اخبار

۱۳۹۸/۰۶/۰۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۱۷۴۶

مخالفت اتاق تهران با ایجاد دستوری شتاب‌دهنده‌ها

نمایندگان بخش خصوصی در کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران با بررسی طرح پیشنهادی دانشگاه امیرکبیر برای ایجاد باشگاه فن‌آفرینی آن را دارای تضاد منافع با ذی‌نفعان و اعضای اتاق دانسته و ورود اتاق به این حوزه را مناسب تشخیص ندانستند. آنها همچنین با اشاره به برگزاری نمایشگاه‌های موازی، خواهان نقش‌آفرینی بیشتر و موثرتر تشکل‌ها در روند برگزاری نمایشگاه‌ها در کشور شدند. در آغاز این نشست، فرزین فردیس، نایب‌رییس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحویل دیجیتال اتاق بازرگانی تهران، به مباحث مطرح شده در جلسات قبل کمیسیون در موضوع فعالیت‌های آموزشی اتاق تهران و دانشگاه و پیشنهاد ایجاد مرکز نوآوری که توسط دانشگاه امیرکبیر مطرح شد، پرداخت. در همین راستا علی نیکبخت، عضو هیات علمی و استادیار پژوهشکده فناوری‌های نو دانشگاه صنعتی امیرکبیر، به ارایه طرح پیشنهادی این دانشگاه با موضوع باشگاه فن‌آفرینی اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی تهران پرداخت و با اشاره به نقش مهم شرکت‌های کوچک و متوسط فناوری در رونق اقتصادی گفت: توسعه این شرکت‌ها در گرو ایجاد زیرساخت‌های لازم برای کاهش خطرپذیری است و یکی از مهم‌ترین این زیرساخت‌ها مراکز نوآوری است که در یک دوره زمانی مشخص اطلاعات و مشاوره‌های ضروری و نیز خدمات و تجهیزات مناسب را برای رشد و ارتقا ارایه داده و آنها را برای حضور مستقل و موثر در صحنه فناوری کشور آماده می‌کند. وی افزود: با بررسی مراکز مختلف نوآوری در دنیا می‌توان نتیجه گرفت این مراکز زیرمجموعه دو نوع سازمان نظیر پارک‌های علم و فناوری یا نهادهای خصوصی و صنعتی هستند. بنابراین، به نظر می‌رسد به منظور هم‌افزایی و رفع نقایص موجود در هر یک از این دو نوع مراکز نوآوری، بهتر است اداره اینگونه مراکز به صورت مشترک و توسط مراکز دانشگاهی و بازرگانی و صنعتی صورت گیرد. پیشنهاد مشخص دانشگاه در این خصوص، تاسیس باشگاه فن‌آفرینی اتاق بازرگانی تهران است.

نیکبخت یکی از اهداف از تاسیس باشگاه فن‌آفرینی اتاق تهران را توسعه شبکه همکاری بین بخش‌های دانشگاهی و محیط‌های صنعتی و کسب‌وکار برشمرد و گفت: تهیه بانک اطلاعاتی از صاحبان ایده و سرمایه و کارآفرینان کشور، ایجاد مرکز ملی مشاوره آنلاین تخصصی بازرگانی و مالی برای کسب و کارهای نوپا و غیره از دیگر اهداف این طرح است. او در بخش پایانی صحبت‌هایش به بیان چارچوب مدل و اجزای فعالیت این باشگاه پرداخت و برخی از خدمات این باشگاه را دریافت طرح تجاری، آموزش و مشاوره اقتصادی و مالی، حمایت مالی، سرمایه‌گذاری خطرپذیر و غیره دانست. در ادامه این نشست اعضا به بحث و بررسی طرح پیشنهادی دانشگاه امیرکبیر پرداختند. ابتدا هاشمی دبیر انجمن فروشگاه‌های اینترنتی گفت: امروزه برخلاف گذشته استارت‌آپ‌ها به حل مسائل مطرح شده در صنایع مختلف می‌پردازند و ایجاد یک شتاب‌دهنده با این شکل اشتباه است. احمدعلی فرهودی، عضو هیات‌مدیره انجمن ارایه‌کنندگان سرویس‌های دیجیتال اپراتورهای مخابراتی تهران اظهار کرد: هدف اصلی کمیسیون ارتباط با صنایع غیردیجیتال و وصل کردن شرکت‌های دانش‌بنیان به زنجیره اصلی آنهاست و لازم است تلاش حداکثری بر حمایت از مراکز نوآوری که این کار را انجام می‌دهند، صورت گیرد. هومن حاجی‌پور، معاون کسب‌وکار اتاق بازرگانی تهران نیز با تاکید بر این نکته که هر مجموعه‌ای باید نقش خودش را ایفا کند گفت: وظیفه دانشگاه تولید دانش است و اتاق نیز باید در عرصه هماهنگی بین اکوسیستم وارد شود و نگاه اتاق یک نگاه موضوعی و مستقل است. او افزود اتاق بازرگانی فضای لازم برای این مرکز را دارد و اما ایجاد باشگاه فن‌آفرینی با توجه به نوع فعالیتی که دارد و غیرانتفاعی نیست، به نوعی رقیب‌تراشی اتاق بازرگانی برای ذی‌نفعان خودش است. مهدی جعفری‌منش نیز با تاکید بر الزام مشخص کردن ارزشی که خلق می‌شود گفت: لازم است هویت مساله نیز مشخص شود و سپس عارضه‌یابی انجام گیرد. چنانچه مساله تاثیرات مثبت در پی دارد می‌تواند در دستورکار قرار گیرد. فرزین فردیس افزود: با جمع‌بندی انجام شده با طرح پیشنهادی مطرح شده مخالف هستیم و لازم است طرح مشابهی که در معاونت کسب و کار در حال تدوین است و حالت پلت‌فرم دارد و نقش اتاق بازرگانی که به عنوان رابط بین واحدها و نهاد‌ها و ذی‌نفعان با هدف تحریک تقاضاست را در نشست بعدی مورد بررسی قرار دهیم و پس از بررسی به هیات رییسه پیشنهاد جایگزین بدهیم.

کاهش قیمت موبایل ادامه دارد

ابراهیم درستی رییس اتحادیه فروشندگان موبایل درباره آخرین وضع تلفن همراه اظهار کرد: شرایط قیمت گوشی تلفن همراه نسبت به چند ماه گذشته کاهشی شده است، چرا که بار‌ها اعلام کردیم که هر چه جلوتر برویم و سهم بازار را واردکنندگان و شرکت‌کنندگان تامین کنند به‌طور قطع، شاهد نزول قیمت خواهیم بود.

رییس اتحادیه فروشندگان موبایل با اشاره به اینکه قیمت تلفن همراه بستگی به نرخ ارز دارد اظهار کرد: این کالا جزو اقلام وارداتی است و اکنون که قیمت ارز ثابت شده است امید می‌رود قیمت تلفن همراه هم کاهشی شود. به گفته درستی، از برخی شرکت‌های وارد‌کننده که سود‌های سرشاری دارند درخواست داریم که سود عادلانه‌ای را از این حیث ببرند تا مصرف‌کننده بیشتر از این زیان و ضرر نبیند.

رییس اتحادیه فروشندگان تلفن همراه در پاسخ به این پرسش که تکلیف ۶۰۰ هزار گوشی به جا مانده در گمرک به کجا رسیده است، گفت: مشکلات مربوط به این گوشی‌ها حل شده چرا که بیشتر این گوشی‌ها در بازار توزیع شده است.

 

ارسال نظر