فرصت خرید سهام بنیادین

۱۳۹۷/۱۲/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۱۴۹۶

حرکت بازار سرمایه در روزهای پایانی سال ۹۷ تحت تاثیر فضای همیشگی شب عید و همچنین تسویه کارگزاران است. با این وجود هیچ ریسکی متوجه بازار نیست و کاهش قیمت‌ها فرصت مناسبی برای خرید سهام بنیادین است. سیاوش وکیلی، کارشناس بازار سرمایه ضمن بیان مطلب فوق به سنا، گفت: بازارسرمایه، بازار بسیار پیچیده‌ای است و نباید در این بازار ابهاماتی شامل قوانین، نرخ خوراک‌ها، بهره‌های مالکانه و غیره وارد شود و سهامدار را از آن فراری دهد. وی با اشاره به اینکه در روزهای پایانی سال ریتم حرکتی بازار به واسطه دید کوتاه‌مدت سهامداران کند می‌شود افزود: لازم است غالب سهامداران با دید بلندمدت به این بازار وارد شوند. ناگفته نماند، تسویه اعتباری کارگزاری‌ها در روزهای پایانی سال مالی و فشاری که از تسویه مشتریانشان ایجاد می‌شود نیز سبب افزایش فشار فروش شده است.

این کارشناس بازارسرمایه در رابطه با صدور مجوزهای افزایش سرمایه در روزهای اخیر و استفاده از معافیت مالیاتی موجود در بخشنامه افزایش ‌سرمایه (ناشی از تجدید ارزیابی دارایی‌ها شرکت‌های مشمول ماده۱۴۱) توضیح داد: اغلب مزایای این روش متوجه شرکت‌های تولیدی است و در مورد شرکت‌های سرمایه‌گذاری این افزایش سرمایه کمک چندانی نمی‌کند. عمده فعالیت شرکت‌های سرمایه‌گذاری که در بازارسرمایه فعالیت می‌کنند، معاف از مالیات هستند. البته سود این گروه نیز به واسطه معافیت مالیاتی شرکت‌های تولیدی سرمایه پذیر افزایش خواهد داشت. وی ادامه داد: با این حال، دستورالعمل این قانون هنوز ابهاماتی دارد، زیرا هنوز بطور کامل ابلاغ نشده و حتما باید با مقامات مالیاتی هماهنگی شود؛ البته این قانون از سال آینده بطور کامل عملیاتی می‌شود. وکیلی در ادامه تصریح کرد: صرفه مالیاتی شرکت‌هایی که از معافیت مالیاتی استفاده می‌کنند بطور قطع روی سود و زیانشان موثر است. فرآیند افزایش سرمایه نیز خود در بازار سرمایه ایران دارای جذابیت است و حال اگر معافیت مالیاتی نیز به عنوان آپشن به آن اضافه شود، با افزایش دوبرابری این جذابیت همراه می‌شود. بطور قطع بحث جذب منابع، افزایش نقدینگی، توان سودآوری شرکت و اجرای پروژه‌ها و طرح‌ها توان تولیدی شرکت را بالا برده و بر افزایش فروش و درآمد آن تاثیر می‌گذارد؛ بنابراین بازارسرمایه نسبت به این اتفاق نظر مثبت دارد.

وی در ادامه به ارزیابی اجمالی برخی صنایع بورسی پرداخت و گفت: در حال حاضر صنایع دارویی از حلقه افزایش ناشی از نرخ ارز با افزایش بهای تمام شده مواجهند، ‌ولی نرخ فروششان به علت حساسیت‌ها و کنترل حاکمیتی اتفاق نیفتاده است که البته دیر یا زود اتفاق خواهد افتاد. براین اساس، دارویی‌ها گزینه مناسب و کم ریسکی برای سرمایه‌گذاری در شرایط کنونی هستند. وی حوزه بانک‌ها را بسیار گسترده دانست و عنوان کرد: به همین دلیل نمی‌توان یک فرمول واحد برای سهم‌های مختلف موجود در این صنعت صادر کرد؛ البته باید دید ادغام برخی از بانک‎ها که چه اثراتی در این حوزه خواهد داشت. این کارشناس بازارسرمایه در مورد صنعت خودرویی تصریح کرد: در این خصوص هم باز موضوع دلار و مزیتی که تخصیص آن بر صنایع خودرویی دارد مطرح است. سال آینده هم به نظر می‌رسد ارز نیمایی با افزایش مواجه باشد، هرچند که دولت تمهیداتی را برای تحریک تقاضا (به‌خصوص روی افزایش حقوق‌ها) در نظر دارد.

وکیلی افزود: به نظر می‌رسد، به غیر از تحریم‌های امریکا و پایان مهلت فروش نفت ایران، موضوع دیگری بازار را تهدید نمی‌کند، اما این ابهام وجود دارد که فروش نفت به زیر یک میلیون بشکه در روز می‌رسد یا خیر (که البته این موضوع به نظر بعید می‌رسد) . از طرف دیگر نیز به نظر می‌رسد، مباحث ارزی با مشکلاتی مواجه شده و نوساناتی به همراه داشته باشند، هرچند که این موضوع و افزایش قیمت ارز سبب افزایش سودآوری سهام شرکت‌ها و بازارسرمایه خواهد شد؛ همچنین به نظر می‌رسد بانک مرکزی هم مصمم به کاهش نرخ بهره بانکی است، این موارد در مجموع افزایش نرخ بهره را افزایش می‌دهد. وی به لزوم تمرکز بیشتر بر فرهنگسازی تاکید کرد و گفت: سازمان بورس به عنوان یک رسالت با استفاده از رسانه‌ها زمینه‌های آشنایی بیشتر مردم با بازار سرمایه را ایجاد می‌کند. بدنه بخش خصوصی توان صرف هزینه در حوزه فرهنگسازی بازار سرمایه را ندارد، هرچند که هنوز در بخش‌های کوچکی این کار انجام می‌شود. سازمان بورس می‌تواند بطور هدفمند به تبلیغ بیشتر بازار سرمایه بپردازد. این بازار باوجود کدهای بورسی زیادی که صادر شده، هنوز بطور عملیاتی بین مردم استفاده نمی‌شود؛ بنابراین برای ارتقا سواد مالی و فرهنگ‌سازی در این حوزه باید بیش از گذشته فعالیت کرد.

 

 

ارسال نظر