت: البته قبول داریم که انواع پسته در نقاط مختلف کشور، تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند، مثلا پسته فندقی رفسنجان با پسته فندقی زرند تفاوت‌هایی دارد و به همین دلیل می‌توان پسته عرضه‌شده در بورس کالا را در نمادهای مختلف به نام منطقه تولید پسته عرضه کرد تا این تفاوت‌ها، مشکلی ایجاد نکند. بطورکلی انتقادات درخصوص استانداردهای تعریف‌شده قابل ‌بررسی و برطرف شدن بوده و جایی برای نگرانی وجود ندارد. رییس خانه صنعت و معدن و تجارت استان کرمان در مورد اختلاف قیمت پسته در کشور با قیمت‌های جهانی اظهار کرد: قیمت جهانی پسته در مقاطع مختلف زمانی برحسب عرضه و تقاضا، در نوسان است. سال گذشته، به دلیل کاهش عرضه پسته کرمان، قیمت جهانی پسته افزایش یافت و ضمناً افزایش نرخ ارز نیز، در نوسانات ریالی قیمت پسته موثر است. در این میان مزیت مهم عرضه پسته در بورس کالا، کاهش نوسانات قیمتی در بازار داخل است.

رونق تولید لوازم خانگی در کشور

سید مرتضی میری رییس اتحادیه لوازم خانگی با اشاره به اینکه همکاری کارخانه‌های تولید لوازم خانگی با کره‌ای‌ها به دلیل وجود تحریم‌ها بطور کامل قطع شده است، گفت: تحریم‌ها ممکن است کشور را دچار مشکلاتی کرده باشد اما باعث تقویت توان تولیدی کشور شده و تولید لوازم خانگی در کشور نسبت به گذشته بهتر شده است. او بیان کرد: مشکلی که وجود دارد برخی از قطعات لوازم خانگی مثل موتور یخچال، تایمر، لامپ تصویر و غیره در داخل کشور تولید نمی‌شود و ما تاکنون از اجناسی که داشته‌ایم استفاده می‌کنیم. برای مقابله با تحریم و جایگزینی کالای خارجی، باید الزامات تولیدی را رعایت کنیم، اما کاهش تولید می‌تواند روی بازار و قیمت‌ها تأثیر بگذارد. میری افزود: هم قطعات و هم لوازم خانگی ساخته شده به دلیل تحریم‌ها وارد کشور نمی‌شود و کره جزو آن دسته از کشور‌هایی است که حتی لوازم خانگی ساخته شده را به ما عرضه نمی‌کند، اما به همت کشور‌های دیگر این مشکل تا حدی رفع شده است.

رییس اتحادیه لوازم خانگی گفت: کیفیت برخی از لوازم خانگی تولید شده در کشور با محصولات کشورهای دیگر قابل رقابت است و این نشان‌دهنده بهتر شدن کیفیت اجناس است. خوشبختانه با عمق بخشی برخی از شرکت‌های قطعه‌سازی وابستگی کشور به قطعات خارجی کمتر از گذشته شده و تحریم‌ تأثیر چندانی در وضعیت تولید لوازم خانگی نخواهد گذاشت. رییس اتحادیه لوازم خانگی تشریح کرد: خوشبختانه ۲ کارخانه در کشور وجود دارد که نیاز مردم را به لوازم خانگی رفع می‌کند، اما اکنون این کارخانه تنها از ۳۰ درصد امکانات خود بهره می‌برد و اگر بتوانیم این ۳۰ درصد را افزایش دهیم قطعا نیاز کشور به لوازم خانگی رفع خواهد شد بطور مثال مشکلی در تأمین لباسشویی نداریم و این کالا در کشور به خوبی تولید می‌شود. او تصریح کرد: مشکلی که وجود دارد اختلاف سلیقه در بین مردم است که آنها تصور می‌کنند اجناس خارجی کیفیت بالایی دارند، اما کالای ایرانی دست کمی از کالای چینی ندارد و حتی کیفیت برخی کالاهای ایرانی از کارخانه‌ها و کالا‌های آنها نیز بهتر است. میری بیان کرد: توان تولیدی کشور به حدی تقویت شده که کارخانه‌ای را در کشور عراق افتتاح کرده‌ایم. قابل ذکر است که حتی برخی از اجناس ایرانی مانند آبگرمن گازی دیواری، کولر گازی و چرخ خیاطی را صادر می‌کنیم.

 

ارسال نظر