اخبار

۱۴۰۰/۰۷/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۲۴۵۵

حمایت از تولید با بورس کالا

کالاخبر| سید البرز حسینی، عضو کمیسیون عمران مجلس ابتدا به سهم سیمان در قیمت مسکن اشاره کرد و اظهار داشت: بدون شک نهاده‌های ساختمانی در قیمت ساختمان اثر دارند اما باید با نگاهی کارشناسی سهم آنها در هزینه تمام‌شده ساخت را بررسی کرد که آیا با گران شدن نهاده‌ها، قیمت ساختمان نیز همان اندازه افزایش می‌یابد یا خیر. سید البرز حسینی تصریح کرد: تجربه سال‌های اخیر نشان می‌دهد که گران شدن نهاده‌ها، می‌تواند اثر روانی جدی بر قیمت ساختمان‌سازی داشته باشد که این جو روانی بیشتر از اثر واقعی قیمت نهاده است. مدیرکل پیشین راه و شهرسازی کردستان یادآور شد: فولاد و سیمان به عنوان دو نهاده اصلی در ساختمان همواره یک اثر وزنی در قیمت تمام‌شده ساختمان دارند و یک اثر روانی بر نرخ‌ها می‌گذارند در این میان اثر وزنی این دو نهاده به‌خصوص سیمان در ساختمان‌سازی بسیار اندک است. به گفته حسینی، گاهی در بازار مسکن قیمت‌ها به‌صورت عرفی بالا می‌رود و هیچ منطقی پشت افزایش قیمت نیست. نماینده خدابنده در مجلس افزود: اکنون، زمین ۶۰ درصد قیمت مسکن را شامل می‌شود بنابراین لازم است برای کنترل قیمت مسکن، ابتدا روی قیمت زمین کار کارشناسی و اقدام عملی انجام شود. حسینی توضیح داد: اگر دولت دنبال کاهش قیمت مسکن است باید حتماً روی قیمت زمین و کاهش قیمت زمین برنامه‌ریزی کند؛ زیرا اگر بتوان قیمت زمین را برای انبوه‌سازان به حداقل رساند، باقی هزینه‌های ساختمان با روش‌هایی مثل رشد عرضه محصولات قابل‌ مدیریت هستند و تأثیر بسیار جزئی بر قیمت تمام‌شده مسکن دارد؛ لذا با کنترل قیمت زمین، هزینه‌های مسکن به‌شدت کاهش خواهد یافت. عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: ما یک تولید کلی نسبت به ظرفیت کارخانه‌ها و ظرفیت مواد اولیه در طبیعت داریم که بر اساس آمار اعلام‌شده در صورت استفاده کامل از ظرفیت‌ها، حدود ۸۰ تا ۸۵ میلیون تن سیمان است و ۵۰ تا ۵۵ میلیون تن نیز مصرف سیمان در کشور وجود دارد. نماینده خدابنده در مجلس افزود: اگر تولیدات سیمان به‌درستی در بورس عرضه شود و کل حجم تولید از بازار سنتی و دلالی خارج شود، با حذف مافیا و دلالان، قیمت‌ها به تعادل می‌رسد به‌طوری‌که هم تولیدکننده سود منطقی خواهد داشت و هم مصرف‌کننده، ناچار نیست سیمان را از بازار سیاه خریداری کند؛ این اتفاق هم‌اکنون در حال تحقق است. حسینی خاطرنشان کرد: سیمان یک محصول بومی است یعنی هم دانش فنی تولید این محصول در کشور وجود دارد و هم نهاده‌های موردنیاز تولید در طبیعت کشور موجود است بنابراین تولید این محصول به ارز وابسته نیست که با هر تلاطم قیمت ارز، منتظر تکانه‌های شدید در این حوزه باشیم البته اگر دستکاری از سوی دولت صورت نگیرد، شاهد التهاب بازار و رشد کاذب قیمت‌ها نخواهیم بود و رمز تحقق این موضوع نیز عرضه مستمر محصول و پاسخگویی نیاز بازار از طریق بورس کالاست. او افزود: در حوزه بازار فولاد نیز اگر شرایط عرضه کل زنجیره در بورس کالا محقق شود شاهد مدیریت صحیح بازار به‌دوراز دخالت‌های دستوری خواهیم بود؛ این رویه ظرفیت بالای مکانیسم بورس کالا را نشان می‌دهد که باید از آن نهایت بهره را در شفافیت بازار و حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کننده برد.

راه‌اندازی سررسید قرارداد آتی واحدهای صندوق طلا

بازار قراردادهای آتی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق پشتوانه طلای لوتوس در بورس کالای ایران از روز شنبه ۱۰ مهرماه میزبان راه‌اندازی سررسید جدید برای تحویل بهمن‌ماه است. معاملات این سررسید جدید تا تاریخ ۲۰ بهمن‌ماه قابل معامله خواهد بود. قراردادهای آتی در نخستین روز معاملاتی بدون حد نوسان قیمتی، با دوره پیش گشایش به مدت ٣٠ دقیقه در ابتدای جلسه معاملاتی آغاز و پس از انجام حراج تک قیمتی رأس ساعت ۱۰:۳۰ با دوره عادی معاملاتی و اعمال حد نوسان قیمت روزانه ادامه می‌یابد. قیمت پایه قرارداد آتی، همان قیمت کشف‌شده در حراج تک قیمتی خواهد بود که مبنای حد نوسان قیمت روزانه برای ادامه معاملات در حراج پیوسته قرار خواهد گرفت. بدیهی است در صورت انجام نشدن معامله در حراج تک قیمتی، قرارداد آتی متوقف و مجدداً همین فرآیند، روز کاری بعد تکرار خواهد شد. قراردادهای آتی واحدهای صندوق سرمایه‌گذاری طلا از روز شنبه ۱۲ تیرماه امسال در بورس کالای ایران راه‌اندازی شد. دارایی پایه این قراردادها، واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری پشتوانه طلای لوتوس (طلا) اعلام‌شده و همچنین اندازه هر قرارداد نیز ۱۰۰۰ واحد سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری طلا در نظر گرفته‌شده است.

حد نوسان قیمت روزانه این قراردادها حداکثر مثبت و منفی ۵ درصد با توجه به قیمت تسویه روزانه روز قبل و حداکثر حجم هر سفارش ۲۵ قرارداد خواهد بود. در خصوص سقف مجاز موقعیت‌های تعهدی باز و معاملات نیز باید گفت که سقف مجاز موقعیت‌های تعهدی باز مشتریان برای اشخاص حقیقی و حقوقی ۲۰۰ موقعیت در هر نماد معاملاتی و برای بازارگردانان ۴۰۰ موقعیت در هر نماد معاملاتی و قابل‌افزایش تا ۱۰ درصد موقعیت‌های تعهدی باز در آن نماد در بازار است. از سوی دیگر تعداد موقعیت‌های باز کل بازار در هر نماد معاملاتی حداکثر معادل یک‌هزارم سقف واحدهای معاملاتی قابل صدور صندوق سرمایه‌گذاری پشتوانه طلای لوتوس (طلا) اعلام‌شده است.

 

ارسال نظر