بازارسهام

۱۳۹۹/۱۰/۱۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۴۷۵۴

درباره کتاب «مربی ثروت»

در بخشی از مربی ثروت کتاب می‌خوانیم: هیچ‌کس نمی‌تواند ادعا کند که ثروت را دوست ندارد؛ چرا که انسان به ذات کشش به سمت ثروتمندی دارد. فقر با خود هزار چالش به همراه دارد. ثروتمندی بر پایه شانس و احتمالات نیست، بلکه باید اصول و قواعد آن را آموخت و عمل کرد. امروزه با جهانی روبرو هستیم که سرعت تغییرات آن از منظر تغییرات تکنولوژیکی، اقتصادی، صنعتی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و ... بسیار بالا بوده، بطوری که بشر گاهی اوقات نمی‌تواند خود را به آن برساند. در عین حال این تغییرات با پیچیدگی‌های بسیار زیاد همراه است. قیمت طلا، ارز، مسکن، خودرو و ...، بازارهای مالی چیست و چطور می‌توان در آن سرمایه‌گذاری کرد؟ شاخص بورس در این لحظه چند هست؟ در آینده با چه قیمت‌هایی روبه رو هستیم؟ اینها به داشن کافی ما ربط پیدا می‌کند. میزان ثروت ما به دانش ما ارتباط دارد. این کتاب نوشته «بردلی جی. سوگارس» و ترجمه اسماعیل علی نیا در ۳۰۵ صفحه خیراً به مجموعه کتاب‌های کتابخانه سازمان بورس و اوراق بهادار افزوده شده است.

رونق بورس با واکسن کرونا

پیمان تاتایی، کارشناس بازار سرمایه درگفت‌وگو با سنا اظهار داشت: با افزایش تولید در کشور درآمد ملی نیز افزایش می‌یابد و همین تغییرات مثبت در اقتصاد، بر بورس نیز تاثیر مستقیم خواهد گذاشت. وی همچنین در خصوص وضعیت بازار سرمایه در دو ماهه پایان سال گفت: در حال حاضر به علت نوسان در حوزه‌های مختلفی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر این بازار تاثیرگذار هستند پیش بینی دو ماهه آتی بازار بورس بسیار دشوار است. در این میان اگر نرخ دلار در کشور ثبات داشته و اعداد بودجه مشخص و بازار از میزان بودجه در بخش‌های مختلف مطلع شود، احتمالا یک بازار تحلیلی با عملکرد سنجیده را داریم که در آن به فروش ۹ ماهه شرکت‌ها توجه شده و دیگر با هیجان فعلی روبرو نخواهیم بود. این کارشناس بازار سرمایه افزود: یکی از عواملی که تاثیر مستقیم در بورس دارد شروع به کار دولت جدید امریکاست و سیاستی که در نحوه تعامل با ایران در نظر خواهد گرفت. ممکن است با دولت جدید امریکا، به علت نبود سختگیری‌های زمان ترامپ برخی از کشورها راحت‌تر با ایران معامله کنند که همین امر موجب افزایش میزان فروش و صادرات شده و در مقابل تولید نیز افزایش پیدا خواهد کرد که همه این عوامل بطور مستقیم بر بازار سرمایه تاثیرگذار خواهند بود وی توضیح داد: البته برای دستیابی به این شرایط نیازمند اندکی زمان پس از شروع به کار رسمی رییس‌جمهور امریکا خواهیم بود. علاوه بر آن اگر بانک مرکزی تصمیم به کاهش قیمت دلار بگیرد، شاید در کوتاه‌مدت موجب نوسانات منفی در بازار سرمایه باشیم اما در بلندمدت این اقدام مطمئنا با تاثیرات مثبت همراه خواهد شد. تاتایی عنوان کرد: جدی‌تر شدن واکسن کرونا و استفاده از آن نیز یکی از عواملی است که می‌تواند بر قیمت‌های جهانی تاثیرگذار باشد و میزان صادرات، واردات و تعاملات اقتصادی در جهان را دستخوش تغییر کند. طبیعی است که با افزایش تقاضا درآمد نیز در کشور روند افزایشی به خود خواهد گرفت. این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: با اتمام کرونا بسیاری از مشاغل که در دوران شیوع این ویروس در رکود بوده‌اند، فعالیت خود را مجددا آغاز خواهند کرد. اغلب ارایه‌کنندگان خدمات در دروان شیوع ویروس کووید ۱۹ درآمدشان به صفر رسیده بود که همین امر در اقتصاد ایران مشکلات جدی ایجاد کرد. زیرا هم چرخه اقتصادی کشور کامل نبوده و هم بخش عمده‌ای از اقتصاد کشور ما را چنین مشاغلی در برگرفته‌اند. به گفته تاتایی، سرنوشت نهایی FATF نیز یکی دیگر از موارد تاثیرگذار بر بازار سرمایه است؛ بطوری که اگر مجمع تشخیص مصلحت نظام تکلیف آن را مشخص کند بر این بازار و عملکرد آن تاثیر مستقیم خواهد گذاشت. وی تصریح کرد: تجربه سال‌های گذشته نشان داده که معمولا در ماه‌های پایانی سال، صنایعی همچون خرده فروشی، مواد غذایی و مواد شوینده و کالاهای مصرفی سال نو از اهمیت و تغییرات زیادی برخوردار بوده است اما  امسال به علت ادامه محدودیت‌های کرونایی نمی‌توان رفتار دقیق مصرف‌کنندگان را به راحتی پیش بینی و اعلام کرد که در ۲ ماه باقی مانده از سال کدام صنایع بورسی پر اهمیت‌تر خواهند بود.

ماجرای سهام عدالت متوفیان به کجا رسید؟

پیش از آزادسازی سهام عدالت، وراث قانونی می‌توانستند برای اطلاع از وضعیت سهام عدالت شخص متوفی به www.samanese.ir مراجعه کنند و با ورود اطلاعات هویتی متوفی، از وضعیت دارایی سهام عدالت و مشمول بودن وی اطلاع کسب کنند. از سوی دیگر وراث قانونی متوفیانی که مشمول سهام عدالت هستند، می‌توانستند با مراجعه به یکی از دفاتر منتخب پیشخوان خدمات الکترونیک دولت، ارایه مدارک لازم و امضای تقسیم‌نامه سهام عدالت نسبت به تقسیم سهام عدالت و منافع آن اقدام کنند. اما از ابتدای آزادسازی سهام عدالت تاکنون، وراث متوفیان سهام عدالت در سردرگمی به سر می‌برند و اطلاع دقیقی از اقدامات لازم برای دریافت سهام عدالت ندارند. باوجود برخی از اظهارات درخصوص سهام عدالت جاماندگان، وراث همچنان بلاتکلیف هستند. با این حال شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) به تازگی اعلام کرده است در صورتی که قوه قضاییه تصویب کند، سهام عدالت متوفیان به صورت قهری و خودکار به ورثه آنها منتقل می‌شود. در این راستا، زیرساخت‌های الکترونیکی تخصیص سهام عدالت متوفیان به وراث در شرکت سپرده‌گذاری مرکزی آماده شده و منتظر تایید نهایی قوه قضاییه است.

 

ارسال نظر