ریزش بورس، خیزش فرابورس

۱۳۹۸/۰۲/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۲۹۳۶

گروه بورس| شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز گذشته، با آنکه روند رو به رشدی را آغاز کرده بود، اما نهایتا با ۵۳ واحد عقب‌نشینی به رقم ۲۰۴ هزار و ۳۲۱ واحد رسید و به کار خود پایان داد.  در روز گذشته، شاخص کل هم وزن نیز ۹۴ واحد رشد کرده و به رقم ۴۰ هزار و ۷۴۷ واحد رسید. ارزش روز بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از ۷۸۲ هزار میلیارد تومان رسید و همچنین معامله‌گران بورس بیش از ۶.۸ میلیارد برگ بهادار سهام و حق تقدم در قالب ۳۸۷ نوبت معامله و به ارزش ۱۶۲۴ میلیارد تومان دادوستد کردند.

در روز دوشنبه، شاخص قیمت وزنی ـ ارزشی ۱۵ واحد کاهش یافته و به رقم ۵۸ هزار و ۸۸۴ واحد رسید. شاخص قیمت با معیار هم‌وزن ۶۵ واحد تقویت شد و رقم ۲۸ هزار و ۳۹۱ واحد رسید. شاخص آزاد شناور با کاهش ۳۴۷ واحدی به رقم ۲۳۰ هزار و ۴۷۴ واحد رسید. شاخص بازار اول با کاهش ۲۴۲ واحدی به رقم ۱۵۲ هزار و ۹۹۹ واحد رسید و شاخص بازار دوم در بورس اوراق بهادار تهران ۸۴۶ واحد رشد کرده و به رقم ۳۹۵ هزار و ۱۷۸ واحد رسید. دیروز نمادهای شپدیس، وغدیر در تقویت شاخص بورس اثرگذار بوده و نمادهای کگل، ومعادن، کچاد، رمپنا، بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشته‌اند. همچنین نمادهای پربیننده مربوط به شرکت‌های بانک تجارت، بانک ملت، سایپا، داده‌گستر عصر نوین، ایران ‌خودرو، پارس‌خودرو و گروه مپنا بوده است. روز گذشته در فرابورس ایران نیز شاخص کل ۱۶ واحد رشد کرده و به رقم ۲۴۹۴ واحد رسید. ارزش روز بازار اول و دوم فرابورس به بیش از ۱۴۵ هزار میلیارد تومان رسید.  گفتنی است معامله‌گران فرابورس بیش از یک میلیارد برگ بهادار سهام و حق تقدم در قالب ۱۶۱ هزار نوبت معامله و به ارزش ۴۷۶ میلیارد تومان دادوستد کردند. نمادهای مارون، دماوند، هرمز، شراز در تقویت شاخص فرابورس بیشترین اثر را داشته و نمادهای میدکو، ذوب، ارفع، بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را بازی کرده‌اند. نمادهای پربیننده فرابورسی مربوط به شرکت‌های ذوب‌آهن اصفهان، سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی، پتروشیمی زاگرس، صنایع کاغذ پارس، تجارت الکترونیک پارسیان کیش، ریل پردازسیر و نیروگاه زاگرس کوثر بوده‌اند.

معاملات ۷۳ هزار میلیارد ریالی در بورس کالای ایران

 تالارهای مختلف بورس کالای ایران طی فروردین ماه سال ۹۸، شاهد معامله بیش از یک میلیون و ۲۶۹ هزار تن انواع کالا به ارزش ۷۳ هزار میلیارد ریال بود. طی مدت مذکور تالار فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران شاهد معامله افزون بر ۹۳۹ هزار و ۴۰۹ تن انواع کالا به ارزش بیش از ۴۸ هزار و ۱۰۲ میلیارد ریال در دو بخش داخلی و صادراتی بود.در این تالار بالغ بر ۲۶۵ هزار و ۵۴۵ تن انواع قیر، ۲۳۰ هزار و ۷۸۶ تن انواع مواد پلیمری و ۹۳هزار و ۶۶۳ تن مواد شیمیایی معامله شد. از دیگر کالاهای معامله شده در این تالار می‌توان به دادوستد ۳۴۷ هزار تن وکیوم باتوم، ۴هزار و ۱۲۰ تن گوگرد، ۱۸۰ تن عایق رطوبتی و ۱۰ تن گازها و خوراک‌ها اشاره کرد. تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران نیز طی فروردین ماه میزبان معامله ۳۲۵ هزار و ۷۸۴ تن انواع کالا به ارزش ۲۴ هزار و ۳۹۴ میلیارد ریال بود.در این تالار ۳۰۶ هزار و ۳۶۰ تن انواع فولاد، ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن انواع مس، ۲۴۰ تن کنسانتره مولیبدن، ۲۴ تن کنسانتره، ۷هزار تن آلومینیوم، یک کیلو گرم شمش طلا و ۶۶۰ تن شمش روی از سوی مشتریان خریداری شد. بر اساس این گزارش تالار محصولات کشاورزی بورس کالای ایران نیز طی ماه گذشته شاهد معامله ۱۰کیلوگرم زعفران رشته‌ای بود. بازار فرعی بورس کالای ایران نیز طی مدت مذکور معامله ۴ هزار و ۱۴۴ تن کالا را تجربه کرد.

 

ارسال نظر