ساماندهی جاماندگان سهام عدالت تا پایان شهریور انجام می‌شود

۱۴۰۱/۰۴/۱۴ - ۰۲:۳۵:۲۴
کد خبر: ۱۹۰۵۴۶

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ساماندهی جاماندگان سهام عدالت در چند فاز انجام می‌شود و به نظر می‌رسد تا شهریور به سرانجام برسد.

در میز اقتصاد 12تیر ماه حدادی مشاور رییس سازمان بورس اوراق بهادار در امور سهام عدالت، حیدری سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، میرزایی کارشناس بازار سرمایه و پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی به بررسی مشکلات شرکت‌های 

غیر بورسی و واریز سود سهام این شرکت‌ها پرداختند و به سوالات مطرح شده پاسخ دادند.

حدادی، مشاور رییس سازمان بورس اوراق بهادار در امور سهام عدالت با بیان اینکه اولین تصمیم راجع به شرکت‌های غیربورسی است گفت: با توجه به افزایش درخواست سرمایه لازمه این است که شورای عالی بورس مصوباتی داشته باشد تا پس از برگزاری جلسات به سازمان خصوصی‌سازی اجازه داده شود که بعد از بررسی افزایش سرمایه را انجام دهد.وی افزود: افزایش سرمایه بدان معناست که درصد سهام عدالت تغییری پیدا نمی‌کند و تنها مازاد سودی که از سال‌های گذشته نزد سازمان خصوصی‌سازی است، در شهریور ماه به ۴۹ میلیون نفر که روش مستقیم و غیرمستقیم انتخاب کردند، پرداخت می‌شود.

حدادی در پاسخ سوال میزان مبلغ واریز سود گفت: طبق مصوبه شورای عالی بورس، سازمان خصوصی‌سازی تا پایان شهریور باید سود را واریز کند و لازمه دریافت سود آن است که سهامداران در سامانه سجام ثبت نام و شماره حساب معرفی کرده باشند.

وی ادامه داد: بحث شفافیت بسیار مهم است، شرکت‌های غیربورسی سهام عدالت باید در هلدینگ ایرانیان تجمیع شود و در این راستا سازمان خصوصی‌سازی تمامی موارد را انجام داده و در مرحله ثبت این هلدینگ در اداره ثبت است.

رییس سازمان بورس اوراق بهادار در امور سهام عدالت گفت: شرکت‌ها در بازار سرمایه پذیرش شدند و قیمت مشخص است و همواره با همکاری سازمان بورس تمهیدات لازم برای اینکه شرکت‌ها در بازار بورس پذیرش شوند، انجام شده است.

۱۰وی افزود: شرکت مابقی با توجه به جلساتی که در شرکت‌های بورسی و فرابورسی انجام شده است، برآورد می‌شود که تا پایان سال مشخص شود که از ۱۰ شرکت باقی‌مانده کدامیک به هیچ عنوان قابلیت پذیرش در بازار بورس را ندارند.حدادی تصریح کرد: تاکنون سازمان خصوصی‌سازی سودی از محل ۱۳ شرکت غیربورسی واریز نکرده و تاالان سودی برای شرکت‌های غیربورسی واریز نشده است که به نظر می‌رسد عدد قابل توجه خواهد بود و طبق مصوبه عالی بورس سود سهامداران باید در شهریور اتفاق بیفتد.

حدادی با بیان اینکه مشمولان بدرستی شناسایی نشدند گفت: به جای آنکه بر مبنای دهک‌های طبقاتی شناسایی شوند، بر مبنای شغل این امر صورت گرفت، لذا در کارگروه ۱۰ نهاد مختلف وجود دارد و بدلیل آنکه طرح بزرگ‌و مردمی است تا رسیدن به نتایج واحد در همه مسائل زمان بر خواهد بود.

وی افزود: ذات سهام عدالت در ماندگاری و استفاده از سود سالانه است که نصیب سهامدار می‌شود، در سال ۹۹ به نظر می‌رسد خیلی تصمیمات کارشناسی نبود چرا که اجازه فروش ۶۰ درصدی سهام عدالت و فشار فروش یکی از عوامل ریزش تاریخی بورس بود، چنانچه اجازه فروش بدهند باید این عدد تعدیل شود.

