اخبار

۱۴۰۱/۰۶/۲۴ - ۰۰:۵۱:۱۵
کد خبر: ۱۹۲۶۵۳

چرا اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی با شرکت‌‌های بورسی آغاز شد؟

رییس سازمان امور مالیاتی در همایش تبیین نظام پایانه‌های فروشگاهی و سامانه‌ مؤدیان برای شرکت‌های پذیرفته شده در بورس و فرابورس بیان کرد: ما از شورای عالی هماهنگی سران سه قوه درخواست کردیم به ما اجازه دهند قانون را مرحله‌ای و تدریجی اجرا کنیم. زیرا تلقی قانونگذار اجرای یک باره قانون بود. اما چون قانون همه آحاد کشور را درگیر می‌کند، ما برای آنکه قانون را به صورت ملایم اجرا کنیم و در اقتصاد براثر اجرای قانون تنشی وارد نشود، این مجوز را دریافت کردیم که قانون به صورت مرحله‌ای تا پایان سال ١۴٠٢ به اجرا در‌اید و هر سه ماه یک‌بار یک گروه از فعالان اقتصادی فراخوان می‌شوند. گروه اول با شرکت‌های بورسی آغاز شد. زیرا شرکت‌های بورسی بیشترین فعالیت را دارند و بخش بزرگی از اقتصاد و تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص می‌دهند و در عمل قدمی بلند در اجرای قانون برداشته می‌شود. وی افزود: از سویی دیگر شرکت‌های بورسی بسیار شفاف هستند و اطلاعات مربوط به آنها در اختیار سایر آحاد جامعه قرار می‌گیرد و به همین دلیل پیوستن شرکت‌های بورسی به سامانه مودیان کار آسانی است و با دسترسی که ما به آنها قرار می‌دهیم می‌توانند به سامانه ما بپیوندند و با ساز و کارهایی که تعریف می‌کنیم صورت حساب الکترونیکی دریافت کنیم. ما اعتقاد داریم این شروع مهم مهم‌ترین گام ما در اجرای قانون خواهد بود. منظور گفت: ما برای اجرای قانون نیازمند تمهیداتی بودیم. اول آماده‌سازی که در ٩ ماهه اول دولت انجام شد. دستور بعدی مقررات اجرای قانون بود. مثلا ضوابط مالی و دستورالعمل‌های پذیرنده‌ها و دستورات فنی که باید ارتباط ما و شما را مشخص کند. این اقدامات نیز انجام شد.

عرضه دیگنیتی پرایم برای دومین بار در بورس

دیگنیتی پرایم روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۱/۰۶/۳۰ در بورس کالا عرضه خواهد شد. قیمت پایه دیگنیتی پرایم مشکی و سفید در این نوبت فروش بورس کالا، ۸ میلیارد و ۲۱۵ میلیون ریال تعیین شده است. گفتنی است در این طرح هر کدملی تنها می‌تواند برای یکی از کدهای عرضه شده در تاریخ عرضه ثبت سفارش کند و صرفا برای یک دستگاه خودرو مجوز سفارش‌گذاری دارد از همین رو صدور سند و شماره‌گذاری خودرو فقط به اسم شخص خریدار خواهد بود. در این روش عرضه حق واگذاری حقوق قراردادی و خودرو به غیر، به هرشکل و صورتی که باشد، از متقاضی سلب و اسقاط گردیده است و هرگونه واگذاری مغایر این قید معتبر نیست. خریداران ملزم به واریز وجه هزینه‌های ذیل همزمان با تسویه اصل مبلغ به شماره حساب اعلامی هستند که شامل هزینه‌های ۹درصد مالیات ارزش افزوده بر مبنای قیمت نهایی فروش، سایر هزینه‌ها هستند. همچنین متقاضیان پس از قطعیت خرید در بورس کالا و واریز وجه کامل، می‌بایست ظرف ده روز نسبت به تحویل مدارک خود به صورت کامل و صحیح مطابق دستورالعمل‌های شرکت بهمن موتور به عامل محل تحویل (انتخاب شده در هنگام عرضه) اقدام نمایند و مسوولیت تاخیر از این محل بر عهده خریدار بوده و فروشنده مسوولیتی در این موارد ندارد. بدیهی است زمان تحویل خودرو به همین نسبت تغییر خواهد کرد. در این صورت بروز تاخیر در تحویل، موجب تعلق سود مشارکت و جریمه دیرکرد نخواهد شد.

سهامداران بورسی چه زمانی متخلف شناخته می‌شوند؟

قرار دادن کد بورسی در اختیار دیگران به عنوان یکی از ناهنجاری‌های متداول در بازار سرمایه شناخته می‌شود و یک کارشناس حقوقی جرایم ناشی از این موضوع را بررسی کرده است. معمولا سواستفاده از کدهای بورسی در دوره‌های رونق بازار صورت می‌گیرد. به‌طور کلی با رونق معاملات آنلاین در بازار سرمایه این مخاطرات بیشتر شده و برخی سهامداران با اعتماد نابه‌جا نام کاربری و رمز عبور خود را در اختیار برخی اشخاص، به ویژه آشنایان قرار می‌دهند که مشکلات جدی را برای آنها به دنبال دارد. اشخاص فاقد مجوز لازم از سازمان بورس برای انجام سبدگردانی غیرمجاز با فریب یا تبانی از کد بورسی یا دسترسی به سامانه معاملاتی دیگران جهت سودجویی یا دستکاری بازار استفاده می‌کنند. از سوی دیگر برخی افراد با هدف دستکاری قیمت سهام مشخص، انجام معاملات متکی بر اطلاعات نهانی یا پولشویی، برای آنکه رد پایی از خود بر جای نگذارند، از کد بورسی یا دسترسی برخط دیگران استفاده می‌کنند. حمید اسدی، کارشناس حقوقی بازار سرمایه توضیح داد: در اختیار دیگران قراردادن کد بورسی، ممکن است باعث وقوع جرایمی شود که در قوانین اوراق بهادار در فصل ششم برای آنها مجزات‌هایی در نظر گرفته شده است. وی به یکی از مهم‌ترین جرایم بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: یکی از موارد بسیار مهم، بند ۳ قانون ۴۶ اوراق بهادار است که فرد، مجرم یا متهم دستکاری در بازار سرمایه شناخته می‌شود. این کارشناس حقوقی توضیح داد: در واقع اگر شخصی کد بورسی خود را در اختیار فرد دیگری قرار دهد، ممکن است آن فرد به هر نحوی اقدام به دستکاری در نماد کند. این دستکاری می‌تواند ایجاد قیمت کاذب، اغوای اشاخص، ایجاد ظاهر گمراه‌کننده در روند سهم و امثال این موارد باشد. در این صورت، مالک بورسی به عنوان مجرم شناخته می‌شود. اسدی در پایان گفت: البته ممکن است کسی که به واسطه کد بورسی دیگران جرم کرده، به واسطه سایر دلایل مجرم شناخته و مجازات شود. اما در صورت بروز هر گونه تخلف، قانون به صاحب کد بورسی مراجعه می‌کند و به نوعی وی مجرم یا متخلف شناخته می‌شود.

 

ارسال نظر