متصدیان بودجه، از نقش بازار سرمایه غافل نشوند

۱۳۹۸/۰۹/۱۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۸۶۹۴
متصدیان بودجه، از نقش بازار سرمایه غافل نشوند

لایحه بودجه در راه مجلس شورای اسلامی است و احتمال دارد پیش‌فرض‌های این لایحه و روش تامین منابع دولت، بر بازار سهام تاثیرگذار باشد.

به گزارش سنا، علی‌اکبر امین تفرشی، عضو هیات‌مدیره شرکت بورس تهران به عوامل تأثیرگذار بر بازار سرمایه تا انتهای سال اشاره کرد و گفت: تصمیماتی که در بودجه اتخاذ می‌شود و اعدادی که درآمدها و هزینه‌ها را نشان می‌دهد در بازار سرمایه موثر خواهد بود. اما بازار سرمایه در تمام سال‌ها، نقش کمتری نسبت به بازار پول در بودجه داشته است. همیشه بازار سرمایه درصدی از بازار پول، اقتصاد کشور و توسعه اقتصادی بوده است با اینکه هم‌اکنون می‌بینیم که از مابقی بازارها، نه‌تنها بازدهی بیشتری داشته، بلکه موجب رونق تولید در کشور نیز شده است.

وی افزود: متصدیانی که بودجه را برنامه‌ریزی می‌کنند، عنایت داشته باشند که مثل همه کشورها باید درست عکس این مساله اتفاق بیفتد و درصد بازار سهام نسبت به باقی بازارها بیشتر باشد که هم موجب افزایش میزان تولیدات داخلی شده و هم بازدهی را بیشتر کند و در توسعه اقتصادی اثر بگذارد. به همین دلیل، باید سهم بازار سرمایه را بودجه پررنگ‌تر ببینند و در تمام تصمیماتی که اتخاذ می‌شود، سهم بازار سرمایه را در تشکیل سرمایه و افزایش نرخ رشد سرمایه‌گذاری بیشتر لحاظ کنند و به جای تامین سرمایه از بازار پول، این نقش را به بازار سرمایه بدهند.

عضو هیات‌مدیره شرکت بورس ادامه داد: علاوه بر مسائل مربوط به بودجه، تغییرات نرخ ارز می‌تواند در روند حرکت بازار موثر باشد. علاوه بر نرخ ارز، عوامل مرتبط با ریسک‌های سیستماتیک که بابت هر تغییر و تحول داخلی و بین‌المللی در کشور ایجاد می‌شود، می‌تواند قیمت‌ها در بازار را تغییر دهد.

وی به صنایع پیشرو بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: این پیش‌بینی قطعا سخت است. ولی بازار سرمایه ما متاثر از چند عامل است که یکی از عوامل بازارهای کالایی است. هر تحولی که در بازارهای کالایی دنیا اتفاق بیفتد، به دلیل اینکه بخش عمده‌ای از بازار سرمایه ما هم کالایی هستند، مثل پتروشیمی و فولاد و... هم تحت تاثیر آن قرار می‌گیرند.

امین تفرشی افزود: بنابراین بستگی دارد طی ماه‌های آینده بازارهای کالایی در دنیا به چه سمت و سویی بروند. بخشی از بازار ما تحت تاثیر مسائل مربوط به ارز قرار می‌گیرد، تصور و باور این است که تصمیم‌گیران، شیوه‌ای اتخاذ خواهند کرد که بازار ارز در جهت سلامت اقتصادی حرکت کند، ولی اگر این تعادل و توازن به هم بخورد، طبیعتا آن بخش از صنایع ما که ارز محور هستند، رشد پیدا می‌کنند.

وی ادامه داد: بخش دیگری از صنایع ما هم به داده‌های اقتصادی مثل صنایع بانکی و.‌.. وابستگی دارند که با گزارش‌های عملکردی که از خودشان ارایه خواهند داد، بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهند. با این حال به نظر می‌رسد که اگر شرایط اقتصادی و بین‌المللی تغییر زیادی نکند، شاخص روند فعلی را ادامه می‌دهد.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص تأثیر ارز ۴۲۰۰ تومانی بر بازار سرمایه عنوان داشت: هدف دولت در تامین ارز بخشی از صنایع از جمله صنایع دارویی، موجب حفظ ارز ۴۲۰۰ در بودجه می‌شود. منوط به اینکه مجلس هم این نرخ ارز را تصویب کند قیمت محصولات این صنایع در بازار تغییر عمده‌ای نخواهند داشت.

 

ارسال نظر