بازگشت شاخص کل بورس به کانال 251 هزار واحدی

۱۳۹۸/۰۵/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۹۲۹۰

گروه بورس| شاخص بورس تهران روز گذشته را با کاهش هزار و ۷۷۸ واحدی به اتمام رساند. در این روز پیشی گرفتن عرضه بر تقاضا در بسیاری از نمادهای فلزی و پتروپالایشی بازار سبب شد تا افت نماگر اصلی بورس تهران آن را به سطح ۲۵۱ هزار و ۲۷۸ واحد برساند. به موجب این عقبگرد 0.7 درصدی ارزش بورس تهران به 926 هزار میلیارد تومان کاهش پیدا کرد. شاخص کل هم وزن روی عدد ۵۹ هزار و ۵۳۹ واحد ایستاد که حکایت از ریزش 1.37 درصدی این نماگر دارد. به نظر می‌رسد دلیل این امر افت بیشتر میزان تقاضا در نمادهایی باشد که وزن کمتری در شاخص کل دارند، چراکه در این روز افزایش عرضه در نمادهای یاد شده بیشتر از نمادهای دیگر بازار بود. شاخص بازار اول نیز کانال ۱۸۵ هزار واحدی را نشان داد و شاخص بازار دوم نیز عدد ۴۹۹ هزار و ۶۶۱ واحد را نمایش داد.

روز گذشته با دست به دست شدن ۱ میلیارد و ۶۲۱ میلیون سهم و اوراق بهادار طی ۲۲۲ هزار نوبت داد و ستد، ارزش معاملات از رقم ۷۰۰ میلیارد تومان عبور کرد. با این حال با نگاهی به آمار معاملات در روزهای قبل می‌توان در یافت که رقم یاد شده نسبت به روزهای قبل کاهش یافته است.

در معاملات این روز نمادهای شبندر، فملی و فارس به ترتیب با ۲۱۴، ۱۴۹ و ۱۰۳ واحد افزایش بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل نمادهای فولاد، کگل و فخوز به ترتیب با ۱۹۵، ۱۳۲و ۱۳۰ واحد کاهش بیشترین تاثیر منفی بر شاخص را ثبت کردند. همچنین جم پیلن، شفن، تاصیکو، فولاد و شاراک پربیننده‌ترین نمادهای بورسی بودند. از سوی دیگر در پایان داد و ستد دیروز بورس تهران، صنایع شیمیایی برترین گروه صنعت از حیث ارزش معاملات بود و فلزات اساسی و کانه‌های فلزی به ترتیب جایگاه دوم و سوم را به خود اختصاص دادند. در فرابورس ایران نیز شاخص کل 4 واحد عقب‌نشینی کرد و به سطح 3270 واحد رسید. همچنین بر اساس ارقام معاملات ثبت شده در این روز ارزش روز بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از 179هزار میلیارد تومان رسید.

روز گذشته معامله‌گران در فرابورس ایران 820 میلیون ورقه بهادار، سهام و حق تقدم در قالب 142 هزار نوبت معامله به ارزش 584 میلیارد تومان داد و ستد کرد.

نمادهای تاثیرگذار در تقویت شاخص فرابورس شامل مارون، زاگرس بوده‌اند و همچنین نمادهای تاثیرگذار در کاهش شاخص فرابورس شامل میدکو، کگهر، ذوب، شرانل، سمگا بوده‌اند. در این روز نمادهای پربیننده در فرابورس ایران شامل ذوب‌آهن اصفهان، بانک دی، پتروشیمی زاگرس، صنایع کاغذ پارس، توسعه و عمران استان کرمان و مواد اولیه دارویی البرز بالک بوده‌اند.

معاملات فرابورس ایران در نخستین ماه از فصل تابستان با جابه‌جایی ۳۶ هزار و ۷۲۴ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۱۸۰ هزار و ۹۸۴ میلیارد ریال پایان پذیرفت که این ارقام در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد ۲۵۵ و ۲۰۶ درصدی حجم و ارزش معاملات را نشان می‌دهد.

  رصد معاملات در بازارهای فرابورسی

میانگین معاملات روزانه در بازار فرابورس نشان می‌دهد طی ۲۲ روز معاملاتی تیرماه، روزانه یک هزار و ۶۶۹ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۸ هزار و ۲۲۷ میلیارد ریال در فرابورس مورد معامله قرار گرفته است و تمامی بازارها نیز اعم از سهام و اوراق روند رو به رشدی را در معاملات شاهد بوده‌اند.

بر این اساس بازار اول در حالی شاهد تغییر مالکیت ۲ هزار و ۹۷۷ میلیون سهم به ارزش ۱۳ هزار و ۴۸۲ میلیارد ریال بود که حجم معاملات نسبت به تیر ۹۷ با رشد ۸۹ و ارزش آن با افزایش نزدیک به ۳۰۰ درصدی روبه رو شد.

در بازار دوم نیز حجم معاملات ۱۰۶ و ارزش آن ۳۲۷ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت تا این بازار معاملات پررونق بیش از ۱۱ هزار ورقه سهم را به ارزش نزدیک به ۵۳ هزار میلیارد ریال در تیرماه تجربه کند.

نگاهی به معاملات تیرماه بازار پایه نیز به ترتیب نشان از افزایش ۶۰۳ و ۱۴۰۰ درصدی حجم و ارزش معاملات دارد. سهامداران این بازار افزون بر ۲۱ هزار میلیون سهم را به ارزش حدود ۶۲ هزار میلیارد ریال در این بازار دادوستد کردند. بازار ابزارهای نوین مالی نیز در تیرماه امسال به استقبال معامله ۸۰۴ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۵۲ هزار و ۲۵۸ میلیارد ریال رفت که افزایش ۱۸۶ درصدی حجم و ۳۳ درصدی ارزش معاملات را نشان می‌داد.

  صنایع فرابورسی زیر ذره‌بین

در ماه گذشته ارزش معاملات خرد بازار سهام فرابورس به رقم ۱۲۱ هزار و ۳۰۵ میلیارد ریال رسید که از این میزان گروه محصولات شیمیایی با اختصاص ۱۵ درصد از ارزش کل معاملات در صدر ایستاد.

 گروه «بانک‌ها و موسسات اعتباری» و «انبوه‌سازی، املاک و مستغلات» نیز به ترتیب ۸.۴ و ۷.۵ درصد از ارزش کل معاملات خرد بازار سهام را به خود اختصاص دادند و در جایگاه دوم و سوم ایستادند. در این رده‌بندی گروه فلزات اساسی در جایگاه چهارم صنایع پیشرو قرار دارد.

 

ارسال نظر