بازار سهام

۱۴۰۱/۰۸/۰۲ - ۰۱:۳۲:۳۹
کد خبر: ۱۹۳۶۴۵

لاماری روی هوا رفت

تجارت‌نیوز| پنجمین مرحله عرضه خودرو در بورس امروز اول آبان برگزار شد. در این عرضه شرکت آرین پارس موتور خودرو جدید لاماری ایما را در بورس کالا فروخت. خودرویی که به گفته کارشناسان رقیب دیگنیتی محسوب می‌شود. قیمت پایه لاماری ایما از سوی شرکت آرین پارس موتور ۹۸۱ میلیون تومان اعلام شد. همچنین این خودرو در ۲ رنگ سفید و مشکی عرضه شد که براساس جزییات معاملات بورس کالا، هر دو رنگ با بیشترین رقابت فروخته شده است. لاماری ایما سفید ۱۹۹ میلیون تومان بیشتر از قیمت پایه و رنگ مشکی این خودرو با ۲۳۴ میلیون تومان بالاتر از قیمت پایه به فروش رسید. خودرو لاماری ایما سفید با قیمت ۱ میلیارد و ۱۸۰ میلیون تومان فروخته شد که ۲۰ درصد بالاتر از قیمت پایه اعلام شده است. همچنین رنگ مشکی این خودرو با قیمت یک میلیارد و ۲۱۵ میلیون تومان معامله شده که ۲۳ درصد بالاتر از قیمت پایه است. رنگ مشکی این خودرو زودتر از رنگ سفید آن فروخته شد، در واقع متقاضی برای رنگ مشکی کمی بیشتر از رنگ سفید بود. همچنین ۳۵ میلیون تومان نیز بالاتر از رنگ روشن آن معامله شده است. علت اختلاف قیمت بین رنگ مشکی و سفید لاماری ایما به بازار برمی‌گردد. براساس پیگیری تجارت‌نیوز از آگهی‌های فروش آنلاین لاماری ایما، رنگ مشکی این خودرو طرفدار بیشتری دارد و در بازار راحت‌تر از سفید فروخته می‌شود، بنابراین قیمت بالاتری هم دارد. قیمت سر به سر این خودرو با بازار کمتر از 3/1 میلیارد تومان است. در واقع در این گزارش تحلیل شد که اما خرید خودرو در نرخ‌های کمتر از 3/1 میلیارد تومان می‌تواند از نظر اقتصادی صرفه اقتصادی داشته باشد. چرا که فرد برای دو ماه به پول خود دسترسی ندارد و ریسک نوسان بازار نیز می‌تواند سرمایه فرد را به خطر اندازد. در مجموع هر چه قیمتی که برای خرید ثبت می‌کنند به قیمت پایه نزدیک باشد، ریسک کمتر و صرفه اقتصادی بیشتری دارد. همچنین پیش‌بینی می‌شد که رقابت برای خرید این خودرو بالا باشد، چرا که در بین فعالان بازار خودرو لاماری ایما و دیگنیتی رقیب هم هستند. دیگنیتی در روز ۳۰ شهریور در بورس کالا با قیمت پایه ۸۲۱ میلیون تومان عرضه شد. اما در پایان معاملات با قیمت 1/1 میلیارد تومانی فروخته شد، یعنی ۳۴ درصد بیشتر از قیمت پایه. همچنین گفته شد که متقاضیان لاماری ایما اگر قصد دارند با خرید این خودرو به اندازه خریداران دیگنیتی سود کنند، باید قیمت پیشنهادی خود را روی نرخ‌های یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تا یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان ثبت کنند. طبق اطلاعیه شرکت عرضه‌کننده، این خودرو در روز ۱۰ دی ماه به مشتریان تحویل داده می‌شود. در اطلاعیه آمده است که خریداران ۱۰ روز فرصت تکمیل وجه دارند، بنابراین ۲ ماه زمان بلوکه شدن پول محسوب می‌شود. با توجه به زمان تحویل ۲ ماهه و نوساناتی که در بازار خودرو وجود دارد، احتمال افزایش یا کاهش قیمت این خودرو در بازار وجود دارد. در خصوص تاخیر در واریز وجه در اطلاعیه این شرکت آمده است که: خریدار مکلف است پس از طی فراند خرید در بورس کالای ایران و قطعیت خرید، حداکثر ظرف ۱۰ روزنسبت به تکمیل اطلاعات در سامانه‌های فروشنده و ارایه اسنا و مدارک مورد نیاز برای انجام عملیات ثبت‌نام به نمایندگی مجاز منتخب در زمان خرید اقدام نماید. مسوولیت تاخیر در تحویل خودرو ناشی از عدم انجام تعهدات این بند بر عهده خریدار بوده و فروشنده مسوولیتی در این خصوص نداشته و مهلت تحویل خودرو به میزان تاخیر خریدار، افزایش خواهد یافت و کلیه هزینه‌های ناشی از آن برعده خریدار خواهد بود.

