بازار سرمایه تک بعدی نیست

۱۳۹۸/۱۲/۰۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۴۱۲۱

یک کارشناس بازار سرمایه، سال ۹۸ را سال استثنایی در طول عمر بازار سرمایه دانست و گفت: با توجه به رشدی که شاخص و نرخ سهام شرکت‌ها به خود دیدند، سالی شکوفا در راستای عمیق شدن بورس را تجربه کردیم.

به گزارش سنا، کمال خانزاده بیان کرد: کنترل و آمادگی بورس در مقابله با رفتارهای هیجانی باعث شده که سهامداران خرد از هر گروهی تابلو معاملات روزانه را زیر سلطه خود درآورند.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: عمیق شدن به این معنی است که بازار سرمایه وابسته به گروه، شرکت، شخص یا جریان‌های از پیش تعیین شده نیست و به‌طور قطع در راستای بین‌المللی شدن گام برمی‌دارد.

خانزاده افزود: اینکه سهامدارانی از بخش‌های مختلف اقتصاد با تجربه‌های متفاوت در بازار سرمایه حضور پیدا کردند، حکایت از آن دارد که این بازار از تک بعدی بودن یا انحصار شرکت‌های سرمایه‌گذاری خارج شده و در اختیار عموم قرار گرفته است.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بورس، اجازه ورود هر قشر از افراد با هر سرمایه‌ای را می‌دهد، توضیح داد: هم‌اکنون سهامداران زیادی پا به بازار سرمایه گذاشته‌اند و ارزش بازار سرمایه با ورود این سهامداران جدید رشد قابل توجهی داشته که این روند در سال آینده هم قابل تداوم است. در عین حال، موضوع ارزشمند و حائز اهمیت، کنترل و آمادگی بورس در مقابله با رفتارهای هیجانی است. خانزاده تاکید کرد: طی سال‌های اخیر بازارهای موازی بدون کنترل و نظارت دقیق، فعالیتی با بازدهی بالا و غیرمنطقی داشتند؛ در صورتی که هم‌اکنون مکانیزم بازارها مبتنی بر قوانین و چارچوب‌های جدید انجام می‌شود و حضور دلالان در هر بازاری به کمترین تعداد رسیده است، از طرفی این اقدام باعث شد مردم با آشنایی بیشتر فضای سالم بورس را دریابند و وارد آن شوند.

وی افزود: درست است که قدرت خرید مردم در بعضی بازارها کاهش یافته، اما تنها بازاری که هنوز برای سرمایه‌گذاری با مبالغ کم آماده است، بورس است.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه این گفت‌وگو رشد صنعت IT در کشور را یک نعمت برای سرمایه‌گذاری‌های مدرن یا خرید و فروش‌های اینترنتی دانست و گفت: هم‌اکنون دسترسی به معاملات بازار سهام تا روستاها امکان پذیر شده و هر فردی با هر مبلغی می‌تواند معامله شفاف با بازدهی مناسب داشته باشد. به گفته خانزاده، سهولت ورود و خروج و معامله در بازار سرمایه، یکی از اصلی‌ترین ارکان جذابیت برای مردم است که البته نتیجه مثبتی هم برای بازار دارد؛ چرا که ارزش ذاتی و عمیق شدن آن وابسته به میزان نقدینگی و نوع معاملات است.

وی صنعت داروسازی و دامپروری و برخی صنایع را که سرمایه‌ای کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان داشتند از جمله صنایع پربازده بازار دانست و گفت: شرکت‌هایی که سرمایه اندکی داشتند همراستا با جریان نقدینگی بازار سهام، بیشتر مورد اقبال سهامداران خرد بودند تا شرکت‌های قدیمی‌تر یا بنیادی مانند پتروشیمی‌ها، معدنی‌ها، پالایشگاهی‌ها که سرمایه سنگینی در بورس دارند.

 

ارسال نظر