اخبار

۱۳۹۶/۱۱/۱۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۶۲۰۹

بازار ارز را مراقبت کنیم

رییس سابق اتاق بازرگانی ایران گفت: وضعیت بازار دلار شبیه به یک بمب ساعتی شده است که هر چه زمان می‌گذرد قدرت تخریبش بیشتر می‌شود. مطمئنا عواملی از جمله واسطه‌گری‌ها هم در بازار تاثیرگذار است اما علت اصلی نیست و در واقع سیاست‌های خودمان در حدود چهار سال گذشته باعث این اتفاقات شده است.

محسن جلال‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: دولت روال درست و طبیعی را در مورد بازار ارز پیش نمی‌برد. این عدم روال درست برای نرخ دلار و مصنوعی نگه داشتن آن باعث بروز اتفاقات اخیر در بازار ارز می‌شود.

وی درباره اینکه گفته می‌شود دولت برای جبران کسری بودجه و تامین برخی هزینه‌ها نرخ دلار را بالا می‌برد؟ گفت: امسال هم مشکل کمبود بودجه برای دولت پیش آمده است و صحبت از ۳۰ هزار میلیارد تومان کمبود در بودجه است. اگر دولت چنین سیاستی را اتخاذ کرده است برای گذر از جریان هزینه‌های پایان سال است و دولت در یک شرایط عادی و طبیعی این کار را انجام نمی‌دهد.

رییس سابق اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: دلیل اینکه دولت مجبور به چنین کاری می‌شود این است که اجازه نداده است که شرایط طبیعی در بازار ارز پیش رود و در نهایت به وضعیتی می‌رسیم که دیگر دولت نمی‌تواند جلوی فنر ارز را بگیرد و به یک‌باره جهش پیدا می‌کند.

جلال پور همچنین درباره تاثیر برخی واسطه‌گری‌ها و دلال‌بازی‌ها در افزایش نرخ ارز گفت: اینکه گفته می‌شود سودجویان در جریان بالا بردن نرخ ارز نقش دارند، حرف درستی است و طبیعتا اینگونه است. هر بازاری باشد که در آن منفعتی وجود داشته باشد عادی است که چنین اتفاقی بیفتد و سودجویان بهره‌برداری کنند. این اتفاق در بازار میوه، خشکبار و سایر بازارها هم ممکن است بیفتد و فقط منحصر به بازار ارز نیست.

وی اضافه کرد: وقتی قرار باشد کالایی گران شود عده‌یی به بازار هجمه می‌دهند. این یک روند طبیعی است نمی‌توان کسی را محکوم کرد که چرا دلار خریده است، چون وقتی دلار گران می‌شود و آن فرد می‌بیند ارزش پولش در حال پایین آمدن است؛ این یک موضوع عادی است.

کسبه پلاسکو: می‌خواهیم برگردیم

ابوالقاسم شیرازی رییس اتحادیه پوشاک، در خصوص وضعیت بازار پوشاک اظهار کرد: افق آینده صنعت پوشاک کشور امیداوار‌کننده است. بخش زیادی از مسوولان و افراد ذی‌ربط به دنبال توسعه و حمایت از تولید داخلی هستند، همچنین در این میان واحد‌های صنفی هم به فروش کالای داخلی مبادرت می‌ورزند.

وی بیان کرد: صنعت پوشاک و تولید‌کنندگان نیازمند حمایت ضرب‌الاجل دولت هستند. افزایش دسترسی سریع افراد به مواد اولیه، ملزومات تولید و ارتقای دانش فنی تولیدکنندگان از جمله اقداماتی است که موجب تسهیل امور می‌شود.

 رییس اتحادیه پوشاک با بیان اینکه افزایش نرخ ارز تاثیر مثبتی بر کاهش واردات داشته است، افزود: بالا رفتن قیمت دلار نه تنها باعث به صرفه نبودن واردات پوشاک برای افراد شده بلکه موجب ایجاد یک فضای رقابتی برای محصول تولیدکنندگان داخلی نیز شده است. تاکنون اقدامات موثری در خصوص کاهش میزان واردات صورت نگرفته است و دستگاه‌های نظارتی واردات را در تنه اصلی کاهش نداده‌اند. چرا که بخش زیادی از اقدامات مقابله‌یی با این موضوع در سطح خرده فروشی بوده که این امر نیز اثری در این باره نداشته است.

شیرازی با بیان اینکه هم‌اکنون شاهد واردات بی‌رویه در بخش پوشاک به صورت قانونی هستیم، افزود: این امر باید مورد بازنگری، بحث و بررسی قرار گیرد. چراکه در اصل واردات باید موجب ارتقای سطح کیفی تولیدات داخلی و فاصله قیمتی زیاد با نمونه‌های خارجی در بازار عرضه شود. هم‌اکنون پوشاک خارجی موجود در بازار در رده کیفی نمونه‌های داخلی است و با قیمت‌های نازلی در بازار به فروش می‌رسد، که این موضوع موجب تضعیف تولیدات داخلی در بازار شده است.

عضو اتاق اصناف تصریح کرد: تا پایان سال حدود 2 ماه زمان باقی مانده است و دولت باید به سرعت اقداماتی در زمینه کاهش قاچاق و تسهیل امور تولیدکنندگان اجرا کند. ما توقع داشتیم که طی سه ماه گذشته برنامه‌هایی در این باره از جانب دولت در دستور کار قرار گیرد.

 شیرازی با تاکید بر اینکه بانک‌ها تاثیر زیادی بر افزایش حجم نقدینگی و ثبات آن دارند، مطرح کرد: تسهیلات بانکی باید موجب تاسیس، نوسازی و توسعه واحد‌های تولید باشند، اما هم‌اکنون نرخ بالای سودهای بانکی در کشور اثری متناقض برجای گذاشته است. در اکثر مناطق دنیا نرخ سود بانکی تک رقمی است در حالی که این عدد در کشور ما 18 درصد است.

وی با اشاره به فاصله کم باقی مانده تا بازار شب عید گفت: بخش زیادی از فروشگاه‌های عضو اتحادیه با نزدیک شدن به بازار شب عید درصدد فروش فوق‌العاده تولیدات داخلی هستند تا مردم با قیمتی مناسب به خرید پوشاک با کیفیت مطلوب اقدام کنند.

رییس اتحادیه پوشاک درباره بازار شب عید کسبه پلاسکو هم بیان کرد: تمام وعده‌هایی که به کسبه آسیب دیده پلاسکو داده شده بود به مرحله اجرا نرسیده است. این افراد در یک سال اخیر از گردش مالی مناسبی برخوردار نبوده‌اند. به همین سبب اگر یک نمایشگاه بهاره در محل مجتمع نور برگزار شود موجب تبلیغ این کسبه و توسعه فعالیت‌شان خواهد شد.

شیرازی در پایان گفت: تنها درخواست کسبه پلاسکو ساخت دوباره ساختمانشان است، که با توجه به عملیاتی نشدن وعده‌ها، سازمان‌های مربوط باید هر چه سریع‌تر به فکر اجرایی کردن این مهم باشند.

 

ارسال نظر