اخبار

۱۳۹۶/۱۰/۰۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۳۸۲۱

جریمه گران‌‌فروشی و کم‌فروشی بسیار اندک است

علی فاضلی، رییس اتاق اصناف ایران درخصوص پایین بودن نرخ جریمه‌های گران‌فروشی و کم‌فروشی اظهار کرد: یکی از ایرادهای موجود در قانون نظام صنفی کشور؛ پایین بودن جریمه‌های گران‌فروشی و کم‌فروشی بوده زیرا میزان جرم با تخلف سازگاری ندارد به همین تنها راهکار موجود اصلاح قانون نظام صنفی کشور و تعزیرات است تا یک تناسبی میان جرم و وضعیت مالی که قانونگذار تعیین کرده، برقرار شود.

وی تصریح کرد: افزایش نظارت در مجموعه ساختاری اقتصاد به خصوص در صحنه بازار یکی دیگر از راهکارها در زمینه مقابله با کم‌فروشی و گران‌فروشی بوده است. فاضلی در ادامه افزود: یکی دیگر از مشکلات موجود در این خصوص، عدم تناسب میان میزان حمایت از سطوح بازرسی در کشور و مجموعه‌یی که قانونگذار آن را تعریف کرده است؛ به طوری که براساس تبصره 7 ماده 72 نظام صنفی درخصوص تامین بازرسان در نظر گرفته شده است اما طبق آن اقداماتی صورت نمی‌گیرد.  به گفته وی؛ این امر موجب می‌شود تا 3میلیون بنگاه صنفی کشور را هزار و 500 نفر بازرسی کنند که این تعداد بسیار اندک بوده است.

رییس اتاق اصناف ایران با اشاره به اینکه نرخ جریمه گران فروشی و کم فروشی بسیار اندک است، بیان کرد: طرحی در این خصوص به دولت ارائه شده و در صورت تصویب در مجلس به مرحله اجرایی خواهد رسید. البته علنی شدن این طرح در مجلس یک مدت زمان 6 ماهه خواهد برد. این مقام مسوول در خاتمه یادآور شد: درحال حاضر دستگاه نظارتی به امور گران‌فروشی و کم‌فروشی رسیدگی می‌کند اما موضوع لازم بررسی میزان برخورد کیفیت آن است.

واردات زیتون کنسروی ضرورتی ندارد

نادر جلالت، عضو شورای ملی زیتون با انتقاد از سرانه پایین مصرف روغن زیتون در ایران اظهار کرد: در شرایط کنونی سرانه مصرف روغن زیتون در ایران نصف متوسط جهانی است که انتظار می‌رود با ترویج فرهنگ مصرف، سرانه روغن زیتون افزایش یابد چراکه این امر تاثیر بسزایی در سلامت افراد دارد.

وی سرانه مصرف روغن زیتون در ایران را 250گرم اعلام کرد و گفت: سرانه مصرف روغن زیتون در یونان 20، اسپانیا 14، ایتالیا 12کیلو و متوسط جهانی 500 گرم است.  جلالت با اشاره به اینکه سالانه 12تا 13هزار تن روغن زیتون در داخل تولید می‌شود، افزود: میزان تولید روغن زیتون در ایران به اندازه‌یی نیست که جوابگوی نیاز کشور باشد از این رو اخذ تعرفه مناسب واردات می‌تواند عاملی مهم در جهت کنترل قیمت در بازار باشد.   عضو شورای ملی زیتون از قاچاق زیتون کنسروی در بازار خبر داد و گفت: با وجود ممنوعیت واردات، اخیرا در برخی سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌یی شاهد عرضه زیتون‌های کنسروی اسپانیایی و یونایی هستیم که مسوولان امر باید جوابگوی این موضوع باشند چراکه تولید زیتون کنسروی کشور جوابگوی نیاز داخل است.  به گفته وی نبود کنترل مناسب بازار زمینه را برای کمبود محصول و افزایش قیمت رقم می‌زند. این مقام مسوول ادامه داد: سال گذشته، سال ناآور زیتون بود که در نهایت این امر افزایش قیمت در چند ماه اخیر را به همراه داشت و مجددا با برداشت و عرضه مناسب محصول قیمت‌ها به تعادل رسید. جلالت با اشاره به نوسانات نرخ روغن زیتون در بازار تصریح کرد: در چند ماه اخیر، نوسان نرخ دلار منجر به رشد قیمت روغن زیتون در بازار شد که در صورت حمایت دولت در بحث تعرفه تا حدی قیمت‌ها تعدیل خواهد یافت.

خبری از افزایش قیمت سیمان نیست

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با بیان اینکه قیمت فعلی سیمان واقعی نیست، گفت: صنعت سیمان برای ادامه تولید حتما نیازمند این است که قیمت‌های آن بهتر شود. به گزارش اگزیم نیوز عبدالرضا شیخان اعلام کرد: بازار سیمان همانند گذشته بود و تغییر مبنی بر افزایش قیمت‌ها نداشتیم بلکه به دلیل رقابت منفی که وجود داشته قیمت‌ها کاهش هم یافته است. دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان افزود: البته این موضوع مزیت به حساب نمی‌آید بلکه باید همیشه قیمت بهینه را برای فروش در نظر داشت تا کارخانه‌ها بتوانند سرپا بمانند.

وی با بیان اینکه با قیمت‌های فعلی کارخانجات سیمان در حاشیه خوبی قرار ندارند، گفت: باید قیمت توسط عرضه و تقاضا تعیین شود تا کارخانه‌ها بتوانند روند تولید و حفظ اشتغال خود را ادامه دهند.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با تاکید بر اینکه قیمت واقعی سیمان چیزی نیست که درحال حاضر به فروش می‌رسد، تصریح کرد: عوامل قیمت تمام شده در حال افزایش است و از طرفی اگر قیمت سوخت نیز افزایش یابد قطعا روی قیمت تاثیرگذار خواهد بود اما درحال حاضر صحبتی درباره افزایش قیمت در انجمن صورت نگرفته است.

شیخان گفت: صنعت سیمان برای ادامه تولید حتما نیازمند این است که قیمت‌های آن بهتر شود و بدین منظور حتما باید به سمتی برویم که این سازوکار را بهتر کنیم و اگر این کار صورت نگیرد قطعا شاهد تعطیلی کارخانجات خواهیم بود البته در این بین باید کشش بازار را هم مد نظر قرار دهیم.

وی ادامه داد: برای اینکه این شرایط ایجاد شود باید سیمان وارد بورس کالا شود تا هم قیمت‌ها شفاف شود و هم دلالی کمرنگ شود و در این بین منافعی که دلالان از آن سود می‌برند را به سمت تولیدکنندگان مصرف‌کنندگان هدایت کنیم.  شیخان با بیان اینکه طی این مدت سیمان گران نشده بلکه تخفیفاتی که کارخانجات ارائه می‌دهند کم و زیاد می‌شود، گفت: قیمت هر تن سیمان فله تیپ 2 درب کارخانه 120هزار تومان است.  

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان درباره بازار عراق هم افزود: صادرات سیمان به عراق به‌علت راه‌اندازی کارخانجات این کشور و حمایت دولت از صنایع داخلی بسیار کم شده و درحال حاضر فقط کلینکر به این کشور صادر می‌شود البته مقداری صادرات سیمان هنوز به کردستان عراق صورت صورت می‌گیرد.

 

ارسال نظر