بازارسهام

۱۴۰۰/۰۹/۲۴ - ۰۰:۴۶:۳۵
کد خبر: ۱۸۴۹۹۷

سازمان بورس را منحل کنید

بورس نیوز| یعقوب رضازاده، دبیر کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت نابسامان بازار سرمایه، اظهار داشت: متاسفانه مشکلی که در دولت گذشته اتفاق افتاد و نهایتاً فضای حبابی در بحث بازار سرمایه اتفاق افتاد، یک عده از دستگاه‌ها و شرکت‌های دولتی، بیمه‌ها و بانک‌ها به این بازار ورود کردند. در این شرایط، سودآوری به جیب دستگاه‌های دولتی سرازیر شد.

وی افزود: اتفاقات بورس در دولت قبلی، موجب ارجاع این پرونده به دادگاه شد و حتی اخیراً رییس محترم قوه قضاییه نیز به این موضوع ورود کردند.

دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در واکنش به این مساله که «انتظار می‌رود مجلس به ماجرای بورس ورود کند»، گفت: مجلس مجلس در چندین جلسه، وزیر اقتصاد سابق و رییس سازمان بورس را به بهارستان احضار کرد تا پاسخگوی وضعیت بازار سرمایه باشند. مشکل بورس از دولت گذشته به دولت آقای رییسی تسری پیدا کرده و شرکت‌ها و سازمان‌ها با مشکلات زیادی مواجه بودند.

رضازاده ادامه داد: لازم است در این قضیه، قوه محترم مقننه و قضاییه وارد شوند. دولت باید ضرر و زیان افرادی که در بورس متضرر شدند را جبران کند. سازمان بورس تحت امر دولت و زیرمجموعه وزارت اقتصاد است. دولت باید دست دلالان، بانک‌ها و برخی شرکت‌های دولتی که از بورس سودهای کلانی به دست آوردند را کوتاه کند. در ماجرای بورس، جیب مردم خالی و جیب دولت پر شد؛ البته دولت گذشته، نه دولت فعلی.

وی عنوان کرد: بورس باید به ماهیت واقعی خودش برسد و دولت اعتمادسازی کند. اگر نمی‌توانید این کار را انجام بدهید، سازمان بورس منحل شود، بهتر است.

دبیر کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که «رییس‌جمهور و وزیر اقتصاد چقدر به وعده‌های خود عمل کرده اند؟»، تصریح کرد: جلسات مختلف و گروه‌های کارشناسی در این مورد تشکیل و رییس جدید سازمان بورس نیز در دولت جدید نیز مشخص شده است. به هر حال باید قبول کنیم که چهار ماه از آغاز به کار دولت می‌گذرد و امیدوارم شرایط بهتر شود. مردم هم با احتیاط عمل کنند و از افراد خبره مشاوره بگیرند.

راه‌اندازی بزرگ‌ترین مرکز خدمات بازار سرمایه ایران

علیرضا ناصر پور معاون نهادهای مالی سازمان بورس در این مراسم در خصوص مرکز پشتیبانی و خدمات بازارسرمایه ایران، اظهار کرد: سطوح پاسخ گویی نهادهای مالی به واسطه تعامل مستقیم‌تر با مردم، باید عمیق‌تر از سازمان بورس و ارکان‌های مربوط به آن باشد، به همین خاطر راه‌اندازی چنین مرکزی برای بازار سرمایه یک ضرورت بود.

او افزود: لزوم راه‌اندازی چنین مرکزی با توجه به رخدادهای ۲ سال گذشته بیش از پیش شده و حتی اهمیت این مساله در قوانین و مقررات بازار سرمایه نیز هم مورد تاکید قرار گرفته و طبعاً لازم است کارگزاری‌ها اقداماتی را در این راستا انجام دهند و با توجه به اارتباط مستقیم با سهامداران در این خصوص پیشرو باشند.

معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس در خصوص صدور مجوزهای جدید برای تاسیس نهادهای مالی، بیان کرد: اکنون بیش از پیش در صدور مجوزهای جدید برای نهادهای مالی دقت عمل صورت می‌گیرد و قوانین  سخت گیرانه‌تر شده‌اند.

ناصرپور گفت: در حال حاضر مرکز پشتیبانی و خدمات بازار سرمایه دیتا سنترها، سرویس‌های oms قوی، و سرویس oms بک آپ و سایر موارد را به منظور تعامل بیشتر و بهتر با مشتریان فراهم آورده است.

او بیان کرد: طی دوسال گذشته کارگزاری‌ها بیش از هر نهاد مالی دیگر با حجم انبوهی از مراجعات مواجه بودند که همین امر گاهی پاسخگویی آنها را با مشکل مواجه می‌کرد اما اکنون سعی براین با راه‌اندازی چنین مراکزی روند پاسخگویی به سهامداران را تسریع بخشیم.

معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس تصریح کرد: تلاش سازمان بورس براین است تا با بهره‌گیری از سیاست‌های کمی و کیفی در بخش‌های مختلف از جمله سبدگردان‌ها، مشاوران سرمایه‌گذاری و کارگزاری‌های سطح پردازش‌های مالی را ارتقا بخشد.

ناصر پور تاکید کرد: الگو شکل‌گیری خدمات بازار سرمایه یک الگو موفق بوده و لازم است این روند ادامه‌دار باشد لازم به ذکر است تمام نهادهای مالی نیز موظفند به سوالات مشتریان خود به درستی پاسخ دهند. به‌طور قطع اگر این امر به درستی شکل گیرد، شاهد یک رقابت تنگاتنگ بین نهادهای مالی خواهیم بود.

او گفت: ما هم نیز در سازمان بورس درصدد آن هستیم که با تسهیل فرآیندها، شفاف‌سازی و حذف فرآیندهای زائد و غیر ضرور روند اعطای مجوز در راستای تاسیس نهادهای مالی را تسریع بخشیم. معاون نظا رت بر نهادهای مالی سازمان بورس در پایان تصریح کرد: باتوجه به افزایش عمق بازار سرمایه انتظار می‌رود که نهادهای مالی در راستای حمایت و پشتیبانی از سهامداران از هیچ تلاشی ممانعت نکنند.

 

ارسال نظر