روی خط خبر

۱۳۹۸/۱۲/۱۴ - ۰۰:۰۲:۱۳
کد خبر: ۱۶۴۹۱۳

امکان حضور تازه واردین در دو عرضه اولیه امروز فراهم شد

مدیرعامل سپرده‌گذاری مرکزی با اعلام مشخص شدن ساز و کار شرایط جدید کد معاملاتی متقاضیان تازه وارد در اوایل هفته آینده گفت: امکان حضور تازه واردین در دو عرضه اولیه امروز فراهم شد. به گزارش بورس پرس، حسین فهیمی درباره شرایط جدید دریافت کد معاملاتی سرمایه‌گذاران متقاضی حضور در بازار سرمایه که اخیرا “ توسط سازمان بورس ابلاغ شده به بورس پرس توضیح داد: در پی این تصمیم سازمان بورس، طی روزهای گذشته جلساتی با مدیران شرکت‌های بورس و فرابورس، مدیریت فناوری بورس تهران و دبیرکل کانون کارگزاران برگزار شد تا ساز و کارهای اجرایی نهایی و اجرایی شود. وی ادامه داد: بررسی‌ها در این زمینه ادامه دارد و انتظار می‌رود اوایل هفته آینده، ساز و کار حضور سرمایه‌گذاران جدید در عرضه‌های اولیه، خرید اوراق تسهیلات مسکن و واحدهای صندوق سرمایه‌گذاری و عدم امکان در خرید و فروش سهام دیگر شرکت‌ها، فراهم شود. فهیمی در برابر این سوال که با توجه به عرضه اولیه 13 و 20 درصد سهام دو شرکت تامین سرمایه بانک ملت و دوده فام در فردا، آیا افرادی که در روزهای اخیر کد بورسی گرفته‌اند می‌توانند اقدام به ارایه سفارش کنند یا خیر؟ به بورس پرس گفت: بله. این امکان فراهم شده و افرادی که بعد از ابلاغیه سازمان بورس، کد معاملاتی گرفته‌اند، می‌توانند در دو عرضه اولیه  امروز مشارکت کنند.

عرضه اولیه سهام شرکت تامین سرمایه بانک ملت

عرضه اولیه سهام شرکت تامین سرمایه بانک ملت با نماد (تملت) چهارشنبه ۱۴ اسفند ۹۸ انجام می‌شود. به گزارش سنا، به نقل از روابط عمومی بورس تهران این مراسم، به منظور رعایت نکات بهداشتی و در راستای مبارزه با شیوع ویروس کرونا، به صورت آنلاین برگزار می‌شود.  بر این اساس، تعداد۹۱۰ میلیون سهم معادل ۱۳ درصد از سهام شرکت تامین سرمایه بانک ملت به عنوان پانصد و سی و ششمین شرکت پذیرفته شده برای اولین‌بار پس از پذیرش و درج نام شرکت در فهرست شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بخش « فعالیت‌های جنبی واسطه‌گری‌های مالی »، گروه « فعالیت‌های جنبی واسطه‌گری‌های مالی به جز تامین وجوه بیمه و بازنشستگی» و طبقه «فعالیت‌های جنبی واسطه‌گری‌های مالی طبقه‌بندی نشده در جای دیگر » در فهرست نرخ‌های بازار دوم و در نماد «تملت» به شیوه ثبت سفارش جهت کشف قیمت عرضه خواهد شد. سید روح‌الله حسینی مقدم، مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک ملت اظهار داشت: همه اقدامات جهت فراهم شدن امکان عرضه عمومی سهام انجام گرفته و تامین سرمایه بانک ملت با نماد «تملت» در فهرست نرخ‌های تابلوی دوم بورس اوراق بهادار تهران درج شد؛ لذا با تلاش همکاران و پیشبرد امور طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته،روز چهارشنبه، سهام شرکت تامین سرمایه بانک به عنوان چهارمین نهاد تامین سرمایه در بورس تهران عرضه خواهد شد.  حسینی مقدم در خصوص جزییات عرضه سهام این شرکت گفت: ۹۱۰ میلیون سهم معادل ۱۳ درصد شرکت در این فرایند عرضه خواهد شد که بنا بر تصمیم بورس، ۱۰درصد به عموم، همچنین ۳ درصد به صندوق‌های سرمایه‌گذاری اختصاص خواهد یافت.

نبود بازار‌های موازی خلأ در نظام اقتصادی

نبود سایر بازار‌های موازی به عنوان یک خلأ در نظام اقتصادی هر کشور شناخته می‌شود و اگر جبران این کمبود تنها بر عهده بورس قرار گیرد، شرایط جبران‌ناپذیری رقم خواهد زد. فردین آقابزرگی، در خصوص تصمیم تغییر شرایط صدور کد معاملاتی برای متقاضیان به بورس‌نیوز گفت: یکی از جنبه‌های شناسایی کد‌های فعال در بازار سرمایه به نسبت افزایش و حجم عرضه‌های اولیه صورت گرفته تا پایان سال، می‌تواند این باشد که برخی کد‌ها، صرفا به جهت دریافت یک سهمیه عرضه اولیه در بورس حاضر می‌شوند. وی ادامه داد: در بررسی ابعاد دیگر این طرح نیز می‌توان به فعالیت افراد اشاره داشت که به محض دریافت کد بورسی نیازمند سطح آگاهی اولیه و آموزش مقدماتی بوده و این امر لازم الاجرا است. این کارشناس بازار سرمایه به رشد شتابان شاخص و قیمت‌ها طی یک ماه اخیر اشاره داشت و گفت: حجم زیادی از افراد به بورس حجوم آورده و به دلیل نبود سایر بازارها، آن را گزینه‌ای مناسب دانسته‌اند. وی ادامه داد: با وقفه یک ماهه در طرح مذکور، جلو شتاب و هیجان افراد گرفته شده و با تامل، هماهنگی و درایت بیشتری اقدام به سرمایه‌گذاری در بورس خواهند کرد. وی ضمن بیان «عرضه‌های اولیه»، «فرهنگ‌سازی» و «آموزش» سهامداران به عنوان سه موضوع تاثیرگذار در بازار، خاطرنشان کرد: اجرای این طرح کمک خواهد کرد در سطح پیک قیمت‌ها یا سطح نزدیک به قله شاخص افراد با تاخیر زمانی به بورس ورود پیدا کنند. البته نبود سایر بازار‌های موازی به عنوان یک خلأ در نظام اقتصادی هر کشور شناخته می‌شود و اگرجبران این کمبود تنها بر عهده بورس قرار گیرد، شرایط جبران‌ناپذیری رقم خواهد زد. آقابزرگی اجتناب و پیشگیری قبل از وقوع را راهکاری مناسب دانست و افزود: سازمان بورس به عنوان مرجع بالا دست بازار سرمایه باید ابزارهایی، چون سوق دادن شرکت‌ها به «افزایش سرمایه» از طریق مطالبات، آورده نقدی یا از طریق صرف سهام، انتشار اوراق با محوریت بخش خصوصی نه صرفا دولت را در دستور کار قرار دهد.

 

 

ارسال نظر