شاخص‌های بورس در صف اصلاح

۱۳۹۸/۰۲/۱۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۳۹۵۸

گروه بورس|‌

در پایان معاملات روز گذشته، شاخص کل بورس با بیش از ۸۰۰۰ واحد ریزش، سنگین‌ترین سقوط تاریخی خود را در تالار شیشه‌ای ثبت کرد. جزییات داد و ستدهای بازار سهام نشان می‌دهد که همه شاخص‌های معاملاتی در بازار سهام امروز با کاهشی شدید مواجه شدند و به‌طور میانگین حداقل ۳ درصد افت را رقم زدند.  بر این اساس، اکثر شاخص‌های بورس با ریزش دسته جمعی مواجه شدند بطوری که شاخص کل با (۸۲۳۵) واحد ریزش معادل (۳.۶۸) درصد به ۲۱۵ هزار ۸۲۱ واحد، شاخص قیمت «وزنی - ارزشی» با (۲۳۶۴) واحد افت معادل (۳.۶۸) درصد به ۶۱ هزار ۹۷۵ واحد، شاخص کل «هم وزن» با (۱۲۸۴) واحد کاهش معادل (۲.۷۹) درصد به ۴۴ هزار و ۸۱۶ واحد، شاخص قیمت «هم وزن» با (۸۹۴) واحد افت، معادل (۲.۷۹) درصد به ۳۱ هزار و ۱۹۶ واحد رسید. از سویی در پایان معاملات روز دوشنبه، ۷ نماد « فولاد با (۶۸۸) واحد، فارس با (۵۴۶)، فملی با (۴۰۷)، کگل با (۳۴۷)، شپنا با (۲۷۶)، شبندر با (۲۶۱) واحد و کچاد با (۲۴۴) واحد» افت، بیشترین تاثیر منفی را در کاهش شاخص کل بورس بر جای گذاشتند. به این ترتیب، در پایان سومین روز معاملاتی بورس در هفته جاری، در ۳۱۸ هزار و ۶۴۵ نوبت معاملاتی، ۵ میلیارد و ۲۳۳ میلیون برگه اوراق بهادار به ارزش ۱۴ هزار و ۲۰۴ میلیارد تومان در بورس معامله شد و ارزش بازار به ۸۲۸ هزار و ۳۱۹ میلیارد تومان رسید.

    ریزش 1.5 درصدی آیفکس

شاخص کل فرابورس در روز گذشته افت بیش از 39 واحدی نزدیک به 1.5 درصد را تجربه کرد که عمده ریزش آن تحت تاثیر نمادهای «مارون» با 13.7 واحد، «هرمز» با حدود 7 واحد و «شراز» با تاثیر منفی 3 واحد قرار داشت. همچنین نمادهای «ذوب» و «دماوند» نیز تا سطح حداکثر 6 واحد تاثیر مثبت بر آیفکس به جا گذاشتند و از کاهش بیشتر این نماگر جلوگیری کردند. در مجموع بازارهای فرابورس ایران 2 میلیارد و 816 میلیون ورقه در بیش از 228 هزار دفعه مورد مبادله قرار گرفت که ارزش این دادوستدها افزون بر 8 هزار و 713 میلیارد ریال بود.

در معاملات روز دوشنبه 16 اردیبهشت‌ماه سهامداران در مجموع دو بازار اول و دوم اقدام به جابه‌جایی یک هزار و 556 میلیون سهم به ارزش 4 هزار و 325 میلیارد ریال کردند و در بازار پایه نیز یک هزار و 218 میلیون سهم به ارزش 2 هزار و 673 میلیارد ریال تغییر مالکیت یافت.

در این سه بازار در حالی که دو نماد «ثغرب» و «زبینا» متوقف شد، اما در مقابل نمادهای «لخانه»، «غویتا»، «اوان»، «فبستم»، «فنفت»، «افرا»، «ممسنی»، «لازما» و «دی» بازگشایی شدند. همچنین نمادهای «دی» و «افرا» با بیشترین رشد و «ثغرب» و «سمگا» با بالاترین افت قیمتی روبرو شدند. در این میان «ذوب» به عنوان پربیننده‌ترین نماد در فرابورس همچنین بالاترین حجم و ارزش معاملات را نیز در اختیار گرفت بطوری که در این نماد بیش از یک میلیارد سهم به ارزش حدود یک هزار و 909 میلیارد ریال دادوستد شد که عمده خرید و فروش سهام در این نماد به حقیقی‌ها اختصاص داشت. در بازار ابزارهای نوین مالی نیز مجموع معاملات در سه ابزار اوراق بدهی، اوراق تسهیلات مسکن و صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله به تغییر مالکیت 43 میلیون ورقه به ارزش یک هزار و 716 میلیارد ریال انجامید. در تابلو اوراق بدهی نماد «اخزا714» با قیمت معامله 920 هزار ریال به نرخ موثر بازده تا سررسید 20.8 درصدی رسید. «اخزا703» نیز با قیمت معامله 733 هزار ریال نرخ 24.1 درصدی را به ثبت رساند.

 

 

ارسال نظر