بازارسهام

۱۴۰۰/۰۵/۲۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۱۱۹۹

کنترل عرضه و تقاضای برق از طریق بورس انرژی

محمدحسن متولی‌زاده، مدیرعامل توانیر بابیان اینکه توانیر تلاش کرده از طریق عرضه و تقاضای برق در حوزه مشترکین بزرگ کنترل مصرف را به دست بگیرد گفت: سیاست عرضه و تقاضا را ابتدا از طریق بورس و دوم با طرح جدید احداث نیروگاه توسط خود صنایع انرژی بر کنترل می‌کنیم. وی اظهار داشت: صنایع می‌توانند اولاً برق موردنیاز خود را باقیمت مناسبی از بورس انرژی خریداری کنند یا با احداث نیروگاه برق موردنیاز خود را تأمین کنند. کشور ما همواره ارزان‌ترین برق را چه در مقطع فعلی و چه در طول تاریخ صنعت برق داشته و دارد و باوجوداین قیمت ارزان نمی‌توان مصرف بهینه را هدایت کرد.

مدیرعامل توانیر درزمینه عرضه و تقاضای برق و نحوه قیمت‌گذاری برق در کشور از آن به عنوان عامل افزایش مصرف یادکرد و افزود: صنایع متقاضی برق لزوماً صنایع انرژی بر هستند و به دلیل دریافت برق ارزان انگیزه‌ای هم برای بهینه‌سازی مصرف ندارند و این بی‌انگیزه بودن مصرف برق را افزایش داده است البته این برق ارزان و افزایش مصرف در مصارف خانگی وادارات هم وجود دارد. بنابراین با این نگرش مصرف که سالیان سال بوده ما نمی‌توانیم در این مقطع زمانی آن را از بین ببریم.متولی‌زاده ادامه داد: لذا ما سعی کردیم از طریق عرضه و تقاضای برق در حوزه مشترکین بزرگ کنترل مصرف را به دست بگیریم و این موضوع در قانون بودجه ۱۴۰۰ هم برای صنایع انرژی برآمده است و این قانون سبب شد تا صنایع انرژی بر انگیزه‌ای برای احداث نیروگاه پیدا کنند و خوشبختانه در حال حاضر مصوبه تولید ۱۰۵۰۰ مگاوات برق توسط برخی صنایع صادرشده و این می‌تواند حداقل مقدمه‌ای برای مدیریت و بهینه‌سازی مصرف به‌حساب‌آید.به گفته متولی‌زاده با این اقدام بخش عمده‌ای از مشکلات برق برخی از صنایع انرژی برطرف می‌شود.

مدیرعامل توانیر درزمینه وضعیت و تعیین تکلیف خرید برق از طریق بورس نیز گفت: این عرضه و تقاضا از طریق بورس نیز قابل انجام است. به عبارتی سیاست عرضه و تقاضا را ابتدا از طریق بورس و دوم با طرح جدید احداث نیروگاه توسط خود صنایع انرژی بر کنترل می‌کنیم.

متولی‌زاده ادامه داد: بدین‌ترتیب صنایع می‌توانند اولاً برق موردنیاز خود را باقیمت مناسبی از بورس انرژی خریداری کنند یا با احداث نیروگاه برق موردنیاز خود را تأمین کنند و اگر از این دو روش معاملات صورت نگیرد ما به عنوان تأمین‌کننده برق صنایع، برق موردنیاز آنها را ارایه می‌دهیم.

واگذاری املاک مازاد بانک‌های خصوصی در بورس‌کالا

محمدرضا جمشیدی، دبیرکل کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی گفت: در بانک‌های خصوصی به‌ندرت بنگاهداری می‌شود و بانک‌ها تابع مقررات بانک مرکزی هستند و با واگذاری شرکت‌های مازاد خود به شیوه‌های مختلف مثل بورس کالا مشکلی ندارند. برخی از بانک‌ها شعب مازاد دارند و می‌توانند آنها را نیز از طریق بورس کالا به فروش برسانند.

دبیرکل کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی خاطرنشان کرد: بانک‌های خصوصی ۱۱ کارگاه تولیدی را در کل کشور تملیک کرده‌اند که ۴ فقره از آنها در اختیار صاحبان قبلی است و در آنجا مشغول به کار هستند. جمشیدی در این باره تصریح کرد: صاحبان این کارگاه‌ها با این هدف مشغول به کار هستند که بتوانند بدهی خود را به بانک‌ها بپردازند و کارگاه به ایشان اقاله شود.

به گفته وی، پنج مورد از کارگاه‌های تولیدی تملیکی هم مربوط به کارخانه‌هایی است که صاحبان آن تسهیلاتی را از بانک اخذ کرده‌اند و در جای دیگری وجه مربوطه را هزینه کرده‌اند.

دبیرکل کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی در رابطه با دو واحد صنعتی دیگر نیز که به تملیک بانک‌های خصوصی کشور درآمده، تصریح کرد: یک کارخانه یخ‌سازی و یک مرغداری نیز تملیک شده است که صاحبان آن تمایلی به ادامه کار نداشتند. این آمار به تأیید ستاد تسهیل قانون رفع موانع تولید نیز رسیده است.به گفته وی، بانک‌ها چشم‌داشتی به افزایش قیمتی که شامل حال املاک تملیکی شده است ندارند و آماده‌اند تا پس‌ازاینکه وام‌گیرنده‌ها بدهی خود را به بانک‌ها پرداخت کردند املاک مربوطه را به آنها اقاله کنند.

نهمین عرضه اولیه سال جاری

امروز سهام شرکت سرمایه‌گذاری و خدمات مدیریت صندوق بازنشستگی کشوری با نماد مدیریت در بازار فرابورس عرضه می‌شود. بر این اساس، ۲۲۵ میلیون برگه سهم معادل ۱۵ درصد از کل سهام این شرکت در بازار فرابورس عرضه خواهد شد.تعداد سهام قابل‌عرضه به عموم در روز چهارشنبه ۲۱۰ میلیون برگه سهم است و حداکثر سهام قابل خریداری توسط هر شخص حقیقی و حقوقی ۴۲۰ سهم خواهد بود. دامنه قیمتی مدیریت در ثبت سفارش نیز بین ۴۵۶۶ ریال تا ۵۰۲۳ ریال است. بر این اساس، حداکثر نقدینگی موردنیاز برای این عرضه اولیه ۲۱۰ هزار تومان خواهد بود.

 

ارسال نظر