ورود پساب به بورس در انتظار درخواست پذیرش از «آبفا»

سنا| علی نقوی، مدیرعامل شرکت بورس انرژی ایران به جزییات عرضه پساب در بورس انرژی اشاره کرد و گفت: از گذشته مذاکراتی را درخصوص بازارپساب با شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور داشتیم . بورس انرژی نیز در این زمینه مطالعاتی را انجام و پیشنهاداتی را به وزارت نیرو ارایه داده تا امکان معامله پساب صنعتی و کشاورزی در سازوکار شفاف بورس انرژی فراهم شود.

وی اظهار کرد: تاکنون این تصمیم به مرحله نهایی نرسیده و بورس انرژی هم درخواست پذیرشی را دریافت نکرده است، اکنون مسوولان وزارت نیرو در حال پیگیری این مساله هستند .مدیرعامل بورس انرژی اظهار داشت: وزارت نیرو موافق اجرایی شدن این اقدام است اما با توجه به وجود برخی از مباحث فنی باید در انتظار درخواست مسوولان مربوط به شرکت آب و فاضلاب باشیم وی با تاکید بر اینکه انجام معاملات پساب در بورس انرژی نیازمند زیرساخت خاصی نیست، گفت: پساب‌ها پس از پذیرش، در بازار فیزیکی بورس انرژی عرضه خواهند شد اما در ابتدا باید وجود برخی از چارچوب‌های فنی، ویژگی‌های خریداران و ساز و کارهای مدنظر شرکت آب و فاضلاب کشور به مرحله نهایی برسد. مدیرعامل بورس انرژی افزود: همچنین در کنار آن باید دستورالعمل‌ها در وزارت نیرو به مرحله نهایی برسند و درخواست پذیرش در اختیار بورس انرژی قرار بگیرد تا بتوان پس از آن اقدامات مربوطه را به سرعت پیش ببریم. نقوی به هدف از عرضه پساب در بورس انرژی اشاره کرد و گفت: با توجه به وجود کم آبی در کشور، پساب‌های صنعتی و کشاورزی مورد نیاز برخی از صنایع کشور است. طبق سیاست وزارت نیرو و نیز برنامه‌های جدید این وزارتخانه، قرار است برای برخی از صنایع صرفا از پساب‌ها استفاده شود. مدیرعامل بورس انرژی ادامه داد: با توجه به شفاف و رقابتی بودن سازوکار بورس انرژی این موقعیت برای همه خریداران فراهم می‌شود تا خرید خود را از طریق این بازار انجام دهند. نقوی با بیان اینکه اجرای این سازوکار برای وزارت نیرو بسیار موثر خواهد بود، گفت: اگر کالایی در بورس کالایی پذیرفته شود، مشمول مقررات مزایده و مناقصه نخواهد بود و یک بازار شفاف برای کالای مدنظر در نظر گرفته خواهد شد.

 

ارسال نظر