تالار شیشه‌ای

۱۴۰۰/۱۲/۰۲ - ۰۰:۰۱:۴۲
کد خبر: ۱۸۷۱۱۲

طلسم عرضه سرخابی‌ها شکست

در ادامه اقدامات گسترده‌ای که از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار، مدیران باشگاه استقلال و پرسپولیس، شرکت فرابورس ایران و سازمان خصوصی‌سازی انجام شد، در نهایت هفته گذشته ارزش‌گذاری این سهم انجام و در هیات واگذاری به تصویب رسید.

«حسین قربانزاده» رییس سازمان خصوصی‌سازی پس از برگزاری جلسه به منظور واگذاری سرخابی‌ها اعلام کرد: ارزش نهایی باشگاه پرسپولیس سه‌هزار و ۲۱۰ میلیارد تومان و ارزش نهایی باشگاه استقلال ۲‌هزار و ۷۸۰ میلیارد تومان است. این ارزش‌گذاری توسط کارشناسان رسمی دادگستری از دارایی‌های این دو باشگاه و به‌ویژه دارایی نامشروط که برند دو باشگاه بوده انجام شد و به تصویب اعضای هیات واگذاری رسید.

وی اضافه ‌کرد: قرار شد در مجامع دو باشگاه، در زمینه افزایش سرمایه از چگونگی عرضه سهام با سلب حق تقدم دولت انجام شود، مصوبه نهایی ارایه و سپس بار دیگر در هیات واگذاری مطرح شود.

سیاوش وکیلی درباره عرضه سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در بازار پایه فرابورس اظهار داشت: چند دهه‌ای است که گاهی بحث خروج دولت از بنگاهداری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس توسط برخی مسوولان مربوطه مطرح می‌شد، اما هر بار در مرحله اجرا با وجود پیگیری دستگاه‌های ذی‌ربط این واگذاری با موانع متعددی برخورد می‌کرد.

این کارشناس ارشد بازار سرمایه تصریح‌کرد: در اصل باید یک نگاه هشدار‌دهنده به عرضه سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در فرابورس داشت، به سبب آنکه واگذاری این دو باشگاه امری مهم برای دولت تلقی می‌شود.

وکیلی گفت: در راستای تحقق حاکمیت شرکتی اجرای انضباط مالی و شفافیت عملکرد به سبب بهبود نظارت بیش از پیش خواهد شد، اما اگر دقت و مراقبت کافی درباره چگونگی واگذاری سهام به هواداران یا سایر اشخاص به درستی انجام نشود، همانند سایر عرضه‌های دولتی تجربه تلخی را به همراه خواهد داشت.

وی بیان‌داشت: در باب عرضه عمومی این دو باشگاه لازم است ضمن بهره از نظرات کارشناسان اقتصادی، ورزشی و حتی جامعه شناسان مطالعات تطبیقی و تجارب جهانی مورد بررسی قرار گیرد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: همچنین مسائلی درباره عرضه عمومی سهام این دو باشگاه و افزایش سرمایه از محل سلب حق تقدم مطرح است که باید به‌طور دقیق مورد بررسی کارشناسان و فعالان حوزه بازار سرمایه قرار گیرد.

وکیلی بیان‌داشت: باعرضه سهام این دو باشگاه در بازار سرمایه بسیاری از مشکلات AFC نیز حل خواهد شد.

وی گفت: با رفع ابهامات و بندهای مندرج در گزارشات حسابرسی و بازرسی آنها و همچنین عرضه تدریجی سهام این دو باشگاه در بازار پایه‌ فرابورس علاوه بر عملکردشان مدیریت آنها نیز بهبود خواهد یافت.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان‌کرد: عرضه تدریجی سهام سرخابی‌ها در بازار پایه‌ فرابورس در کنار رفع ابهامات و بندهای مندرج در گزارشات حسابرسی و بازرسی آنها علاوه بر تاثیر در عملکرد آنها مدیریت این دو باشگاه را بهبود می‌دهد.

۱۰ شرکت برتر بورس کالا

بررسی ارزش هفتگی فروش شرکت‌ها در بازار فیزیکی بورس کالا نشان می‌دهد شرکت‌های فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران و معدنی و صنعتی گل‌گهر سه جایگاه نخست را در هفته گذشته به ثبت رساندند.

بورس کالای ایران گزارش ارزش ریالی فروش شرکت‌ها را در بازار فیزیکی بورس کالا (بخش داخلی) در هفته گذشته اعلام کرد. براساس رتبه‌بندی به عمل آمده، فولاد مبارکه اصفهان با ثبت معامله ۹۶ هزار و ۵۶۰ تن انواع ورق فولادی شامل ورق گرم و سرد خودرو، ورق سرد لوازم خانگی و ورق گالوانیزه به ارزش معادل ۲۰ هزار و ۴۷۲ میلیارد ریال در رتبه نخست ایستاد.

ملی صنایع مس ایران اگرچه همچون هفته قبل در جایگاه دوم شرکت‌های برتر فروش ایستاد اما فروش آن صعودی بود؛ به گونه‌ای که با فروش ۵۱۵۱ هزار تن مس کاتد، مس کم عیار، سولفور مولیبدن و کنسانتره فلزات گران بها به ارزش نزدیک به ۱۲ هزار و ۱۸۴ میلیارد ریال دست یافت. این شرکت با احتساب فروش صادراتی که معادل ۲ هزار تن مس کاتد به ارزش ۵۵۲۲ میلیارد ریال بود، در مجموع ارزش فروش بیش از ۱۷ هزار و ۷۰۵ میلیارد ریالی را برای خود رقم زد.

معدنی و صنعتی گل گهر با ثبت معامله ۱۹۰ هزار تن گندله و کنسانتره سنگ آهن به ارزش ۶۰۲۷ میلیارد ریال، در جایگاه سوم قرار گرفت.

فولاد خوزستان نیز با فروش ۴۱ هزار تنی تختال C و شمش بلوم به ارزش بالغ بر ۵۹۵۴ میلیارد ریال مقام چهارم را به دست آورد. سنگ آهن گهر زمین با ثبت معامله ۱۶۰ هزار تن گندله سنگ آهن به ارزش بیش از ۵۷۷۸ میلیارد ریال در جایگاه پنجم ایستاد. معدنی و صنعتی چادرملو با ثبت معامله ۸۰ هزار تن شمش بلوم و کنسانتره سنگ آهن به ارزش نزدیک به ۵۳۶۳ میلیارد ریال هم جایگاه ششم را از آن خود کرد. با فروش ۳۸ هزار و ۸۰۰ تن وکیوم باتوم، لوب کات سنگین و سلاپس واکس به ارزش ۴۶۳۶ میلیارد ریالی در رتبه هفتم ایستاد. ذوب‌آهن و پتروشیمی تندگویان نیز به ترتبیب در جایگاه‌های هشتم و نهم قرار گرفت.

 

ارسال نظر