حذف دلال‌ها به واسطه بورس کالا

۱۳۹۹/۰۹/۱۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۳۷۰۶

به‌طور تقریبی از فروردین سال 1399 بازار سرمایه به‌طور کلی بر سر زبان‌ها افتاد و پس از آن برای افزایش شفافیت در بازار و امثال این موارد عرضه‌های متعددی در بازار سهام صورت گرفت از عرضه داراهای دولت گرفته تا پیش قدم شدن استارتاپ‌ها برای عرضه در بازار سرمایه. درست است برخی از این عرضه‌ها تنها به علت درآمدزایی بود اما؛ در این میان علت‌های درگیری نیز وجود دارد همانند؛ افزایش شفافیت و مشارکت مردم. اگر نگاهی کوچک به بازار سرمایه بکنیم متوجه خواهیم شد که تمامی معاملات و خرید و فروش در بازار سهام براساس اصل شفافیت است و یافت نمی‌شود سهام یا شرکتی که شفافیت یکپارچه نداشته باشد. 

همین موضوع شفافیت باعث شد که وزارت صنعتی‌ها نیز به فکر بیفتند تا نهادهای ذی‌ربط خود را به تعادل برسانند اما؛ یک نکته اینجا مطرح است که عرضه سهام در بورس با قیمت‌گذاری دستوری بسیار تفاوت دارد و قیمت‌گذاری دستوری می‌تواند موجبات سود دلالان را فراهم سازد و عرضه در بورس نیز شفافیت و نرخ واقعی را آشکار می‌کند. 

  عزم جدی وزارت صمت برای تقویت تولید 

علیرضا رزم حسینی، وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ما به دنبال کاهش بروکراسی اداری، مبارزه با فساد، شفاف‌سازی و تقویت تولید و حذف دلال‌ها هستیم. ریشه بسیاری از فسادها در دو نرخی بودن ارز است و من فساد در خودروسازی و در عرضه فولاد و... را رد نمی‌کنم، اما با همکاری وزارت خانه‌های دیگر از جمله جهاد کشاورزی با شفاف‌سازی و کنترل بیشتر به دنبال حذف دلال‌ها هستیم. وزیر صمت با اشاره به راه‌اندازی سامانه جامع تجارت گفت: این سامانه خیلی به شفافیت اقتصادی کشور کمک می‌کند و می‌تواند به کمتر شدن زمینه‌های فساد کمک کند، چون همه مراحل از ثبت سفارش کالا تا صدور مجوزهای ۲۳ گانه در این سامانه انجام می‌شود و این سامانه به بانک‌های عامل و بانک مرکزی، کامل متصل است. وی با بیان اینکه در بخش واردات، سامانه تقریبا کامل است افزود: با عملیاتی شدن این سامانه و تکمیل اطلاعات لازم بسیاری از زمینه‌های فساد و تبعیض رفع خواهد شد و الان کالا از بدو ورود و دریافت کدشناسه و ترخیص تا انبار کامل قابل رهگیری است و این سامانه می‌تواند تجارت نو (مدرن) را در ایران فعال کند. وزیر صمت با اشاره به تاثیر مخرب جنگ اقتصادی و کرونا بر اقتصاد و کسب و کارها در کشور گفت: سیاست وزارت صمت در عرضه و فراوانی کالاست، وقتی عرضه پاسخگوی تقاضا باشد قیمت‌ها کنترل می‌شود و ما از این به بعد فراوانی کالا خواهیم داشت. وی با اشاره به اینکه وزارت صمت آنچه می‌توانسته در نظارت‌ها انجام داده است افزود: تمرکز ستاد تنظیم بازار بر حوزه گرانفروشی و برخورد با گرانی‌های غیر متعارف است، اگر ملاحظه کنید در حوزه فولاد کاهش قیمت، در حوزه خودرو هم تا ۳۰ درصد کاهش قیمت داشتیم و با این سیاست فراوانی کالا و افزایش تولید، قیمت‌ها کنترل و متعادل خواهد شد. رزم‌حسینی گفت: ما به هیچ‌وجه موافق دستوری بودن قیمت‌ها نیستیم بلکه موافق و مدافع شفافیت و تولید هستیم. وی با اشاره به وجود حدود ۱۱ هزار معدن فعال و نیمه فعال و بلاتکلیف در کشور افزود: در بخشنامه‌ای به کسانی که به نوعی پروانه بهره‌برداری و توسعه معدنی دارند ابلاغ کرده‌ایم که وضعیتشان را مشخص کنند و ۲ ماه از این فرصت گذشته و یک ماه بیشتر باقی نمانده است. وزیر صمت، اکتشاف معادن را از فرصت‌های توسعه اقتصاد و اشتغالزایی پایدار دانست و گفت: در حوزه واحدهای صنعتی در شهرک‌های صنعتی هم حدود ۱۰ هزار واحد راکد یا نیمه فعال داریم که برنامه داریم تا پایان سال ۲ هزار واحد را به چرخه تولید برگردانیم. وی همچنین با انتقاد از انحصاری بودن صنعت خودرو افزود: وزارت صمت دنبال تصدی‌گری نیست و رقابتی کردن صنعت خودرو جزو برنامه‌های وزارت صمت است و فقط هم واردات مطرح نیست، بلکه شرکت‌های تولیدی دیگر در کنار دو خودروساز بزرگمان مطرح است و تا خودروسازی رقابتی نشود کیفیت نامطلوب خودروها، بهبود نخواهد یافت.

 

ارسال نظر