اخبار

۱۳۹۸/۰۳/۰۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۵۳۱۵

سبقت «تعمیرات» از «خرید کالا»

ایسنا|رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با بیان افزایش قیمت ۴۰ تا ۵۰ درصدی کولر گازی در یک سال گذشته گفت: تعمیر و به‌روزرسانی کولرگازی و دیگر لوازم خانگی در شرایط فعلی جایگزین خرید کالای جدید شده است. سید‌مرتضی میری در رابطه با وضعیت بازار کولر گازی و میزان عرضه و تقاضا در سال جاری گفت: میزان تولید کولر گازی در کشور محدود است و به همین دلیل ممنوعیت واردات این محصول به کشور در ماه‌های گذشته لغو شد. رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی ادامه داد: نیاز سالانه کشور در حوزه کولر گازی ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار دستگاه است که حجم قابل توجهی از مصرف کولر گازی در مناطق شمالی و جنوبی ایران است که در سال‌های اخیر در شهرهای مرکزی و تهران نیز خرید کولر گازی رشد کرده است. او با بیان اینکه طی یک سال اخیر قیمت کولر گازی ۴۰ تا ۵۰ درصد رشد کرده است، تاکید کرد: حجم قابل توجهی کولر گازی از طریق بازارچه‌های مرزی به کشور وارد می‌شود که بسیاری از این محصولات کالای اصل و دارای خدمات پس از فروش نیستند. بنابراین با توجه به شرایط بازار و اقتصاد خانواده پیشنهاد می‌شود کولرگازی از شرکت‌های رسمی و دارای خدمات پس از فروش مورد تأیید خریداری شود. میری خاطرنشان کرد: فصل خرید کولر گازی در کشور آغاز شده اما میزان تقاضا نسبت به سال گذشته اندکی کاهش داشته و بررسی‌ها نشان از آن دارد که عموم مصرف‌کنندگان در محصولی همچون کولر گازی و دیگر محصولات لوازم خانگی با توجه به افزایش قیمت‌ها و کاهش قدرت خرید خانواده، تعمیر و به‌روزرسانی محصولات را جایگزین خرید کالای جدید کرده‌اند.

حذف انحصار «هندی‌ها» از بازار برنج ایران

ایلنا|دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران گفت: با توجه به افزایش قیمت جهانی برنج پیش‌بینی می‌شود برنج‌های وارداتی در بازار 10 درصد افزایش قیمت داشته باشند، ضمن اینکه به دلیل مشکلات تبادلات ارزی با تایلند و پاکستان بازار این محصول به انحصار هند درآمده است. مسیح کشاورز با تاکید بر اینکه در حال حاضر در پایان عرضه برنج فصل گذشته هستیم، افزود: با پایان عرضه برنج فصل گذشته در بازار جهانی، افزایش قیمت بطور طبیعی اتفاق می‌افتد، بر همین اساس پیش‌بینی می‌شود تاثیر کاهش عرضه برنج بر بازار داخلی ما افزایش 10 درصدی قیمت باشد. او ادامه داد: این افزایش قیمت تا آغاز فصل برداشت جدید برنج ادامه پیدا می‌کند. به گفته کشاورز، به زودی شاهد افزایش قیمت 100 دلار در هر تن برنج در بازار جهانی خواهیم بود. او همچنین از تشدید افزایش قیمت با ادامه انحصار هند در بازار برنج کشور ما خبر داد و افزود: مشکلات تبادلات ارزی با تایلند و پاکستان بازار این محصول را به انحصار هند درآورده به همین دلیل باید منتظر افزایش بیشتر قیمت برنج باشیم. کشاورز اضافه کرد: مشکلات ارزی موجب شده است میزان واردات و عرضه برنج سفید پاکستان نسبت به برنج هندی کاهش داشته باشد و زمینه سوءاستفاده برخی سودجویان فراهم شود.  او قیمت مصوب هر کیلوگرم برنج هندی به صورت عمده در بندر را 7000 تومان و هر کیلوگرم برنج پاکستانی را 7200 تومان اعلام کرد. کشاورز عنوان کرد که حداکثر قیمت هر کیلوگرم برنج هندی برای مصرف کنند نباید بیش از 8000 تومان و هر کیلوگرم برنج پاکستانی نباید بیش از 8200 تومان باشد. او ادامه داد: قیمت‌های مصوب برنج وارداتی از آذرماه سال گذشته بدون تغییر مانده است، اما برخی از کاهش عرضه برنج پاکستانی استفاده و آن را با قیمت بالاتری به مردم می‌فروشند. دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران با بیان اینکه میزان مصرف ماهانه برنج وارداتی در کشور 120 هزار تن است، افزود: با توجه به سطح مناسب واردات هیچ مشکلی در تامین نیاز کشور به برنج وارداتی نداریم. کشاورز گفت: تنها مشکل ما انحصار هندی‌ها در بازار برنج کشور است که با کمک دولت و وزارت جهادکشاورزی در حال رفع آن هستیم تا امکان تبادلات ارزی و واردات برنج از کشورهای پاکستان و تایلند فراهم شود.

کاهش تقاضای خرید در بازار میوه

باشگاه خبرنگاران جوان|رییس اتحادیه بار فروشان میدان مرکزی میوه و تره بار گفت: هندوانه تنها محصول پرمشتری ماه مبارک رمضان بوده که قیمت آن نسبت به هفته‌های اخیر تا حدودی کاهش یافته است. حسن صابری، همچنین از کاهش قیمت پیاز خبر داد و گفت: هم‌اکنون قیمت هر کیلو پیاز در میدان مرکزی میوه و تره بار به یک هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار تومان رسیده است که کاهش مجدد نرخ به زیان کشاورزان است. او درباره آخرین وضعیت قیمت میوه‌های نوبرانه افزود: هم‌اکنون هلو پیش‌رس وارد بازار شده و طی ۱۰ روز آینده مابقی میوه‌های نوبرانه عرضه خواهد شد. صابری از کاهش قیمت گوجه‌سبز در بازار خبر داد و گفت:

در حال حاضر قیمت هر کیلو گوجه‌سبز ۱۵ تا ۲۰ هزار و هلو پیش‌‌رس ۷ تا ۸ هزارتومان است.

 رییس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار با اشاره به اینکه تقاضای چندانی برای خرید میوه در ماه مبارک رمضان وجود ندارد، بیان کرد: هندوانه تنها محصول پرمشتری این ماه بوده که قیمت آن نسبت به هفته‌های اخیر تا حدودی کاهش یافته است.

 

ارسال نظر