اخبار

۱۳۹۷/۰۹/۰۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۴۳۲۷

قاچاق ۳ میلیارد دلار پوشاک در سال

ایسنا|عضو هیات‌مدیره اتحادیه‌ تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران میزان قاچاق پوشاک را سالانه بین ۲.۷ تا ۳ میلیارد دلار عنوان کرد. مجید نامی با بیان اینکه ارزش بازار پوشاک ایران ۱۲ میلیارد دلار است، گفت: بطور متوسط ۵۰ درصد از ارزش این بازار به دست تولیدکنندگان داخلی بوده که اگر مشکلات قاچاق رفع و حمایت از تولید صورت گیرد، تولیدکننده داخلی توان ارتقای این سهم را دارد. او افزود: واردات رسمی پوشاک در سال ۹۶ با اعلام رسمی گمرک ۵۹ میلیون دلار بوده در حالی که طبق اعلام رسمی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بین ۲.۷ تا ۳ میلیارد دلار قاچاق وجود دارد. نامی تصریح کرد: قاچاق یکی از مباحث اصلی است که به دلیل سهولت در انجام آن و سود بالا، راه‌های مختلفی را در صنعت پوشاک سپری می‌کند.

عضو هیات‌مدیره اتحادیه‌ تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران، مصرف سرانه پوشاک در ایران را ۱۵۰ دلار دانست و گفت: البته پوشاک ارزش افزوده بالایی دارد که می‌تواند با توجه ویژه دولت اشتغالزایی بالایی به همراه داشته باشد. او در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه هیچ یک از تولیدکنندگان پوشاک ظرف یک ماه گذشته یک دلار هم ارز نیمایی نگرفته‌اند، گفت: متاسفانه به دلیل بازنگری که دولت و بانک مرکزی در پرونده‌های ثبت سفارش صورت داده ظرف یک ماه گذشته یک دلار هم از سامانه نیما برای واردات مواد اولیه پوشاک اختصاص داده نشده است، این در شرایطی است که هم‌اکنون تهیه مواد اولیه در این صنعت با مشکلات بسیار مواجه است. نامی گفت: سال قبل یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار واردات مواد اولیه وجود داشته که هم‌اکنون این میزان به‌شدت کاهش یافته است. به گفته عضو هیات‌مدیره اتحادیه‌ تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران، ۱۴۰۰ قلم کالا ثبت سفارش می‌شود که بخشی از آن ممنوع است اما اکنون با توجه به توافقات دولت با مناطق آزاد و وزارت اقتصاد، واردات این کالاها از طریق مناطق آزاد بدون مانع است و افراد می‌توانند بدون انتقال ارز ثبت سفارش انجام دهند.

سردرگمی اصناف در قیمت‌گذاری

ایسنا|رییس اتاق اصناف تهران اظهار کرد: در بازرسی‌های صورت گرفته از صنوف، بیشترین تخلفات مربوط به عدم صدور فاکتور فروش است. قاسم نوده‌فراهانی بزرگ‌ترین مشکل اصناف در شرایط فعلی را مشکلات ارزی دانست و گفت: ارز دولتی برای واردات با کم و کاستی‌هایی در اختیار تجار و فعالان اقتصادی قرار می‌گیرد اما امکان انجام حواله ارزی میسر نیست. رییس اتاق اصناف تهران ادامه داد: با توجه به مشکلات نقل و انتقال ارز، بازارهایی که حجم قابل توجهی از نیاز آنها از طریق واردات تأمین می‌شود در تامین کالا با مشکل مواجه هستند. او خاطرنشان کرد: زمان و نرخ ارز دریافتی برای واردکنندگان و تامین‌کنندگان کالا مشخص نیست از این رو تجار در واردات کالا و قیمت‌گذاری آن دچار سردرگمی شده‌اند و علاقه‌ای به واردات و عرضه کالا در بازار ندارند و این در حالی است که در برخی انبارها کالا برای عرضه وجود دارد اما به دلیل نوسان قیمت ارز، کالا در بازار عرضه نمی‌شود.

نوده‌فراهانی یادآور شد: اگر دولت زمان و نرخ ارز تخصیصی به مواد اولیه و کالا را مشخص کند روند خرید، واردات و عرضه کالا در بازار تسریع می‌شود و کالا قیمت مشخصی خواهد داشت. او در رابطه با بازرسی از واحدهای صنفی، اظهار کرد: در بازرسی‌ها با پدیده گرانی کالا و گران‌فروشی کالا مواجه هستیم. گرانی کالا از سوی عرضه‌کنندگان و کارخانجات تولیدی انجام می‌شود که نظارت بر فعالیت توزیع‌کنندگان عمده بر عهده سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان است. رییس اتاق اصناف تهران گفت: بازرسی اصناف برای شناسایی و بررسی گران‌فروشی کالا، سود قانونی را بر قیمت خرید که در فاکتور رسمی به ثبت رسیده، محاسبه کرده و قیمت فروش کالا را تعیین می‌کند که اگر نرخ عرضه واحدهای صنفی بیشتر از قیمت محاسبه شده باشد، با واحد صنفی متخلف برخورد خواهد شد. نوده‌فراهانی افزود: در سه ماهه اخیر ۷۴ هزار و ۹۳۶ مورد بازرسی انجام شده که از این تعداد ۱۵ هزار و ۵۸۷ پرونده تخلف تشکیل شده است.

گرانی لوازم خانگی ربطی به فروشندگان ندارد

ایسنا|در شرایطی که بازار لوازم خانگی با مشکل افزایش قیمت دست و پنجه نرم می‌کند، رییس اتاق اصناف ایران معتقد است که مساله‌ گرانی ربطی به فروشندگان ندارد و مشکل در تولید و تامین این کالاها است. در پی نوسانات بازار ارز که از اواخر سال گذشته تاکنون کم و بیش ادامه داشته است، بازار برخی محصولات همچون لوازم خانگی با چالش‌ها و مشکلاتی روبرو شد که از جمله آن می‌توان به گران‌فروشی و عدم فروش از سوی برخی از عرضه‌کنندگان این کالا اشاره کرد. در این رابطه علی فاضلی اظهار کرد: در زمینه‌ لوازم خانگی تولید نسبت به گذشته بهتر شده است، اما همچنان کافی نیست و یقینا در برخی از لوازم خانگی به واردات نیاز داریم. به ویژه در کالاهایی که مزیت تولید داخل آنها وجود ندارد یا کمتر از نیاز داخلی است. او ادامه داد: یکی از اساسی‌ترین مسائلی که در این زمینه باید به آن توجه می‌شد، مشکلات کارخانجات و تولیدکنندگان لوازم خانگی است که البته بخشی از آنها حل شده است و بطور نسبی بازار لوازم خانگی نسبت به اوایل تابستان، وضعیت و شرایط بهتری دارد اما همچنان مطلوب نیست. رییس اتاق اصناف ایران اظهار کرد: همچنان گرانی در بازار لوازم خانگی مشاهده می‌شود که نمی‌توان آن را کتمان کرد.

 

ارسال نظر