اخبار

۱۳۹۷/۱۲/۲۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۱۴۲۹

سهم هر بخش در صادرات فرآورده‌های نفتی چقدر است

دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی سهم شرکت‌های صددرصد دولتی، شرکت‌های عضو این اتحادیه، شرکت‌هایی که عضو اتحادیه نیستند و سایر شرکت‌های خصوصی در صادرات فرآورده‌های نفتی در سال ۱۳۹۶ و هشت ماهه سال جاری را اعلام کرد. سعید رفیعی‌فر در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به میزان صادرات اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی در سال ۱۳۹۶ گفت: میزان صادرات این اتحادیه که شامل محصولاتی مانند قیر، پارافین، روغن و برخی از محصولات پتروشیمی می‌شود، حدود ۶.۵ میلیارد دلار بود. این آمار بر مبنای آمار رسمی گمرک اعلام شده است. به گفته وی، سهم اتحادیه از صادرات فرآورده‌های کل ایران در سال گذشته، حدود ۲۳ تا ۲۴ درصد بوده است. دبیرکل اتحادیه صادر کنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی درباره آمار صادرات این اتحادیه در هشت ماهه سال جاری گفت: این اتحادیه در بازه زمانی مذکور حدود پنج میلیارد و ۲۱۰ میلیون دلار صادرات داشته است که این میزان در مدت مشابه سال گذشته کمتر از چهار میلیارد دلار بوده است. میزان صادرات اتحادیه در هشت ماه سال گذشته از نظر وزنی بیش از ۱۰ میلیون تن بوده که امسال به بیش از ۱۱ میلیون تن رسید. وی با بیان اینکه در چهار ماه انتهای سال برای صادرات اتحادیه کاهش پیش‌بینی شده است، توضیح داد: علت این کاهش هم کاهش نرخ نفت، تشدید تحریم‌ها و برخی مشکلات داخلی است. رفیعی فر ادامه داد: سهم اتحادیه در هشت ماهه سال ۹۶ از میزان صادرات ۲۴ درصد از کل ایران بوده، در این سال سهم صادرات شرکت‌های ۱۰۰ درصد دولتی ۳۶ درصد، شرکت‌های پتروشیمی که عضو اتحادیه نیستند ۲۷ درصد و سهم سایر شرکت‌های خصوصی ۱۳ درصد بوده است. این در حالی است که در هشت ماه نخست سال جاری سهم شرکت‌های ۱۰۰ درصد دولتی از ۳۶ به ۳۰ درصد، سهم اعضای اتحادیه از ۲۴ به ۲۹ درصد، سهم پتروشیمی‌هایی که عضو اتحادیه نیستند، از ۲۷ به ۲۶ درصد و سهم سایر شرکت‌های خصوصی از ۱۳ به ۱۵ درصد رسیده است. وی در ادامه درباره تأثیر تحریم‌ها بر صادرات اتحادیه توضیح داد: با اعمال تحریم‌ها در حمل و نقل مخصوصاً حمل و نقل دریایی به‌شدت با مشکل مواجه شدیم. تعداد کشتی‌هایی که به بنادر مراجعه می‌کنند، کاهش یافته و به تبع آن سرعت انتقال محموله به مقاصد با مشکل مواجه شده است. در نقل و انتقال پول هم دچار مشکلاتی شده‌ایم. دبیرکل اتحادیه صادر کنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی درباره کشورهای مقصد توضیح داد: کشورهای همسایه از جمله عراق، پاکستان، افغانستان و ترکیه کشورهای آسیای جنوب شرقی از جمله هند، مالزی، اندونزی، کره جنوبی، ویتنام و چین، کشورهای آفریقایی، اروپای شرقی و امریکای جنوبی مقاصد صادراتی اتحادیه هستند.

مالیات مشاغل خرد و کوچک در سال ۹۸ افزایش نمی‌یابد

سعید ممبینی با اشاره به مشکلات برخی اصناف در رکود یکساله اخیر و در واکنش به پیشنهاد برخی اصناف برای در نظر گرفتن تنفس مالیاتی در سال جاری اظهار کرد: با توجه به اینکه طی یکی دو سال گذشته شاهد رکود در بازار و مشکلات اقتصادی بودیم، پیشنهادهایی به سازمان مالیاتی داده شده ولی اتاق اصناف ایران پیشنهادی از جنس تنفس مالیاتی ندارد. رییس اتاق اصناف ایران افزود: ما در این شرایط پیشنهاد داده‌ایم که در تعیین مالیات اصناف، سازمان امور مالیاتی با در نظر گرفتن رکود 2 ساله اخیر و مشکلات اصناف در این مدت، مالیات بر درآمد آنها را تعیین کند. وی گفت: البته خوشبختانه مقرر شده است تا گروه سوم اصناف که شامل مشاغل خرد و کوچک هستند، با توجه به معافیت‌های مالیاتی، مشمول افزایش مالیات نشوند. به گفته ممبینی، گروه و دسته سوم شامل مشاغلی است که حجم فروش کالا و خدمات آنها طی یکسال کمتر از یک میلیارد گفتنی است مودیان صاحبان مشاغل در آیین نامه قانون مالیات‌های مستقیم بر اساس حجم فعالیت به سه گروه تقسیم می‌شوند؛ گروه اول کسانی هستند که مجموع مبلغ فروش کالا و خدمات سال قبل آنها بیش از سه میلیارد تومان بوده و برای گروه دوم باید بین یک تا سه میلیارد تومان باشد؛ مودیانی که در گروه اول و دوم قرار نمی‌گیرند، جزو گروه سوم محسوب می‌شوند.

استقبال مردم از نمایشگاه‌های بهاره برای خرید آجیل

مصطفی احمدی رییس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران با اشاره به اینکه قیمت مصوبی برای آجیل و خشکبار در بازار وجود ندارد، اظهار کرد: قیمت آجیل و خشکبار تابع عرضه و تقاضا و میزان تولید است و نمی‌توان نرخ مشخصی برای آن اعلام کرد. وی استقبال مردم از خرید آجیل و خشکبار در غرفه‌های نمایشگاه بهاره تهران را مطلوب دانست و افزود: هم اکنون هر کیلو آجیل شور با نرخ ۶۵ تا ۱۱۰ هزار و آجیل چهار مغز ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار تومان در نمایشگاه تهران عرضه می‌شود. احمدی ادامه داد: طبق روال همه ساله پیش بینی می‌شود که قیمت اقلام آجیل و خشکبار به سبب نیاز واحد‌های صنفی به نقدینگی، از ۲۰ اسفند با سیر نزولی در بازار روبرو شود، اما از آن جا که عمده خرید مردم از ۲۵ اسفند آغاز می‌شود، بنابراین در آن زمان می‌توان اظهارنظر دقیقی راجع به بازار داشت. رییس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران با اشاره به اینکه حباب کاذب قیمت اقلام آجیل و خشکبار در حال رفع شدن است، بیان کرد: با توجه به آنکه تاجر، تولیدکننده و فروشنده نیاز به نقدینگی دارد، از این رو قیمت اقلامی نظیر پسته و مغز فندق در حال واقعی شدن است.

 

ارسال نظر