بزنگاه اجرای قانون مالیات بر درآمدهای غیرمترقبه

۱۳۹۷/۰۵/۰۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۶۰۶۳

در پی اعلام نظر صریح سفرای چند کشور مهم خارجی در تهران طی هفته گذشته، مبنی بر تمایل به حفظ تعامل اقتصادی با ایران و تاکید بر اهمیت حضور بخش خصوصی در توسعه مبادلات تجاری پس ازآغاز تحریم‌های امریکا، محمدرضا نجفی منش بر همدلی بخش خصوصی و دولت در این باره تاکید کرد و گفت: ما در زمان جنگ یا اوایل انقلاب به دلیل حضور خالصانه آحاد جامعه کارهای بزرگی را به سرانجام مطلوب رساندیم؛ عبور سلامت از وضعیت فعلی اقتصاد نیز نیازمند وحدت نظر و همدلی تک تک مردم است همانطور که در کشورهایی مانند کره و ژاپن حمایت و همدلی مردم در اجرای تصمیمات کلان دولت‌های متبوع، نتایج خارق العاده و درخشانی را به دنبال داشت.

 وی موقعیت را برای اجرای مالیات بر قانون درآمدهای غیر مترقبه مناسب ارزیابی کرد و گفت: فرصت خوبی است که مطابق با قانون مالیات بر درآمدهای غیر مترقبه، از افرادی که درآمدهای غیرمتعارف، جهشی و پیش‌بینی نشده دارند، 85درصد مالیات اخذ شود.

رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان، بستر را برای اجرای قانون مالیات بر درآمدهای غبر مترقبه، فراهم و اماده ارزیابی کرد و بیان داشت: این فرایند قانونی علاوه بر کنترل فعالیت‌های سودجویانه می‌تواند منتج به درآمدهای مالیاتی جدیدی شده و از سوی دیگر فشار را از روی واحد‌های تولیدی ما برخواهد داشت.

عضو هیات‌مدیره انجمن قطعه‌سازان ایران با تقبیح ذهنیت منفعت طلبانه‌یی که در سال‌های اخیر در جامعه شکل گرفته، به دو نکته مهم اشاره کرد و افزود: وقت آن است اولا افکار عمومی از طریق رسانه‌ها متوجه این خطر شوند که سوراخ شدن کشتی کشور به ضرر همه مردم است و دوما ازمراجع قانونی در خواست شود بطور جدی با افراد فرصت طلب و سواستفاده چی برخورد کند.

نجفی منش اذعان داشت: اگر دولت به بخش خصوصی میدان داده و فضا را برای حضور پرقدرت آن فراهم کند، این بخش می‌تواند بصورت مویرگی با طرف خارجی خود ارتباط گرفته مشکلات و موانع پیش آمده را حل و فصل کند.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در ادامه به اهمیت مدیریت واردات به عنوان سیاستی حساس در شرایط فعلی پرداخت و گفت: دقت در اینکه در این شرایط چه کالایی را وارد می‌کنیم و آیا حقیقتا کالای مزبور را نمی‌توان در داخل درست کرد، حیاتی است؛ باید قبل از صدور هر مجوزی به این سوالات پاسخ داد که آیا امکان جایگزین کردن این کالاها یا ساخت آنها در داخل وجود ندارد؟

رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان ظرفیت استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان را برای تولید کالای مورد نیاز صنایع و نیز کاهش نیاز ارزی قابل توجه خواند و گفت: بیش از 2500 شرکت دانش بنیان وجود دارد که می‌تواند در صورت حمایت جدی دولت، بسیاری از قطعاتی که در حال حاضر از طریق واردات تامین می‌شوند را طراحی کرده و به مرحله ساخت برساند و جلو خروج ارز از کشوررا بگیرد.

وی پرهیز را تصمیمات خلق الساعه و بدون پشتوانه فکری را در حوزه‌های مختلف مورد نقد فرار داد و گفت: نباید کاری کنیم که در دنیا انگشت نما شویم؛ اکنون زمان آن رسیده است که همه تلاش خود را به کار ببندیم تا وجهه مناسب و قابل اعتمادی را از همه جهات از خود ارائه دهیم تا خدشه‌یی بر وجهه بین‌المللی کشور وارد نشود.

 

ارسال نظر