مسیری که صنعت تاکنون پیموده، درست نبوده است

۱۳۹۸/۰۵/۱۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۰۵۱۷

به گفته رییس اتاق ایران صنعت ما با وجود تمام بحث‌ها و گفت‌وگوها حال و روز بدی دارد و موضوع مورد توجه این است مسیری که تاکنون صنعت پیموده، مسیر درستی نبوده و مهم‌ترین مساله‌ای که باید به آن توجه شود این است که ما نیازمند بازنگری اساسی در سیاست‌گذاری و ساختار حوزه صنعت هستیم. رییس اتاق ایران گفت: ما در صنعت اعلام کرده‌ایم که اتاق بازرگانی آماده است استراتژی توسعه صنعتی کشور را تدوین کند، به شرطی که دولت و مجلس به اتاق ماموریت بدهند. غلامحسین شافعی رییس اتاق ایران در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: توصیف ما از صنعت درست نیست و آنچه در رابطه با صنعت و روند آن ادعا می‌کنیم، با آمارهای رسمی کشور تفاوت دارد و عدد صحیحی را نشان نمی‌دهد. سهم صنعت از تولید ناخالص داخلی به قیمت‌های سال ۱۳۹۰، از ۱۴.۴ درصد در سال ۱۳۹۳ به ۱۲.۲ درصد در سال ۱۳۹۷ رسیده و نشان‌دهنده روند منفی رشد صنعت در کشور است.

وی افزود: رشد اقتصادی بدون نفت ۲.۴- بوده اما رشد صنعت به تنهایی ۶.۵- است یعنی روند حرکت صنعت ما پایین‌تر از روند رشد اقتصاد بوده و نرخ رشد تشکیل سرمایه ثابت در ماشین‌آلات در سال ۱۳۹۷ معادل ۶.۹- درصد است یعنی ما شدیدا با کاهش سرمایه‌گذاری واقعی در بخش صنعت مواجه هستیم.

رییس اتاق ایران بیان کرد: صنعت ما با وجود تمام بحث‌ها و گفت‌وگوها حال و روز بدی دارد و موضوع مورد توجه این است مسیری که تاکنون صنعت پیموده، مسیر درستی نبوده و مهم‌ترین مساله‌ای که باید به آن توجه شود این است که ما نیازمند بازنگری اساسی در سیاست‌گذاری و ساختار حوزه صنعت هستیم. شافعی خاطرنشان کرد: تعریف ما از صنعت درست نیست زیرا صنعت به پایداری توسعه اقتصاد کشور کمک خواهد کرد که ۴۰ درصد مجموعه صنعت ساخت داخل کشور باشد اما ما اکثرا صنایع مونتاژ را به توسعه اقتصادی کشور مرتبط می‌کنیم.

 امیدوارم با توجهات مجلس و کمیسیون یک بار مسیر حرکت را تدوین و تصویر کرده و بر اساس آن حرکت کنیم زیرا هیچ کشوری بدون تولید و صنعت به توسعه نرسیده است.

وی اضافه کرد: برنامه‌ریزی در کشور به گونه‌ای بوده که ممکن است یک بخش مسوولیت‌هایی داشته باشد اما اختیارات لازم را ندارد و این سبب می‌شود که نتوانیم به اهداف خود دست پیدا کنیم. منابع ارزی ما از شروع برنامه اول توسعه از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۹۶، حدود سه هزار و ۲۰۳ میلیارد دلار بوده و با این رقم نتوانسته‌ایم

 ۳۰ میلیون شغل را ایجاد کنیم، در صورتی که چین با منابع ۳۲۰ میلیارد دلار، ۲۰۰ میلیون شغل ایجاد کرده است. رییس اتاق ایران تصریح کرد: تا زمانی که مشکل را پیدا نکنیم، مسائل ما حل نخواهد شد. ما قهرمان اتلاف منابع مخصوصا در بخش صنعت در کشور بوده و هستیم، همچنین ما در صنعت اعلام کرده‌ایم که اتاق بازرگانی آماده است استراتژی توسعه صنعتی کشور را تدوین کند، به شرطی که دولت و مجلس به اتاق ماموریت بدهند.

 

ارسال نظر