اخبار

۱۳۹۹/۱۲/۱۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۶۷۴۱

افزایش سرمایه سرخ‌آبی‌ها در مرحله تصویب مجمع فوق‌العاده

مرتضی فلاح، مدیرکل حقوقی وزارت ورزش و جوانان درخصوص آخرین اقدامات صورت گرفته برای ورود دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به بازار سرمایه و ثبت تغییرات سرمایه دو باشگاه که توسط وزارت ورزش انجام شد، گفت: همزمان با اقداماتی که در وزارت ورزش و جوانان صورت گرفت در شورای پذیرش بازار سرمایه مراحل دیگر واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس درحال انجام است. وی اظهار داشت: افزایش سرمایه دو باشگاه فرهنگی، ورزشی استقلال و پرسپولیس طی مصوبه مجمع عمومی فوق‌العاده مورد تصویب قرار گرفت. بعد از اینکه کار تشریفات قانونی افزایش سرمایه سرخابی‌ها انجام شد از طریق پذیرش ثبت شرکت‌ها آگهی روزنامه منتشر شد و عملا سرمایه دو شرکت افزایش پیدا کرد. فلاح در ادامه افزود: همزمان با اقداماتی که در وزارت ورزش و جوانان صورت گرفت در شورای پذیرش بورس مراحل دیگر واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس درحال انجام است.افزایش سرمایه دو باشگاه یکی از اساسی‌ترین اقدامات صورت گرفته برای واگذاری سرخابی‌ها به بازار سرمایه بود. مدیرکل حقوقی و زارت ورزش و جوانان تصریح کرد: با توجه به اموال غیرمنقولی که به نام دو باشگاه شد سرمایه استقلال و پرسپولیس افزایش پیدا کرد و این آمادگی وجود دارد که در بازار سرمایه سهام دو باشگاه عرضه شود. وی خاطرنشان کرد: پیش از این سرمایه ثبت شده پرسپولیس یک میلیون تومان و سرمایه استقلال ۱۰ میلیون تومان بود و می‌توان گفت که این سرمایه‌ها غیرواقعی محسوب می‌شد. با توجه به تغییرات صورت گرفته در سرمایه سرخابی‌ها این دو باشگاه به صورت واقعی ماهیت گرفتند و آماده ورود به بازار سرمایه هستند.

دادوستد ۲۲۲۱میلیارد  سهمی بورس در سال‌جاری

تعداد ۲۲۲۱میلیارد انواع اوراق بهادار به ارزش ۲۶۱۴۵هزار میلیارد ریال در مدت ۲۳۳روز معاملاتی در بورس اوراق بهادار دادوستد شد. از ابتدای امسال تا هفته گذشته تعداد ۲۲۲۱میلیارد و ۳۶۴میلیون انواع اوراق بهادار به ارزش ۲۶۱۴۵هزار و ۶۴۲میلیارد ریال در بیش از ۳۵۵میلیون و ۴۲۴هزار و ۵۹دفعه طی ۲۳۳روز معاملاتی در بورس اوراق بهادار مورد معامله قرار گرفت. این درحالی است که تعداد ۸۸میلیارد و ۹۱۰میلیون واحد از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش کل بیش از ۲۰۷۵هزار و ۱۴۵میلیارد ریال نیز در این مدت مورد معامله قرار گرفته است. این گزارش می‌افزاید: شاخص بورس نیز از ابتدای امسال تا پایان هفته گذشته با ۶۶۵هزار و ۱۷واحد افزایش، معادل ۱۳۰درصد رشد کرد و به رقم یک میلیون و ۱۷۷هزار و ۹۱۷واحد رسید و شاخص کل هموزن نیز در این مدت با ۲۵۴هزار و ۱۸۵واحد افزایش، معادل ۱۴۴درصد رشد کرد و رقم ۴۳۱هزار و ۲۶۵واحد را به نمایش گذاشت. شاخص بازار اول هم در این مدت با ۴۹۹هزار و ۴۸۵واحد افزایش به رقم ۸۶۲هزار و ۲۱۶واحد و شاخص بازار دوم با ۲ میلیون و ۲۷۲هزار و ۵۲۱واحد رشد به عدد ۲ میلیون و ۳۸۱هزار و ۳۳۰واحد رسیدند که به این ترتیب شاخص بازار اول با ۱۳۸درصد افزایش و شاخص بازار دوم با ۲۰۸۹درصد رشد همراه شدند.

عملکرد منفی دولت در تقسیم سود سهام عدالت در سال پایانی خود

حسن شجاعی، نایب رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به اینکه متاسفانه دولت با موضوع سهام عدالت مانند یک فرزندخوانده برخورد کرده است، گفت: اشکالات فراوانی به ویژه در زمینه آزادسازی سهام عدالت وجود دارد؛ از جمله اینکه هم حق و حقوق سهامداران عدالت که از اقشار کم‌درآمد هستند با مدل آزادسازی دولت به آنها نرسید و هم اینکه آزادسازی سهام عدالت همزمان با شروع ریزش بورس آغاز شد که در نهایت به ضرر مردم تمام شد؛ به همین جهت موضوع طرح تحقیق و تفحص از سهام عدالت در دستور کار مجلس قرار گرفته است. نایب رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در خصوص مراحل تحقیق و تفحص از سهام عدالت اذعان داشت: این مورد در سامانه مجلس ثبت و در کمیسیون مربوطه بررسی خواهد شد. پس از آن نیز به صحن علنی مجلس می‌آید تا تحقیق و تفحص از آن آغاز شود. وی ادامه داد: همانطور که از اسم سهام عدالت برمی‌آید، توزیع این سهام نیز باید عادلانه باشد. بنابراین برای تحقق این امر، در چند ماه گذشته با اولویت مددجویان کمیته امداد و بهزیستی، طرح جاماندگان از سهام عدالت در مجلس مطرح شده و در حال پیگیری است. نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس اضافه کرد: طرح جاماندگان از سهام عدالت با دو فوریت در نوبت رسیدگی است که اگر در صحن مجلس، طرح و تصویب شود، چند میلیون مشمول جدید که از افراد مستحق و کم‌درآمد هستند، به دریافت‌کنندگان سهام عدالت افزوده خواهد شد. نایب رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در ادامه با انتقاد از عملکرد کلی دولت در راستای اجرای موارد مربوط به سهام عدالت گفت: به عنوان مثال طی سه سال گذشته همواره در ماه‌های پایانی سال، علاوه بر مشخص بودن میزان سود تخصیصی به مشمولان سهام عدالت، بخش قابل توجهی از آنها این سود را نیز تا روزهای پایانی هر سال دریافت می‌کردند؛ اما امسال نه تنها تا کنون این سود توسط مشمولان دریافت نشده است، بلکه میزان دقیق آن نیز کماکان مشخص نیست. طبق قانون تجارت، شرکت‌ها ۸ ماه نیز فرصت دارند تا این سود را میان سهامداران خود تقسیم کنند. شجاعی ادامه داد: ضمن این که، این مهلت برای بیشتر  شرکت‌های حاضر در سبد سهام عدالت پایان یافته است و این سود نه تنها هنوز میان سهامداران عدالت که عمدتا از اقشار کم‌درآمد هستند، توزیع نشده، بلکه میزان دقیق این سود نیز هنوز مشخص نشده که از این جنبه نیز عملکرد دولت جای انتقاد جدی دارد.

 

ارسال نظر