برخورد قضایی با افشای نادرست اطلاعات در بورس

۱۳۹۸/۰۳/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۵۱۳۵
برخورد قضایی با افشای نادرست اطلاعات در بورس

رییس سازمان بورس عنوان کرد با مدیرانی که اطلاعات خود را نادرست، دیر یا متناقض منتشر کنند برخورد قضایی می‌شود.

به گزارش صدا و سیما، شاپور محمدی عنوان کرد: از سال ۹۴ افشای مستقیم اطلاعات شرکت‌ها در دستورکار سازمان بورس قرار گرفت و مدیران شرکت‌های تولیدی اطلاعات خود را مستقیما از طریق توکن روی کدال قرار می‌دهند و به این صورت دسترسی مردم به اطلاعات یکسان است البته ممکن است قبل از اینکه این اطلاعات روی کدال قرار بگیرد عده‌ای از این اطلاعات خارج از حوزه بازار برخوردار باشند که در صورت نشر نادرست این اطلاعات با آنها برخورد می‌شود.

وی گفت: تمام تلاش ما این است که کسی با اطلاعات نهانی معامله نکند البته نمی‌توانیم بگوییم که این درز اطلاعات به صفر رسیده ولی درحال حاضر با برخوردهای صورت گرفته این درز اطلاعات کاهش پیدا کرده و سازمان بورس تمام تلاش خود را بر این معطوف کرده که جلوی پیش دستی در معاملات را بگیرد و حتما باید منافع مشتریان در کارگزاری‌ها رعایت شود. دکتر محمدی افزود: سازمان بورس وظیفه خودش می‌داند که گام‌های بلندتری بردارد و باید شفافیت ارتقا پیدا کند و از سال ۹۶ برخلاف سال‌های گذشته که افشای اطلاعات اختیاری بود، افشای اطلاعات اجباری شد و همه شرکت‌ها هر ماه باید تولید و فروش خود را افشا کنند و به این صورت ۱۲ بار در سال شرکت‌های بورسی و فرابورسی افشای اطلاعات دارند. وی ادامه داد: همچنین این شرکت‌های مالی چهار صورت مالی در سال ارایه می‌دهند که دو تای آن حسابرسی شده است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه تعداد دفعات افشای اطلاعات در کشور ما بسیار مناسب است، گفت: در این زمینه ما از بسیاری از کشورهای پیشرفته جلوتر هستیم اما کیفیت افشای اطلاعات در کنار تعداد دفعات افشای اطلاعات بسیار مهم است و امسال یکی از برنامه‌های سازمان بورس این است که کیفیت افشای اطلاعات را افزایش دهد و این کار را از طریق بازنگری آیتم‌هایی که در صورت‌های مالی است با همکاری سازمان حسابرسی و انجمن حسابداران رسمی انجام می‌دهیم.

محمدی ادامه داد: اگر لازم باشد در اطلاعات تولید و فروش شرکت‌ها دستورالعمل‌های سازمان بورس اصلاح شود، حتما این کار انجام خواهد شد و همچنین سازمان بورس در حوزه مقابله با تخلفات در سال‌های گذشته برخوردهایی با مدیران متخلف داشته و اگر مدیران اطلاعات را با تاخیر روی کدال بفرستند یا اطلاعات متناقض ارسال کنند با آنها برخورد می‌شود.

وی افزود: سازمان بورس با این مدیران متخلف برخورد کرده به این صورت که آنها را جریمه کرده یا بعضا پرونده‌های آنان را به دادگاه برده و شکایت کرده است و بنا به تکلیف قانونی سازمان بورس مکلف است با متخلفان برخورد کند اما ما از این شکایت‌ها خوشحال نیستم اما چون باید از تخلفات پیشگیری شود اقدامات لازم را انجام می‌دهیم.

رییس سازمان بورس با اشاره به اینکه برای پیشگیری از تخلفات، سازمان بورس اقداماتی انجام داده، افزود: قواعد رفتاری مدیران در اجرای قانون را سازمان بورس امسال به مدیران ابلاغ می‌کند تا از تخلفات پیشگیری کند و همچنین نحوه رعایت این قوانین نیز به آنان ابلاغ می‌شود و این امر کمک می‌کند مدیران تخلفات کمتری داشته باشند زیرا ما می‌خواهیم بازار سرمایه‌ای سالم‌تر، امن‌تر و شفاف‌تر داشته باشیم و همچنین افشای نادرست اطلاعات را به حداقل برسانیم.

محمدی با بیان اینکه وظیفه اصلی و مهم بازار سرمایه حمایت از حقوق سهامداران است، افزود: اگر اطلاعاتی نادرست یا دیر افشا شود حتما منافع سهامداران متاثر می‌شود و این امر برای سازمان بورس بسیار مهم است و سازمان بورس با ایجاد شفافیت و اصلاح قانون و مقررات از اینگونه تخلفات پیشگیری خواهد کرد.

    تعیین تکلیف سهامداران 5 بانک ادغامی در بانک سپه

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره تعیین تکلیف سهام بانک‌های ادغام شده در بانک سپه گفت: سازمان بورس طبق وظیفه خود اختیاری برای سهامداران بانک‌های ادغام شده فراهم کرد تا در خارج از ساعات معاملات سهام خود را بفروشند و قیمت سهام آنها قیمت زمان بسته شدن یا قیمت اسمی سهام محسوب می‌شود و امتیازی که به سهامداران داده شد این بود که اگر قیمت سهامشان پایین‌تر از صد تومان رفته باشد به هر کدام از روش‌های ذکر شده می‌توانند سهام خود را بفروشند.

محمدی ادامه داد: حدود ۳۰۰ هزار نفر از سهامداران سهام خود را فروختند و اگر سهامداری تصور کند که سهامش ارزندگی بیشتری دارد، روی سهمش کار کارشناسی انجام می‌شود و با قیمت کارشناسی امکان فروش وجود دارد و اگر بعضی از سهامداران قانع نشدند که به شکل‌های ذکرشده سهام خود را بفروشند می‌توانند به شعبه‌ای که قوه قضاییه تعیین کرده مراجعه کرده و طرح شکایت کنند و هرجا که لازم باشد سازمان بورس در کنار سهامداران قرار خواهد گرفت.

وی گفت: بانک سپه و بانک‌های ادغام شده شکایت‌ها را جبران می‌کنند و اگر جایی رای دادگاه بگوید که این سهم‌ها ارزندگی بیشتری دارد حتما انجام خواهد شد. محمدی افزود: در تمامی مراحل ادغام از حقوق سهامداران صیانت می‌شود.

 

 

ارسال نظر