آمادگی معدن کاران برای تامین مصالح مناطق سیل‌زده

۱۳۹۸/۰۱/۲۷ - ۰۰:۱۲:۴۷
کد خبر: ۱۴۲۵۹۳

رییس خانه معدن ایران با اشاره به اینکه سال جاری به عنوان سال «رونق تولید» نام گرفته و بخش معدن و صنایع معدنی کشور با توجه به سهم خود در اقتصاد کشور باید در چارچوب این مهم حرکت کند، گفت: انتظار می‌رود با همدلی و هماهنگی‌های لازم دستاوردهای ارزشمندی را داشته باشیم. به گفته محمدرضا بهرامن، عملکرد تجارت خارجی بخش معدن وصنایع معدنی در مدت 11 ماهه 97 نشان‌دهنده صادرات 51 میلیون و 770 هزارتن کالا به ارزش بیش از 8 میلیارد و 299 میلیون دلار است که نسبت به دوره مشابه از نظر وزنی 6 درصد و از نظر ارزشی سه دهم درصد کاهش داشت. اوگفت: سال جدید را در حالی آغاز کردیم که استان‌های زیادی از کشور تحت تاثیر سیلاب قرار گرفتند و در کنار تخریب واحد‌های مسکونی، انهدام پل‌ها، ابنیه و اراضی کشاورزی را شاهد هستیم.

بهرامن ادامه داد: بیش از هر زمان در شرایط تحریم و فشارهای دشمن، یاری هموطنان سیل زده از هر قشر، حرفه و بخشی می‌تواند موجب آرامش آنها را فراهم کند و بنابراین فعالان بخش معدن نیز به سهم خود در این پویش وسیع مشارکت خواهد داشت. او گفت: حسابی از طریق سازمان اقتصاد اسلامی توسط خانه معدن گشوده شده که کمک‌های لازم با هماهنگی و برنامه‌ریزی اتاق بازرگانی برای سیل‌زدگان هدایت و ارسال شود. او تصریح کرد: کمک‌های غیر نقدی معدنکاران در قالب تامین مصالح ساختمانی پیش بینی شده، زیرا به زودی کار بازسازی مناطق سیل زده در دستور کار مسوولان ذی‌ربط قرار می‌گیرد و نیاز گسترده‌ای برای تهیه این اقلام وجود دارد. سالانه بطور متوسط حدود 400 میلیون تن مواد معدنی از معادن فعال کشور استخراج می‌شود که بالغ بر 60 تا 65 درصد آن به مصالح ساختمانی اختصاص دارد. رییس خانه معدن ایران تاکید کرد: انتظار می‌رود اماکن و سازه‌های تخریب شده ناشی از سیل به مراتب پایدارتر و مقاوم‌تر ساخته شود، تا الگویی برای ایمن‌سازی در سطح کشور قرار گیرد.

به گفته بهرامن از سوی هیات‌مدیره و هیات امنای خانه معدن ایران در این مرحله مبلغ پنج میلیارد ریال کمک نقدی برای هموطنان سیل زده اختصاص یافت. همچنین علا میرمحمدصادقی، نایب‌رییس اتاق بازرگانی تهران نیز گفت: مردم (بخش خصوصی) در زمان وقوع سوانح طبیعی خیلی زود و سریع به یاری هموطنان آسیب دیده می‌شتابند و با وجود بسیج نیروهای نظامی و انتظامی برای یاری هموطنان، مردم مشارکت وسیعی در کمک رسانی دارند. او یادآور شد: آمارهای منتشر شده گویای آن است که ده‌ها هزار واحد مسکونی براثر سیل از بین رفته و تخریب شده است، بنابراین حجم وسیعی از خانه‌های سیل‌زدگان نیاز به بازسازی و نوسازی دارند و انتظار می‌رود فعالان معدنی نیز براساس توانایی خود در این ارتباط مشارکت داشته باشند که بر این اساس پیشنهاد تامین 200 میلیارد ریال ارایه می‌شود. به گفته میرمحمد صادقی، داوطلبان کمک و یاری به هموطنان سیل زده می‌توانند کمک‌های خود را به صورت اسنادی ارایه کنند که با بهره‌گیری از ظرفیت نهادهایی مانند سازمان اقتصاد اسلامی به تدریج قابل وصول است.  بهنام سعیدی، سخنگو و معاون سازمان مدیریت بحران کشور پیش از این گفته بود، وقوع سیل در استان‌های مختلف، 269 شهر و پنج هزار و 148 روستا را درگیر ساخت، که 59 هزار واحد مسکونی شهری تخریب شده‌اند و تعداد 98 هزار و 230 واحد مسکونی هم نیاز به بازسازی دارند. او افزود: تعداد 126 هزار و 500 کیلومتر مربع راه اصلی و فرعی و 6 هزار و 896 پل تخریب شده و علاوه بر این 853 هزار هکتار اراضی کشاورزی و 111 هزار هکتار باغ خسارت دیده و هفت هزارو 627 راس دام به همراه طیور و آبزیان تلف شدند. همچنین پزشکی قانونی تا روز 17 فروردین آمار قربانیان سیل را بیش از 70 نفر اعلام کرد و حداقل 600نفر مصدوم راهی بیمارستان شده‌اند و علاوه براین نزدیک به 100 هزار نفر بی‌خانمان شده‌اند.

 

ارسال نظر