بورس

۱۴۰۰/۰۴/۱۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۰۰۱۸

اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه در بازار

محسن علیزاده، عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس به آخرین وضعیت اجرای مصوبه مالیات بر عایدی سرمایه اشاره کرد و گفت: اکنون مصوبه مالیات بر عایدی سرمایه در اختیار شورای نگهبان قرار دارد که درنهایت به صحن مجلس برمی‌گردد، یکی از نکات مثبت این قانون جدید، تصویب مالیات بر عایدی سرمایه بدون تسری بر بازار سرمایه است. سایر بازارهای موازی همیشه سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه را با خطر همراه می‌کنند، اکنون ابلاغ این قانون به دلیل ایجاد اجبار برای پرداخت مالیات و عدم سوداگری در آن بازارها، منجر به حمایت از بازار سرمایه و افزایش میزان سرمایه‌گذاری در این بازار می‌شود. علیزاده به رفع ایرادات این قانون و ابلاغ آن تا یک یا دو ماه آینده تأکید کرد و افزود: اجرای این قانون حتمی است، اکنون این قانون با برخی از ابهامات همراه است که جزییات آن بعد از تصویب به‌صورت شفاف اعلام خواهد شد، اما پیشنهاد ما این است که شفاف‌سازی‌های لازم برای اجرای این قانون توسط سازمان امور مالیاتی انجام شود. موضوع مذاکرات و تصمیم‌گیری در خصوص برجام ازجمله ریسک‌های تهدیدکننده معاملات بورس است که تقریباً وضعیت آن مشخص‌شده است اما نکته‌ای را که بازار باید از نتیجه مذاکرات بگیرد تاکنون گرفته است.به گفته وی، اظهارات طرفین مذاکرات تا امروز نشان‌دهنده آن است که در خصوص برخی از مباحث اصلی به توافق رسیده‌اند و در مقابل در مورد برخی موارد همچنان اختلاف‌نظر وجود دارد.علیزاده خاطرنشان کرد: با توجه به‌پیش بینی نتیجه مذاکرات برای برداشته شدن تحریم‌ها، موضوع چندان جدی معاملات بورس را تهدید نمی‌کند و نمی‌تواند بازار را تحت تأثیر خود قرار دهد، مگر آنکه حادثه پیش‌بینی‌نشده‌ای در این بازار رخ دهد و معاملات بازار از آن موضوع تأثیر بپذیرد. لازم است تصمیماتی که درزمینه بازگشت رشد به معاملات بورس در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا اتخاذشده است به‌طور کامل و دقیق اجرایی شود.

وی تأکید کرد: ازجمله تصمیمات مثبتی که در آنجا گرفته‌شده است واریز ۲۰۰ میلیون دلار به صندوق تثبیت بازار است که تاکنون بانک مرکزی به همه تعهدات عمل‌نکرده است و فقط بخشی از آن را به صندوق تثبیت بازار سرمایه تزریق کرده است. خروج همه کالاهایی که در بورس عرضه می‌شوند از نظام قیمت‌گذاری دستوری را از دیگر تصمیماتی دانست که در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا اتخاذ شد.عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس اظهار داشت: دولت باید این موضوع را به‌طورجدی پیگیری کند تا هر کالایی که در بورس عرضه می‌شود به‌منظور جلوگیری از رانت و فساد و نیز حمایت از بازار سرمایه از نظام قیمت‌گذاری دستوری خارج شود. در این جلسات، تصمیمات دیگری در خصوص معافیت‌ها یا نحوه افزایش سرمایه شرکت‌ها گرفته‌شده است که اگر آنها به‌طور دقیق و کامل اجرایی شوند می‌توان شاهد حمایت و رشد پایدار معاملات در بازار باشیم. وی به برتری سرمایه‌گذاری در بورس نسبت به سایر بازارهای سرمایه‌گذاری اشاره کرد و افزود: این موضوع را بارها و حتی زمانی که بورس با روند ریزشی همراه شده بود مطرح کرده‌ایم که بازار سرمایه نسبت به سایر بازارهای موازی از ریسک کمتر و بازدهی بیشتری برای سرمایه‌گذاری برخوردار است. بسیاری از افرادی که در بازار سرمایه متضرر شده بودند سرمایه‌های خود را از این بازار خارج و وارد بازار پر ریسکی به نام رمز ارز کردند که درنهایت در این بازار با ضرر و زیان بیشتری نسبت به بازار سرمایه مواجه شدند.

جلوگیری از فرار مالیاتی و پول‌شویی با ورود به بورس کالا

رضوانی‌فر، مدیرعامل شستا در آیین راه‌اندازی قراردادهای آتی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق طلا و معاملات سیمان در بورس کالا گفت: حدود ۳۵ درصد عرضه‌های اولیه سال ۹۸ و ۹۹ ازنظر تعداد و هم ازنظر ارزش متعلق به شستا بود و نتیجه این بوده که بیش از ۹۲ درصد پورتفو شستا بورسی است. یکی از بزرگ‌ترین موضوعاتی که در بررسی‌های اولیه شستا مشخص شد پایین بودن حاشیه سود ناخالص ما در صنایع مختلف نسبت به رقبای بخش خصوصی بود و عمدتاً ناشی از مشکلاتی بود که در خریدوفروش داشتیم.به گفته رضوانی‌فر، بخش دوم افزایش عرضه و حجم معاملات بود که در سال گذشته حجم معاملات بین ۲۳۰ تا ۲۴۰ هزار تن بود که در بهار امسال به بیش از یک‌میلیون تن رسیده و ازنظر ارزش معاملات نیز ۵ برابر شده و از ۸۰۰ میلیارد تومان به ۴ هزار میلیارد تومان رسیده است؛ البته هدف‌گذاری شستا در معاملات بورس کالا ۲۰ تا ۲۵ هزار میلیارد تومان است.به گفته وی، ورود شرکت‌های تولیدی به بورس کالا، جلوی فرار مالیاتی و پول‌شویی را می‌گیرد و از سوی دیگر فاصله تولید و مصرف را کم کرده و رانت را در اقتصاد حذف می‌کند؛ تمام اثرات مطلوب این رویه در تولید و اقتصاد کشور و مجموعه‌های مرتبط قابل‌مشاهده است.وی با اشاره به عرضه املاک شستا در بورس کالا گفت: در حوزه املاک و مستغلات علاقه‌مند به حضور در بورس کالا و از پیشگامان این امر خواهیم بود. مجموعه املاک و مستغلات مازاد غیر مولد شستا را شناسایی کردیم و آماده هستیم به عنوان بازیگر اصلی و فعال حضورداشته باشیم.مدیرعامل شستا خطاب به رییس سازمان بورس اعلام کرد که به اعتقاد بنده باید از دستگاه قضا بخواهیم در این امر ورود کند تا عده‌ای که با پول خرج کردن در تریبون‌های رسمی و غیررسمی هیاهو ایجاد کرده و موضوعات خلافی را مطرح می‌کنند، طبق قانون با آنها برخورد شود.

 

ارسال نظر