اخبار

۱۳۹۷/۰۴/۳۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۵۸۹۷

حمایت بی‌مورد دولت از کارخانه‌های خودروسازی

بهرام شهریاری کارشناس مسائل خودرو با اشاره به پایین بودن کیفیت خودروهای داخلی اظهار کرد: زمانی که تغییری در ساختار خودروی داخلی ایجاد نمی‌شود مردم به دنبال خرید خودروهای خارجی می‌روند.

وی گفت: تنوع قوانین مختلف در حوزه خودرو باعث سرگردانی مردم و فعالان اقتصادی شده است. مشکل اصلی آنجاست که تصمیمات چندگانه در شاکله دولت گرفته می‌شود. شهریاری تصریح کرد: دولت به جای اینکه خودروسازی داخلی را به دست بخش خصوصی واقعی بسپارد همیشه به دنبال حمایت بی‌مورد از کارخانه‌های خودروسازی داخلی بوده است و در این میان حضور مدیران دولتی برای این شرکت‌های خودرویی موجب رانت بازی و فساد شده است. این کارشناس خودرو ابراز کرد: امروز دیگر مردم به خرید خودروی داخلی تمایلی ندارند زیرا کیفیت این خودروها پایین است و نمی‌توانند ذائقه مشتریان خود را تامین کنند بنابراین بسیاری از خودرو‌سازان به دنبال آوردن خودروی‌های خارجی در خط تولید خود هستند. شهریاری تصریح کرد: یک روز 206 وارد خط تولید خودروهای ایرانی شد اما سال‌هاست که این خودرو از خط تولید جهانی خارج شده است اما همچنان در ایران اصرار به تولید خودروهای اینچنینی داریم. وی در پایان یادآور شد: در صورتی که امنیت سرمایه‌گذاری در کشور وجود داشته باشد، خودروسازان داخلی با مشارکت خودروسازان خارجی تقویت شده و می‌توانند خودروهای روز دنیار را تولید کنند.

کاهش 10 درصدی واردات برنج در سال جاری

مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج با انتقاد از اینکه بسیاری از مسوولان متوجه نیستند که فرآیند واردات یک زنجیره است، اظهار کرد: سال گذشته بعد از دوره ممنوعیت، به موقع ارز کافی برای واردات تخصیص داده نشد که در نتیجه تعلل در این امر کاهش 10 درصدی واردات نسبت به مدت مشابه سال قبل و نگرانی‌هایی از حیث کمبود برنج در دوره ممنوعیت را به همراه داشته است. وی افزود: اگر پس از دوره ممنوعیت واردات برنج در سال گذشته، ارز مورد نیاز به واردات تخصیص داده می‌شد، هم‌اکنون نگران شرایط تحریم، کمبود ارز و مسائلی از این قبیل نبودیم.

کشاورز با بیان اینکه تنها چند روز به دوره ممنوعیت زمان باقی است، گفت: با توجه به آنکه هم‌اکنون در شرایط بحرانی قرار داریم که باید به فکر امنیت غذایی باشیم، از این رو تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم تا در چند روز باقی مانده به دوره ممنوعیت هر قدر که می‌توانیم برنج وارد کشور کنیم.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج ادامه داد: بنابر آخرین آمار در چند ماه نخست سال 480 هزارتن برنج وارد کشور شد که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل 10 درصد کاهش را نشان می‌دهد و به نظر می‌رسد این میزان در حد مصرف ماهانه کشور بوده است و در دوره ممنوعیت با کمبود در بازار مواجه خواهیم شد که در چنین شرایطی دولت با مشورت از بخش خصوصی باید سیاست‌های خود را اعمال کند. وی در پاسخ به این سوال که کمبود برنج در دوره ممنوعیت چه تاثیری بر وضعیت قیمت‌ها در بازار خواهد داشت، بیان کرد: کمبود برنج تنها ممکن است بازار ثانویه‌یی ایجاد کند، اما عامل اصلی تعیین‌کننده قیمت، ارز دولتی است. کشاورز با انتقاد از واکنش برخی رسانه‌ها به افزایش قیمت برنج نسبت به مدت مشابه سال قبل، گفت: سال گذشته دولت ارز مبادله‌یی با نرخ 3200 تومان در اختیار واردکنندگان قرار می‌داد که با این وجود قیمت تمام شده هر کیلو برنج خارجی 4600 تومان بود و این درحالی است که امسال با احتساب ارز 4200 تومانی و 26 درصد تعرفه و سود گمرکی، قیمت تمام شده هر کیلو برنج 7 هزار تومان است و این موضوع هیچ ارتباطی به گرانی ندارد. به گفته این مقام مسوول انتظار می‌رود که در چند روز باقی مانده تا دوره ممنوعیت، حداقل میزان واردات برنج به 600 هزارتن برسد تا در دوره ممنوعیت و شرایط تحریم با کمبود برنج در بازار مواجه نشویم. وی در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر تاثیر اعمال تحریم‌های ثانویه در واردات برنج اظهار کرد: اگر با اعمال تحریم‌های ثانویه نتوانیم از کشتی‌های خارجی استفاده کنیم و کشتی‌های داخلی دچار مشکلاتی شوند، بدیهی است که با کندی روند واردات و عدم واردات روبه‌رو خواهیم شد.

قیمت شیر خام باید تابع عرضه و تقاضا باشد

حسین نعمتی رییس اتحادیه دامداران ایران از افزایش 9 درصدی نرخ خرید شیرخام از دامدار خبر داد و گفت: با گذشت چهار سال از مصوبه قبلی دولت، نرخ خرید شیر خام با افزایش 9 درصدی از دامدار، یک هزار و 560 تومان اعلام شد.

وی افزود: در شرایط کنونی بازار شیرخام به قدری متشنج است که ابلاغ مصوبه افزایش 9 درصدی شیرخام پس از امضای وزرا نیز تاثیری در روند بازار نخواهد داشت. نعمتی با بیان اینکه افزایش 9 درصدی شیرخام قابل قبول نیست، اظهار کرد: بنده اعتقادی به نرخ دستوری شیرخام ندارم و همانند سایر کالاها، قیمت این محصول باید تابع عرضه و تقاضا باشد، چرا که چهار سال گذشته که دولت قیمت شیرخام را 1440 تومان اعلام کرد و هیچ یک از صنایع لبنی تن به اجرای این مصوبه ندادند. این مقام مسوول، متوسط قیمت کنونی خرید هر کیلو شیر خام از دامدار را یک هزار و 300 تا یک هزار و 600 تومان اعلام کرد. وی با اشاره به اینکه قیمت تمام شده شیر خام بسته به مناطق احداث دامداری و تعداد دام‌ها متفاوت است، بیان کرد: البته متوسط قیمت تمام شده هر کیلو شیرخام از سوی وزارت جهاد کشاورزی 1740 تومان اعلام شده است. رییس اتحادیه دامداران در پایان با بیان اینکه اعلام نرخ جدید شیر خام دردی از دامداران دوا نمی‌کند، تصریح کرد: قیمت‌گذاری شیرخام از طرف دولت تنها بهانه‌یی برای کارخانه‌های لبنی است تا قیمت محصولات خود را افزایش دهند و این موضوع دردی از دامدار دوا نخواهد کرد چرا که صنایع لبنی توجهی به این موضوع ندارند.

 

ارسال نظر