اخبار

۱۳۹۹/۰۷/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۲۰۷۶

عرضه ادامه‌دار سهام شرکت‌های دولتی در بورس

حسن روحانی پس از گزارش رییس کل بانک مرکزی، با تاکید بر لزوم پیگیری جدی برای دسترسی و استفاده از منابع ارزی مسدود شده کشورمان در خارج از کشور گفت: هر چند تحریم‌های امریکا شرایط سختی برای تعاملات اقتصادی کشور ایجاد کرده است، اما با تلاش‌های انجام شده، استفاده از این منابع در حال افزایش است و تخصیص منابع به مصارف کالاهای اساسی و نیازهای تولیدی کشور استمرار خواهد یافت. در این جلسه همچنین محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه از سفر خود به چین و دیدار و توافقات با مقامات این کشور در حوزه تبادلات مالی و پولی و روابط دو کشور در حوزه حمل و نقل دریایی گزارشی ارایه کرد. رییس‌جمهور پس از این گزارش، با بیان اینکه توسعه اقتصادی همه کشورها به صورت ملموس با دیپلماسی اقتصادی گره خورده است، تصریح کرد: باید در این مقطع با تقویت اولویت‌های ارتباطی خود، با چین، کشورهای منطقه اوراسیا و همسایگان، در حوزه‌های مختلف از انرژی تا فناوری، برای توسعه روابط اقتصادی برنامه‌‌ریزی ویژه ‌ای انجام دهیم.روحانی با اشاره به اینکه دولت به دنبال تسریع در پیگیری اجرای توافقات با کشورهای منطقه است، خاطرنشان کرد: در این زمینه فعال شدن کمیسیون‌‌های مشترک اقتصادی با کشورهای هدف ضروری است و در اهداف اقتصادی تجارت با شرق و همسایگان، توجه به سیاست صادرات‌ محور بودن باید در اولویت قرار گیرد. رییس‌جمهور همچنین گسترش همکاری با اتحادیه اوراسیا را از نظر اقتصادی قدم بسیار مهمی دانست و گفت: ایران علاوه بر ظرفیت تولید و تامین واردات برخی از این کشورها، با توجه به قرار گرفتن در بهترین موقعیت ترانزیتی، می‌تواند مسیری مناسب برای ترانزیت کالای کشورهای عضو این اتحادیه باشد. رییس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود تاکید بر واگذاری سهام دستگاه‌‌های دولتی را نشان از عزم راسخ دولت برای بهینه‌‌سازی روند خصوصی‌‌سازی در کشور برشمرد و اطمینان داد که برنامه عرضه سهام شرکت‌‌های دولتی در بازار سرمایه بدون تردید ادامه خواهد یافت. روحانی اظهارداشت: برنامه عرضه سهام شرکت‌‌های دولتی در بازار سرمایه در راستای چابک‌سازی، اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ و حمایت از بازار سرمایه به‌ ویژه هدایت نقدینگی به سوی اشتغال‌ مولد و در مجموع مردم‌ محور کردن اقتصاد، شفاف‌‌ سازی فعالیت‌‌های اقتصادی و زدودن فساد از بدنه اقتصاد انجام می‌گیرد. 

رییس‌جمهور در عین حال تاکید کرد که رونق، پویایی و فسادزدایی جدی از اقتصاد کشور و ایجاد فرصت برابر برای آحاد مردم از طریق تداوم عرضه سهام بنگاه‌‌های بزرگ و متوسط باید با یک طرح دقیق انجام گیرد که دولت چنین طرحی را تهیه کرده و با دقت و جدیت در حال اجرای آن است.

روحانی از مصادیق عینی این برنامه را عرضه سهام شرکت ‌های بزرگ پتروشیمی، پالایشی، فلزی، بانکی، بیمه‌‌ای، خودرویی و زیرمجموعه ‌های آنها برشمرد که از طریق عرضه مستقیم و صندوق‌های مالی قابل معامله (ای‌تی‌اف) و سایر روش‌ها تحقق پیدا کرده و این روند ادامه دارد.

بورس روند صعودی  به خود گرفت

امیر تقی خان تجریشی، کارشناس بازار سرمایه گفت: بازارسرمایه در شش ماه اول سال ۱۳۹۹ با فراز و نشیب‌های زیادی روبه رو بوده است، اما انتظار می‌رود باوجود نوسانات، شش ماه آتی شاهد بهبود در بازار باشیم؛ به‌طوری که بازدهی بازارسرمایه بالاتر از بقیه بازارها خواهد بود. وی توضیح داد: برای بررسی شرایط بورس تهران، باید ابتدا دلایل رشد بازارسرمایه و اصلاح قیمتی آن بررسی شود تا بتوان محرک‌های روند آتی بازارسرمایه را شناسایی کرد و بر مبنای آن به تعیین استراتژی معاملاتی پرداخت. تجریشی در ادامه افزود: روند صعودی بازارسرمایه زمانی اتفاق افتاد که بر اثر جهش ارزی و رشد نقدینگی، نرخ بهره حقیقی منفی شده و باعث کوچ نقدینگی به سمت بازار سرمایه شد. البته تبلیغات همه‌جانبه و حمایت‌های گسترده هم سبب شد که سیل ورود نقدینگی به بازارسرمایه شدت پیدا کند. وی اظهار داشت: گرچه بهترین بازار برای جذب نقدینگی بازارسرمایه است، با این حال میزان زیادی از نقدینگی از طریق صندوق‌ها و نهادهای مالی دارای مجوز از سازمان بورس یعنی به صورت غیرمستقیم وارد بازارسرمایه نشد و افراد بدون آموزش و دانش اندک و البته به صورت مستقیم وارد بازار سرمایه شدند. همچنین این موضوع بر هیجانات بازار سرمایه افزود و اثرات آن باعث تصمیم‌گیری‌های غیرمنطقی شد که عملا ما دوره اصلاح طولانی‌تری را نسبت به قبل در بازار سرمایه شاهد بودیم. تجریشی عنوان کرد: البته طی این دوران، وضعیت بنیادی شرکت‌ها نسبت به قبل تغییر محسوسی نداشت و با آماده شدن گزارش‌های ۶ ماهه شرکت‌ها اثرات دلار بالای ۲۰ هزار تومانی نمایان شده است. حال آنکه امروز نرخ دلار با افزایش روز افزون نیز مواجه است و تحلیلگران باید نسبت به این نرخ دلار و افزایش آن در نیمه دوم سال و سایر عوامل بنیادی دیگر، وضعیت شرکت‌ها را در آینده تحلیل کنند. مدیرعامل سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی در خصوص روند کلی بازار هم گفت: بازارسرمایه در هر مقطعی با مجموعه‌ای از متغیرهای بنیادی مواجه شده و از اسفند گذشته مساله اپیدمی کرونا و اثر گذاری آن بر اقتصاد مهم بوده است. وی در ادامه در خصوص تاثیر انتخابات امریکا بر بازار سرمایه اظهار داشت: این روزها نیز تحلیلگران بازارهای مالی در محاسبات خود به عوامل خارجی، همچون انتخابات امریکا وزن مهمی می‌دهند. با این حال باید به موضوع انتخابات و اثرات آن در نرخ دلار به دید کوتاه‌مدت نگاه کنیم و سرمایه‌گذاری در بورس را بلندمدت در نظر بگیریم؛ چرا که بازارسرمایه همواره بازدهی بالاتری نسبت به بقیه بازارهای موازی در بلندمدت داشته است. 

 

ارسال نظر