بورس، تحلیل پذیرترین بازار کشور

۱۳۹۸/۰۲/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۲۸۵۷

مدیر آموزش و فرهنگ‌سازی شرکت بورس اعلام کرد: بورس شفاف‌ترین و پر‌سود‌ترین بازار برای مردم است و حاضران در بازار سرمایه از نظر سود اقتصادی بسیار راضی هستند. بهنام بهزاد فر بازار سرمایه را متشکل‌ترین بازار کشور خواند و افزود: قیمت‌ها بر اساس عرضه و تقاضا انجام می‌شود و تنها بر عدم تخلف یا فریب شرکت‌ها نظارت می‌شود. وی با این توضیح، افزود: بورس شفاف‌ترین مدل معاملات را ایجاد می‌کند؛ از طرفی به گزارشات شرکت‌ها دسترسی وجود دارد و تحلیلی‌ترین بازار کشور است. بهزاد فر به رادیو گفت‌وگو گفت: «بورس بهترین بازار برای ورود عموم مردم است که باید با آموزش و فرهنگ‌سازی وارد این بازار شوند ولی نباید نادانسته دست به ریسک در بورس بزنند.» وی شرکت‌های سبد‌گردانی را بهترین محمل برای ورود مردم دانست و افزود: بورس شفاف‌ترین و پر سود‌ترین بازار برای مردم خواهد بود و افراد حاضر در بورس به نوعی راضی‌ترین مردم در حوزه اقتصادی هستند.

   بازار سرمایه غیرکاراست

فرشید شکرخدایی، نائب رییس انجمن مدیریت کیفیت ضمن ارتباط سنجی بازار و رونق تولید اظهار کرد: با تولید کالای بی‌ارزش رونق ایجاد نکرده ایم؛ اما ما بیشتر باید ارزش ایجاد کنیم که شامل محصول و خدمات است. وی ادامه داد: بازار سرمایه کارکردی اصلی دارد؛ یعنی ابزار تخصیص بهینه منابع است و در سطح کلان با توجه به اینکه طیف‌های مخاطب ریسک‌گریز یا ریسک‌پذیر داریم، باید توانست منابع خرد را جمع‌آوری و برای ارزش آفرینی تخصیص دهیم. شکر‌خدایی در این راستا به شاخص‌های بورس اشاره کرد و گفت: برای افراد ریسک گریز صندوق‌های سرمایه‌گذاری قرار می‌دهند و بخشی از سود را بیمه می‌کنند؛ همچنین فرمول طلایی ریسک و بازده را برای سایرین در نظر می‌گیرد. وی در عین حال بازار سرمایه کنونی را غیر‌کارا خواند و تصریح کرد: نمی‌توان ادعا کرد منابع کنونی بورس را به سمتی هدایت می‌کنیم که بیشترین ارزش آفرینی را دارد؛ چون سفته بازی به ارزش تولید شده، ارتباطی ندارد.

   بورس؛ بازار شیشه‌ای و شفاف

در ادامه بهروز خدارحمی، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس بورس را بازار سرمایه تالارهای شیشه‌ای و تولید فعالیت‌های اقتصادی خواند و افزود: اگر قرار باشد منابع محدود را به صورت بهینه تخصیص دهیم، گام اول این است که همه شرکت‌ها را بشناسیم و اینها اطلاعات شفافی داشته باشند. وی با بیان اینکه برخی شرکت‌های خارج از بورس نیز اثر بخش‌تر هستند، ادامه داد: «بورس‌ها نقد شونده‌ترین دارایی‌ها را در اختیار دارند و حتی می‌توان در حوزه مسکن، در بورس پس‌انداز کرد.» خدارحمی افزود: هر بازاری جز بورس را انتخاب کنیم، شاید دامنه ریسکی آن دارایی خاص متناسب با نیاز ما نباشد اما بازار بورس اجازه انتخاب ریسک‌های مختلف را می‌دهد و هر فرد می‌تواند ابزار ریسکی متفاوت را انتخاب نماید.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: اگر بورس و بازار سرمایه نداشته باشیم در فضای کسب و کار به خطا می‌افتیم؛ لذا باید به نزدیک‌ترین مغازه یا فروشنده مراجعه کنیم اما این افراد ممکن است جنس را گران یا ارزان بفروشند؛ اما در بورس قیمت‌های منصفانه در معرض اطلاع‌رسانی قرار دارد.

 

 

ارسال نظر