حدادی ادامه داد: براساس ابلاغیه مقام معظم رهبری در سال ۹۹ مبنی بر آزادسازی سهام عدالت، آیین نامه وجود دارد و تنها نیاز به اصلاح دارد و تمامی نهادهای سهام عدالت به یک‌نتیجه واحد خواهند رسید که مردم نفع ببرند. در ادامه این گفت‌وگو حیدری سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استان ها: چالش‌هایی که امروز صحبت نمی‌کنیم، بدان معناست که نمی‌دانیم سود عملکرد یک شرکت چقدر است، سال ۹۹ سازمان خصوصی‌سازی ۲۸۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد که این مبالغ با احتساب مبالغی که قبل از سال ۸۸ نزد شرکت خصوصی‌سازی مانده باید تعیین تکلیف شود.

وی افزود: بنابر تبصره ۲ ماده ۳۴ قانون اساسی، اساسا نباید شرکت‌های غیر بورسی به سبد سهام عدالت تخصیص پیدا می‌کرد؛ بنابرابن دولت باید سبد غیربورسی را از سهام عدالت پس می‌گرفت تا حساب و کتاب مردم مشخص شود چرا که از سال ۸۵ تا ۹۹ و از سال ۹۹ تاکنون مکرر در اجرای ابلاغیه و موارد قانون اساسی تخلفاتی رخ داده است، در حالی که سال ۹۹ انتظار می‌رفت بعد از ابلاغیه شورای عالی بورس اقدام شود.سال گذشته مجلس به این موضوع ورود پیدا کرد و تاکنون هم با استمرار این ۲ گانگی‌ها شاهد این چالش هستیم.

حیدری ادامه داد: در طول ۱۶ سال گذشته قانون اجرا نشده است، درحالی که اگر به اجرای قانون بازگردیم موفق خواهیم بود‌.

در ادامه این میزگرد میرزایی کارشناس بازار سرمایه اذعان داشت: یکی از بزرگ‌ترین معضلات بخش سهام عدالت این است که اختیارات و حس مالکیت واگذار نشده و همین موضوع منجر به نارضایتی در جامعه ۵۰ میلیونی شده است. درحالی که این موضوع تا حدودی قابل مدیریت است برای اینکه شیرینی سهام عدالت به‌طور کامل به کام سهامدار برسانیم.

وی افزود: اگر امروز تمام مشکلات حل شود و انتخابات هیات‌مدیره استانی شفاف و پرشور برگزار شود، انتظار می‌رود که مردم خیلی شرکت نکنند. 

میرزایی ادامه داد: سال‌های طولانی این شرکت‌ها فعالیت داشتند و شیرینی اینکه سهامدار احساس مالکیت کند تا به امروز نبوده است.وی افزود: نکته اول فعال کردن شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی است که سرمایه‌گذاری در طرح‌های بزرگ استانی زیرنظر سازمان بورس انجام دهند، نکته دوم بحث بازارگردانی است که از ظرفیت بازار سرمایه استفاده شود و مشکل نقدشوندگی را باید حل کرد و این موضوع برای بحث‌های سهام عدالت باید استفاده شود تا صف‌های فروش را به خرید تبدیل کنیم.

درادامه پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در خصوص بحث جاماندگان سهام عدالت و تعیین تکلیف شرکت‌های غیربورسی سهام عدالت و پرداخت سود این شرکت‌ها توضیح داد: یک سری اتفاقات در گذشته بوده که نباید رخ می‌داد و هم‌اکنون یک سری کندی‌ها وجود دارد، حال اینکه مجلس چطور در بحث جاماندگان ورود می‌کند، بنابر آخرین اطلاعات از وزارت اقتصاد افراد کمیته امداد و بهزیستی که ۴ میلیون نفر هستند، درمرحله نخست تصمیم‌گیری شده است و در بخش دوم به دهک‌های بعدی باز می‌گردد که کار با ترتیب اولویت جلو می‌رود.

وی افزود: در فاز اول برای چند میلیون جامانده افراد کمیته امداد و بهزیستی و در فاز دوم افراد فاقد سهام عدالت در دهک اول و دوم تا دهک پنجم و ششم اطلاعات آنها شناسایی شده و به نظر می‌رسد بحث جاماندگان تا پایان شهریور انجام شود.

ابراهیم‌پور ادامه داد: نگاه ما در مجلس این است که اختیارات مالکیتی و مدیریتی به مردم واگذار شود و در این راستا مراقبت صورت گیرد و پیشنهادهایی برای انتقال مالکیت از بخش دولتی به خصوصی مطرح کردیم.وی در پایان گفت: کمیته امداد صاحب عمده بخش سهام عدالت که متعلق به افراد است، امکان دخالت از افراد تحت پوشش به مجموعه محول شود و پاسخگوی ذی‌نفعان خود راشد و مجموعه افرادبهزیستی شبیه کمیته امداد این ظرفیت را دارند.

 

ارسال نظر