بازارسهام

۱۴۰۰/۰۱/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۷۳۹۰

فراخوان ارسال نظرات کارشناسی در مورد مصادیق ماده۱۹

جعفر جمالی عضو هیات‌مدیره و معاون حقوقی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در همین زمینه از مدت‌ها قبل جلسات و مباحث کارشناسی در جریان بوده و متن نهایی تدوین و پس از انجام تشریفات قانونی تصویب و ابلاغ شد. لکن پیرو شبهات مطرح شده و نگرانی پاره‌ای از فعالان بازار، برای اینکه متن ابلاغی قابلیت فهم همگانی پیدا کرده، و فعالان بازار به‌طور مشخص و منجز حدود و ثغور آن را بدانند، ریاست محترم سازمان بورس ماموریت داده‌اند که نظرات کلیه فعالان بازار سرمایه، صاحب‌نظران، مدیران نهادهای مالی به‌ خصوص هلدینگ‌ها، شرکت‌های سرمایه‌گذاری، صندوق‌ها، سبدگردان‌ها و بازارگردان‌ها و سرمایه‌گذاران و عموم فعالان در جهت ساده‌سازی متن اخذ و پس از بررسی، در صورت لزوم، در این مصوبه لحاظ شود.

وی افزود: به همین منظور مقرر شد متن مصوبه و سوابق مطالعاتی آن در صفحه‌ای مشخص در تارنمای رسمی سازمان در معرض عموم قرار گیرد و درخواست شود تا صاحب‌نظران و علاقه‌مندان، نظرات خود را در خصوص ابلاغیه فوق اعلام کنند. سازمان از نظرات کارشناسی و تضارب آراء در این‌خصوص استقبال می‌کند. در این راستا متن مذکور و سوابق آن در نشانی https: //cmr.seo.ir/RuleSuggestion.aspx در معرض دید قرار گرفته است.

همچنین به موازات اقدامات فوق، مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی موظف شده است تا با دید ارایه معیارهای قابل اندازه‌گیری دقیق‌تر برای متن، مجدداً مبانی علمی و الگوهای مشابه این دستورالعمل در بازار سرمایه سایر کشورها را بررسی کند تا مطالعات به روز شده و نتیجه جهت بررسی‌های بیشتر تبیین و منتشر شود.

معاون حقوقی سازمان بورس و اوراق بهادار، در پایان ضمن دعوت از تمامی صاحبنظران و کارشناسان در این حوزه برای اعلام نظرات خود، ابراز امیدواری کرد: با بررسی دقیق کارشناسی، جمع‌آوری نظرات افراد صاحب نظر و فعال بازار سرمایه و همچنین انجام مطالعات مجدد تطبیقی دقیق در این زمینه، مصوبه و ابلاغیه‌ متقن، شفاف و کارا تنظیم و ابلاغ شود تا راه برای برداشتن گام‌های بایسته بیشتر برای ارتقاء بازار سرمایه میسر شود.

برنج چگونه به گواهی سپرده تبدیل  می‌شود؟

جواد فلاح، مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالای ایران در رابطه با جزییات عرضه برنج در بورس کالا، اظهار کرد: معاملات گواهی سپرده کالایی محصولات کشاورزی از سال ۱۳۹۴ در بورس کالا آغاز شده است و از این ابزار برای اجرای سیاست حمایتی قیمت تضمینی ذرت و جو دامی استفاده شد. همچنین در سال‌های بعد معاملات زعفران، پسته، زیره، کشمش و رطب مضافتی در قالب گواهی سپرده کالایی راه‌اندازی شد. وی افزود: اکنون برنج نیز به عنوان یک دارایی پایه جدید به این بازار اضافه شد و معاملات آن نیز در این بازار از ۱۴ فروردین ماه امسال آغاز شده است که در قالب این بازار کشاورزان می‌توانند محصول خود را به انبار مورد پذیرش بورس کالا تحویل دهند که اکنون برای محصول مذکور یک انبار در شهرستان آمل پذیرش شده است. مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالای ایران، تصریح کرد: کشاورزان پس از شالی کوبی محصول، با توجه به استانداردهای در نظر گرفته شده می‌توانند محصول خود را تحویل انبار پذیرش شده بدهند، مسوولان انبار پس از بررسی برنج از لحاظ کمی و کیفی و تطبیق آن با استانداردهای از پیش اعلام شده، برای کشاورز قبض انبار صادر می‌کنند که این قبض در روز کاری بعد تبدیل به گواهی سپرده کالایی می‌شود که به عنوان یک ورقه بهادار در بازار سرمایه قابلیت معامله پیدا می‌کند. هر گواهی سپرده کالایی معادل یک کیلوگرم برنج است. فلاح گفت: تاکنون ۱۲۶ تن برنج در انبار مورد پذیرش بورس کالا سپرده شده است که در حال حاضر همین مقدار عرضه و معامله می‌شود. اکنون از فصل برداشت برنج فاصله گرفته‌ایم، این بازار راه‌اندازی شد تا در سال زراعی بعدی و با آغاز فصل برداشت محصول جدید، این نوع معامله در بازار بین کشاورزان و سایر سهامداران معرفی شده باشد.

مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالای ایران گفت: برنجی که اکنون عرضه شده محصولی است که از خروجی شالی‌کوبی به دست آمده و هنوز بوجار نشده و در کیسه‌های 70 تا 80 کیلوگرمی مورد معامله قرار می‌گیرد، اما چنانچه خریدار قصد تحویل محصول از انبار را داشته باشد، باید حداقل صد کیلوگرم گواهی سپرده کالایی برنج خریداری کرده باشد.

وی اظهار کرد: البته باتوجه به مذاکراتی که با انبار شده است، مسوول انبار می‌تواند متناسب با درخواست خریدار، محصول را با اخذ هزینه‌های مربوط پس از انجام فرآیند بوجاری و حذف نیم دانه‌های برنج از آن، در بسته بندی‌های ۱۰ کیلوگرمی تحویل دهد.

فلاح گفت: از آنجایی که حداقل میزان تحویل ۱۰۰ کیلوگرم است مصرف‌کننده‌ها و حتی خانواده هم می‌توانند برای مصارف شخصی خود از این بازار برنج مورد نیاز خود را دریافت کنند.

مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالای ایران گفت: روند معاملات برنج نیز همانند سایر معاملات صورت گرفته در این بازار به شیوه حراج پیوسته صورت می‌گیرد که در تمامی روزهای کاری سهامداران می‌توانند این محصول را ساعت ۹ صبح تا ۱۵ معامله کنند. همچنین مهلت تسویه معاملات نیز یک روز کاری پس از انجام معامله است. فلاح در پایان گفت: روند کشف نرخ در برنج نیز همانند سایر اوراق کالایی بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضاست و در این روزها برنج طارم با قیمت حدود ۲۶ تا ۲۷ هزار تومان مورد معامله قرار می‌گیرد.

 

ارسال نظر