اخبار

۱۳۹۸/۰۵/۱۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۰۱۶۶

طرح مبارزه با فروش پوشاک قاچاق به خوبی اجرا نمی‌شود

در حالی که بیش از هفت ماه از آغاز طرح برخورد با فروشندگان پوشاک قاچاق می‌گذرد، عضو هیات‌مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران معتقد است که برخوردها با فروشندگان کالای قاچاق در سال جاری به صورت جدی انجام نشده و شاهد آن هستیم که عده‌ای بدون ثبت برند، کسب نمایندگی و مجوز واردات؛ دوباره شروع به فروش پوشاک وارداتی کرده‌اند.

اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران میزان قاچاق پوشاک را سالانه بین ۲.۷ تا ۳ میلیارد دلار عنوان کرده است. در چنین شرایطی تولیدکنندگان پوشاک در ایران بارها خواستار برخورد با فعالیت فروشندگان پوشاک قاچاق شدند تا اینکه در نهایت ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز پاییز سال گذشته اعلام کرد که از ابتدای دی‌ماه سال ۱۳۹۷، با هماهنگی دستگاه‌های مختلف با تمام فروشندگان برندهای بدون مجوز رسمی پوشاک، برخورد قاطع می‌شود.

در پی اجرای این طرح، اواخر دی ماه سال گذشته مجید نامی - عضو هیات‌مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران - از صدور حدود ۱۰۰ اخطار کتبی در فاز اول اجرای طرح مبارزه قاچاق پوشاک در سطح عرضه برای فروشگاه‌های متخلف خبر داد اما بعد از گذشت حدود هفت ماه از اجرای این طرح، این عضو هیات‌مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: مبارزه با قاچاق پوشاک در سطح عرضه با صدور اخطار کتبی به شکلی که در سال گذشته اجرا می‌شد، تقریباً متوقف شده است. وی افزود: در حال حاضر گزارش تخلفات ارایه می‌شود و تذکراتی نیز به متخلفان اعلام می‌شود، اما برخوردها به صورت جدی انجام نمی‌شود. به گفته عضو هیات‌مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران، یکی از نشانه‌های توقف برخورد جدی با متخلفان این است که عده‌ای بدون ثبت برند، کسب نمایندگی و مجوز واردات؛ دوباره شروع به فروش پوشاک وارداتی کرده‌اند. نامی با بیان اینکه واردکنندگان پوشاک قاچاق به دلیل سود بالا از این کار دست نمی‌کشند، تصریح کرد: این افراد با استفاده از نفوذ خود به دنبال راه‌های جدید برای واردات و عرضه پوشاک قاچاق در کشور هستند.

وی در پایان با بیان اینکه طرح مبارزه با قاچاق پوشاک در سطح عرضه نتایج خوبی داشته، خاطرنشان کرد که باید پیگیری‌های بیشتری در این زمینه انجام شود.

توقف کشتی‌های ایرانی تاثیری بر بازار نهاده‌ها نداشت

مجید موافق قدیری رییس انجمن خوراک دام، طیور و آبزیان با اشاره به اینکه واردات ذرت نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ برابر رشد داشته است، اظهار کرد: هم‌اکنون ذخایر نهاده‌های دامی در کشور مناسب است و در آینده این احتمال وجود دارد که به سبب مشکلات تخصیص ارز و تامین به موقع، واردات دچار چالش شود.

وی با اشاره به اینکه ذخایر استراتژیک نهاده‌های دامی در ۶۰ سال گذشته بی‌سابقه است، افزود: با توجه به آنکه ذخیر استراتژیک و حجم ذرت وارداتی در بنادر کشور در ۶۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده، از این رو باید منتظر ماند و دید که آیا دولت از ذخایر استراتژیک خود استفاده می‌کند یا خیر؟

موافق قدیری با بیان اینکه توقف ۲ کشتی ایران در برزیل تاثیری بر بازار نهاده‌های دامی نداشته است، گفت: توقف این ۲ کشتی تنها به دلیل عدم سوخت رسانی کشور برزیل بوده و هیچ تاثیری بر قیمت ذرت نداشته است.

رییس انجمن خوراک دام، طیور و آبزیان با اشاره به اینکه ایران مشتری حدود ۳۰ درصد ذرت برزیلی است، بیان کرد: براین اساس برزیلی‌ها بسیار هوشمندانه عمل می‌کنند و به هیچ عنوان نمی‌گذارند ایران ۳۰ درصد نیاز ذرت سالانه خود را که رقمی حدود ۲ میلیارد دلار است، از دیگر کشور‌ها تامین کند.

وی با اشاره به اینکه قیمت نهاده‌های دامی نسبت به اوایل سال و اواخر سال گذشته تا حدودی تعدیل یافته است، افزود: این در حالی است که مشکلات توزیع نهاده‌های دامی همچنان ادامه دارد، ضمن آنکه دخالت دولت در قیمت‌گذاری و صدور دستورالعمل‌های متفاوت نمی‌گذارد آرامش بر بازار حاکم شود.

این فعال اقتصادی درباره تاثیر شرایط جنگی بر جو روانی صنعت خوراک دام و طیور گفت: اگرچه بار‌ها گفتیم که دخالت‌گذاری دولت بر قیمت‌گذاری محصولات پروتئینی مانع برقراری آرامش بر بازار است، اما این روند همچنان ادامه دارد. موافق قدیری ادامه داد: با توجه به آنکه بانک مرکزی نمی‌تواند به تعهدات خود در تامین و انتقال ارز به درستی عمل کند، از این رو این امر در افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی قیمت تمام شده و در نهایت بازار تاثیر بسزایی دارد، در حالی که کاری از دستمان بر نمی‌آید.

رییس انجمن خوراک دام، طیور و آبزیان در پایان با اشاره به اینکه در چند روز گذشته یک میلیون تن نهاده دامی متعلق به پشتیبانی امور دام از بنادر جنوبی کشور ترخیص شد، تصریح کرد: توزیع این مقدار نهاده دامی، بر روند قیمت در بازار تاثیرگذار خواهد بود.

 

ارسال نظر